ροή ειδήσεων

Από την ΑΕΡ Αφάντου στον Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι του 2007 και ύστερα από τρεις εξαιρετικές σεζόν στον Πανιώνιο ο Στράτος Περπέρογλου αποτέλεσε το «μήλον της Εριδος» τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό. Το sentragoal.gr παρουσιάζει την πορεία του 28χρόνου γκαρντ που ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΡΑ...


Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν βρει σε όλα μαζί του και εκείνος πίστεψε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά. Ομως, ένα μεσημέρι τον πήρε τηλέφωνο ένας φίλος του για να του πει συγχαρητήρια για τη μεταγραφή του στον… Παναθηναϊκό.

Εκείνος δεν είχε ενημερωθεί για το ενδιαφέρον των «πράσινων», αλλά από τη στιγμή που απέκτησαν τα δικαιώματά του από τον Πανιώνιο δεν έκανε πίσω και συμφώνησε να γίνει μέλος της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ευρώπης, τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας και τρία Κύπελλα.

Από ποδοσφαιριστής στην ΑΕΡ Αφάντου, μήλον της έριδος για τους «αιώνιους»

Η σχέση του Περπέρογλου με τον αθλητισμό ξεκινά στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ρόδου, ΑΕΡ Αφάντου. Ηταν αμυντικός και όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος στο παρελθόν, δεν είχε καθόλου ταλέντο στο συγκεκριμένο άθλημα.

Μάλιστα, μέσα σε ένα καλοκαίρι πήρε απότομα μπόι και ο πατέρας του Νίκος, στρατιωτικός στο επάγγελμα, αποφάσισε να τον ωθήσει στο μπάσκετ. Από τον ΑΟ Καβάλας και τον Ιβίσκο Ρόδου έφτασε στο σημείο να αποτελεί μεταγραφικό στόχο των «αιωνίων» το 2007 και να… επιστρέφει στο προσκήνιο το φετινό καλοκαίρι, με νικητή τον Ολυμπιακό!

>> Εκείνος που ανακάλυψε τον Στράτο Περπέρογλου την εποχή που αγωνιζόταν στη Γ” Εθνική με τη φανέλα του Ιβίσκου Ρόδου ήταν ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, ο οποίος άσκησε μεγάλη πίεση στον πατέρα του να τον αφήσει να πάει στην Αθήνα, προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό του Ηλυσιακού.

Ενημερώθηκε για τα πάντα πριν πει το «ναι» στον Ολυμπιακό

Ο Στράτος Περπέρογλου δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή προκειμένου να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, κάτι που φάνηκε και από τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού. «Ηταν σίγουρα μια δύσκολη απόφαση, αλλά η κουβέντα που είχα με τον Βασίλη (σ.σ.: Σπανούλη) και τον κόουτς την έκανε αρκετά εύκολη. Οσα μου είπαν με οδήγησαν στην καλύτερη επιλογή για μένα. Είμαι χαρούμενος που επισημοποιήθηκε η συμφωνία.

Χρειαζόμουν αυτήν την αλλαγή. Ηταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά έχω ξεπεράσει το πρόβλημά μου και έχω πολλή όρεξη να δουλέψω. Μίλησα με πολύ κόσμο για τη λειτουργία της ομάδας και άκουσα από παντού τα καλύτερα. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έκανε μια εκπληκτική χρονιά πέρυσι και δείχνει ότι δουλεύει πολύ σωστά» ήταν οι σημαντικότερες δηλώσεις του ως παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Ο Στράτος Περπέρογλου θα «σκοτώσει» τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας μερικές παρτίδες πινγκ πονγκ, ενώ στο προσωπικό του iPod δεν πρόκειται να παίζει μουσική από κάποια συγκεκριμένη μπάντα ή από κάποιον συγκεκριμένο τραγουδιστή: ακούει τα… πάντα!

Αν τον ρωτήσει κανείς ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό, η απάντηση είναι μία: «Μεξικάνικο με το… γνωστό αναψυκτικό!». Βέβαια, δεν… τολμάει να παίξει «μονό» με τη σύζυγό του Εριν, αφού όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, «μία φορά παίξαμε και μετά δεν μιλιόμασταν για κάποιες ώρες! Φυσικά, κέρδισα, αλλά ήταν πολύ πιο δύσκολο απ” ό,τι περίμενα στην αρχή».

xxsports.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *