ροή ειδήσεων

Τα «μυστικά» για ονειρεμένες διακοπές εν μέσω κρίσης

Πήρες επιτέλους την πολυπόθητη άδεια. Ονειρεύεσαι απάτητες παραλίες, ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, ξενοδοχεία με θέα το απέραντο κυκλαδίτικο γαλάζιο, μπαράκια που, αντί για βαρύ γαλλικό άρωμα, μυρίζει η καρύδα από το αντηλιακό; ...


Αν απάντησες καταφατικά σε όλα, ξέρουμε τον κατάλληλο άνθρωπο για σένα. Ονομάζεται Παναγιώτης Πανταζόπουλος και γνωρίζει τα καλά κρυμμένα μυστικά για ονειρεμένες διακοπές.

Ο κ. Πανταζόπουλος, πτυχιούχος της Ecole Hoteliere de Lausanne, είναι ιδρυτής και μέτοχος της Trésor Hotels & Resorts, ιδιοκτήτης ξενοδοχείων και μονάδων εστίασης. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και στο management ξενοδοχείων μέσα από τη Hip Collection.

Ποιο είναι το μυστικό για ιδανικές διακοπές στην Ελλάδα;

Το βασικότερο είναι να είσαι ήρεμος όταν πηγαίνεις διακοπές και να μη συμπεριφέρεσαι στο ξενοδοχείο λες και έχεις αγοράσει το δωμάτιο, και όχι νοικιάσει. Από εκεί και πέρα, σαφώς και θα πρέπει να έχεις μελετήσει και να ξέρεις πού πηγαίνεις και ποιες είναι οι προσδοκίες σου από τον προορισμό που επιλέγεις. Η Ελλάδα είναι γεμάτη θησαυρούς και είναι ο μοναδικός προορισμός της Ευρώπης που μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση κάθε επισκέπτη. Απλώς κάποιος θα πρέπει να ξέρει πώς να τους αναζητήσει.

Ποια είναι τα νησιά που θα ξεχωρίσουν το καλοκαίρι του 2012; Υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες στις προτιμήσεις του κοινού ή αναδεικνύονται ως hot προορισμοί μικρά νησάκια της άγονης γραμμής με χαρακτήρα;

Ο χάρτης των προορισμών για το καλοκαίρι του 2012 δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Σίγουρα όμως ο κόσμος έχει ανάγκη για εξερεύνηση και ανακάλυψη νέων, ακόμα και εναλλακτικών προορισμών. Σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια και η προσβασιμότητα στον κάθε προορισμό, αλλά και τα κόστη της μεταφοράς σε αυτόν, μια και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες υπερβαίνουν ακόμη και το κόστος της διαμονής.

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον τουρισμό κάνουν λόγο για μια άσχημη χρονιά. Ποια είναι η δική σας άποψη; Πώς σας «υποδέχτηκε» η αγορά και σε ποια κατεύθυνση πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθούμε ώστε να ανακάμψει η τουριστική κίνηση;

Σίγουρα θα μπορούσαμε να διανύουμε μια καλύτερη χρονιά σε σχέση με την περσινή. Τα πολιτικά όμως δρώμενα της χώρας και η δυσχερής οικονομική της κατάσταση επηρέασαν αρνητικά και δημιούργησαν μια αβεβαιότητα των επισκεπτών προς τη χώρα μας. Άσχημα όμως είναι αυτά που πέρασαν, όχι αυτά που έρχονται.

Η εκλογική περίοδος και η ένταση που δημιουργήθηκε πάγωσαν τις κρατήσεις σε μια περίοδο που ήταν η πλέον κρίσιμη για την επιλογή των διακοπών και έτσ, οι διεθνείς επισκέπτες που επέλεγαν τον προορισμό τους το συγκεκριμένο 45ήμερο, αναγκάστηκαν να επιλέξουν διαφορετικούς προορισμούς. Αυτό, σε συνδυασμό με τις περικοπές των μισθών αλλά και τις αυξήσεις της φορολογίας, μίκρυναν κατά πολύ το διαθέσιμο budget των διακοπών. Το αποτέλεσμα όμως ήταν οι ξενοδόχοι να πανικοβληθούν και να ρίξουν εξευτελιστικά τις τιμές στα 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία, κάτι πολύ επικίνδυνο, γιατί έτσι τα 2άστερα και 3άστερα έπαψαν να είναι βιώσιμα.

Σε ό,τι αφορά την αποδοχή μας από την αγορά, η Trésor Hotels & Resorts βρίσκεται ακόμα σε βρεφικό στάδιο. Κάτω από την ομπρέλα μας βρίσκονται όμως ήδη 15 τετράστερες και πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες στους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας. Λαμβάνοντας έτσι υπόψη πως τα affiliations αποτελούν μια διεθνώς επιτυχημένη τουριστική τάση, βλέπουμε ήδη και στην Ελλάδα πως οι επισκέπτες επιδιώκουν να μένουν σε ξενοδοχεία, τα οποία εντάσσονται κάτω από ένα μεγαλύτερο θεσμό, στην προκειμένη περίπτωση κάτω από την Trésor Hotels & Resorts.

Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι όμως γεγονός πως δεν έχει γίνει τίποτα το συνταρακτικό, ώστε η ραγδαία της πτώση ως επιλογή προορισμού να ανακάμψει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το μόνο που μπορούμε και που χρειάζεται να κάνουμε αυτή την περίοδο είναι να έχουμε υπομονή, ψυχραιμία και ηρεμία, όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, με την έννοια της καταστολής των αναταράξεων στη χώρα μας που την καθιστούν έναν όχι και τόσο ελκυστικό προορισμό.

Τι ακριβώς είναι η Trésor; Γιατί τολμήσατε κάτι τόσο ριψοκίνδυνο μεσούσης της οικονομικής κρίσης (δηλ. να επενδύσετε στον τουρισμό);

H Trésor Hotels & Resorts αποτελεί μια συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων boutique ξενοδοχείων σε κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας. Στόχος της είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και ευρέως αναγνωρισμένου brand boutique ξενοδοχείων 4* και 5*, που θα συνθέτουν τις καλύτερες επιλογές διαμονής με κοινό γνώμονα την παροχή εμπειριών αυθεντικής φιλοξενίας.

Παράλληλα, με δεδομένο την πιστοποίηση των υψηλών standards των υπηρεσιών, αλλά και το άριστο know-how των ξενοδοχείων-μελών ως προς την κάλυψη των αναγκών του επισκέπτη, η Trésor Hotels & Resorts εστιάζει ισάξια στην ανάδειξη και των προορισμών, μέσω της παροχής έγκυρων πληροφοριών, θέτοντας ως στόχο τον εφοδιασμό του ταξιδιώτη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει τα μυστικά του κάθε τόπου.

Το όλο project δεν προέκυψε από τη μια μέρα στην άλλη και το timing της έναρξής του κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Αποτελεί μια οργανωμένη προσπάθεια ανθρώπων, με πολύχρονη ενασχόληση και υψηλή εξειδίκευση στον τουριστικό, ξενοδοχειακό και δημοσιογραφικό κλάδο, οι οποίοι εν μέσω οικονομικής κρίσης βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να ανοίξουν το δρόμο και στα ελληνικά ξενοδοχεία σε μια παγκόσμια τουριστική τάση, αυτή των affiliations.

Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, η ένταξη ενός ανεξάρτητου ξενοδοχείου σε μια οικογένεια είναι επιβεβλημένη. Και αυτό ακριβώς εγγυάται η Trésor: την εξασφάλιση της δυναμικότερης προώθησης της κάθε ξενοδοχειακής μονάδας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τι διαφορετικό προσφέρει η Tresor στα μέλη της;

Η Trésor έχει ήδη μεριμνήσει για την επιβράβευση των μελών-τακτικών επισκεπτών των ξενοδοχείων της. Μέσω του T Club, ο επισκέπτης-μέλος απολαμβάνει προσωπική εξυπηρέτηση από τη στιγμή της κράτησης έως και την αναχώρησή του από το άρτια εκπαιδευμένο «T Person» σε οποιοδήποτε Trésor Hotel. Παράλληλα, ενημερώνεται πρώτος για τους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν, τις ανταγωνιστικές μας προσφορές και όλες τις λεπτομέρειες για τις last minute εξορμήσεις του. Επιλέγει ανάμεσα από τους πραγματικούς «θησαυρούς» που έχουμε επιλέξει και βιώνει ολοκληρωμένες lifestyle εμπειρίες, στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας.

Ως μέλος του T Club αποκτά μια πληρέστατη agenda για τα δρώμενα και τις δραστηριότητες που αφορούν στους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν, απολαμβάνει exclusive υπηρεσίες και επωφελείται από προνομιακές εκπτώσεις στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων-μελών της Trésor Hotels & Resorts. Δεν παραλείπουμε όμως να επιβραβεύουμε τα πιστά μας μέλη και με δωρεάν διανυκτερεύσεις.






πηγή http://www.protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *