ροή ειδήσεων

Γιατί το σολάριουμ είναι επικίνδυνο

Μπορεί ένα κορμί να δείχνει πιο ωραίο όταν είναι μαυρισμένο, χειμώνα καλοκαίρι, το θέμα είναι όμως πιο σοβαρό, αφού οι περισσότεροι για να το αποκτήσουν κάνουν σολάριουμ...

Τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν πολύ συχνά σολάριουμ, έχουν 70% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν κάποιο είδος καρκίνου του δέρματος πριν τα 40 τους χρόνια.

Τουλάχιστον 28 εκατομμύρια άνθρωποι προτιμούν το σολάριουμ κάθε χρόνο. Στη μελέτη που Πανεπιστημίου Γέιλ, πήραν μέρος 750 άνθρωποι κάτω των 40 ετών. Από αυτούς το 69% ήταν γυναίκες. Συνολικά όσοι επέλεξαν να μαυρίσουν κάνοντας σολάριουμ είχαν 69% πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν. Μάλιστα οι γυναίκες είχαν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος σε σχέση με τους άντρες.

Περίπου το 43% των βασικών καρκίνων θα μπορούσε να προληφθεί εάν απέφευγαν αυτόν τον τρόπο μαυρίσματος.

Η ένταση και η ταχύτητα του φωτός που χρησιμοποιείται για να μαυρίσει ένα κορμί αυξάνει περισσότερο το κίνδυνο, αφού μπορεί να προκαλέσει ακόμη και έγκαυμα και στην συνέχεια να ξεφλουδίζει το δέρμα.

Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να αποφεύγετε το τεχνητό μαύρισμα, ή εάν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να το κάνετε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για να σας κατευθύνει. Το σίγουρο είναι πάντως ότι τα λευκά δέρματα είναι εκείνα που κινδυνεύουν περισσότερο.

πηγή http://www.tsantiri.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *