ροή ειδήσεων

ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ: ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!

Από πληροφορίες που λάβαμε από πολίτες εθνικά σκεπτόμενους περί καταπάτησης αρχαίου ναού στο χωριό Ασκληπειό Ρόδου διαπιστώσαμε σε επιτόπια ερευνα με ερευνητή αρχαιολόγο εξ Αθηνών...
κ.Βλάχου αλλά καιαπό μέλη του συλλόγου , διαπιστώθηκε πως ο χώρος που είναι το εκκλησάκιήταν ναός του Θεού προστάτη της Ρόδου Απόλλωνα.
Ερευνητής και αρχαιολόγος εξ Αθηνών κ.Βλάχου ταυτοποίεισε το ιέρο και το αρχαίο ασκληπιείο !!!Για το αρχαίο ασκληπιείο έχουμε ενδείξεις που ήταν , λόγο όμως πως στερούμαστε αποδείξεων δεν "ανακοινώνουμε" ακόμα την τοποθεσία!!.

Μετά από την ολοκλήρωση των ερευνών θα ανακοινώσουμε την τοποθεσία όπου ήταν το αρχαίο ιατρείο ασκληπιείο της αρχαίας Ρόδου.
Υπομόνη Λίαν συντόμως η μεγάλη αποκάλυψη του αιώνα !!!!
Δείτε ποιο κάτω το μοναδικό φωτογραφικό υλικό!!!!!!!!!!!!

Βάσεις σπόνδυλων που μόνο σε ασκληπιεία συναντούνται

 

 Εδώ βλέπουμε μαρμάρινο προσκέφαλο που το χρησίμευε στης εξετάσεις τον ασθενών.

 



ι



 

 



Βωμός

 

Αναπαράσταση {παλαιοχριστιανικής Βασιλικής} ,η ίδια προπαγάνδα,, όλοι στο κόλπο!!!



 

  Σπονδυλος κολώνας μέσα στο ιερό καταμαρτυρά το μπάζωμα του αρχαιοελληνικού ναού!!!

  
Βλέπουμε μαρμάρινα θραύσματα του ναού του Απόλλωνος στους τοίχους της εκκλησίας που τα χρησιμοποίησαν ως τούβλα!!!

 

  
Το γεγονός ότι πατέρας του Ασκληπιού είναι ο Θεός του Φωτός, του Ήλιου, τονίζει την αναγνώριση της μεγάλης αξίας του Ηλιακού Φωτός από άποψη υγιεινής ήδη από την αρχαιότητα.
Δεν είναι τυχαίο που οι προγόνοι μας διαλεξαν αυτή την τοποθεσία για να κτίσουν ασκληπιείο ,κάτι ήξεραν που δεν ξέρουμε εμείς λόγο ότι η ιατρική περίθαλψη ήταν μυστική και κληρονομική, ο δε Λουκιανός αναφέρει ότι οι μετέχοντες στην θεραπευτική διαδικασία έπαιρναν όρκο σιωπής ότι δεν θα φανέρωναν τα ιατρικά ή άλλα μυστικά τους. Βεβαίως, μόνο οι πρεσβύτεροι ήταν μυημένοι στα απόρρητα, οι νεώτεροι δεν είχαν καν το δικαίωμα να ρωτήσουν. Μόνον οι ανώτεροι στην ιεραρχία ασκούσαν την ιατρική, οι άλλοι περιορίζονταν στις θρησκευτικές θεραπείες οι οποίες παρουσίαζαν στενές σχέσεις με τα Ελευσίνια μυστήρια.

Της όλης διαδικασίας προϊστατο ο Πρωθιερέας ή Μεγάλος Ιερέας και τον βοηθούσαν οι Πυροφόροι, που εκτελούσαν χρέη διακόνου και βοηθών στις ιατρικές εργασίες, οι Ιερομνήμονες και οι θεράποντες νοσοκόμοι που ονομάζονταν Ασκληπιάδες. Ανάμεσά τους υπήρχαν και γυναίκες οι οποίες ανήκαν στην τάξη των Νακόρων . Ο Γαληνόε λέει ότι πριν από τον Ασκληπιό, η ιατρική ήταν "απολύτως εμπειρική και μόνο δια φυτών εθεραπεύοντο οι άνθρωποι, ενώ αυτός την ανύψωσε σε θεία επιστήμη".

Στα Ασκληπιεία, που επεκράτησαν μετά τον 5ο π.χ. αιώνα, γιάτρευαν με ό,τι μέσα διέθεταν και με μυστικές συνταγές. Οι ιερείς πίστευαν ότι έπρεπε ο άνθρωπος να επιδιώκει την βοήθεια της φύσης το μεν δια της υγιεινής, το δε δια της τεχνικής θεραπείας. Ο Ασκληπιός είχε μεταβιβάσει σ' αυτούς την ιατρική αγωγή δια της χρήσεως των διαφόρων φαρμάκων και χειρουργικών μέσων που παρέμεναν μυστικά. Ο Ιπποκράτης άντλησε πολλά πρακτικά διδάγματα της επιστήμης από πηγές κρυμμένες στα Ασκληπιεία και από την μελέτη των εκεί πινάκων και πλακών.
http://www.ionianet.gr

Ο οικισμός στην Ελληνιστική περίοδο δεν ήταν στο σημείο που είναι σήμερα ! αλλά βόρειο ανατολικά στην περιοχή 'Ελληνικά', Τεράστια σημασία έπαιζε η επιλογή της θέσης. Το κάθε Ασκληπιείο ήταν κτισμένο σε σημείο φυσικής ομορφιάς και μεγάλης ενεργειακής φόρτισης, συνήθως κοντά σε φυσικά νερά, θάλασσα ή πηγές, και μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ούτε οι ελεεινοί φονιάδες σταυροφόροι του αγίου Ιωάννη της ""ιερουσαλεμ"" οι οποίοι ήταν και νοσοκόμοι ,δεν πήγαν τυχαία εκεί να χτίσουν φυλάκιο κάστρο στην κορυφή του χωριου!!! Δεν ευσταθή η άποψη πως δήθεν ήταν παρατηρητήριο !! λόγο ότι είναι πολύ μακριά από την ακτογραμμή ,και συνεπώς δεν έχει σχέση με παρατηρητήριο .Κανεις δεν ξέρει τι άρπαξαν από τα απομεινάρια του ασκληπιείου, λόγο ότι δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες .

Το σίγουρο είναι πως ο Ροδιακός λαός υπέστη βάναυσο εκχριστιανισμό από δαύτους΄ όμως δεν λύγισαν τον τοπικό πληθυσμό, και κράτησε της παραδόσεις και τα αρχέγονα έθιμα του , επιβιώνοντας τα μέχρι το 1940.
Τελούνταν εις το χωριο Ασκληπείο Διονυσιακές τελετές διασωσμένες απευθείας από την αρχαία Ελλάδα ,επίσης εορτές προς τιμή του Θεού Πάνος σε ετήσια βάση ,κατά της απόκριες ,
εορτές προς τιμήν του Ασκληπιού σταμάτησαν με αυτοκρατορικό διάταγμα επί Βυζαντίου λόγο ότι η γνώση στην ιατρική κρίθηκε σατανική και τιμωρούνταν με θάνατο , οι δε ιερείς των ασκληπιείων κρίθηκαν ως μάγοι ,και ως εκ τούτου κυνηγήθηκαν και θανατώθηκαν στην πυρά!!
Η θρησκεία της αγάπης και το δόγμα του ιουδαιοχριστιανισμού γκρέμισε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ,και εξαφάνισε την γνώση των προγόνων μας με "μένος", αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ !!
Αk
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/
http://pyrinos-logos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_28.html
http://ellhnwndaimonia.blogspot.gr/2012/03/blog-post_9405.html
http://asklipio.blogspot.gr/2009/02/blog-post_9267.html

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/8/12 10:52

    Εύγε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/8/12 11:15

    Βρε πάτε καλά?.
    Τι καινουργια "φρούτα" δηλαδή ιδεολογίες καινούργιες θρησκείες και κοσμοθεωρίες μας ξεφουρνίζετε τον τελευταίο καιρό εδώ?

    Δηλαδή τι θέλετε αγαπητοί μου παίδες της "Ελληνικής θρησκείας" και οπως αλλοιως ονομάζεστε?
    Να γκρεμίσουμε την προαναφερόμενη εκκλησία για χάρη σας?

    Μαζέψτε αυτά τα αρχαία σας η οτι εχει απομείνει βάλτε τα σε ενα χώρο και πηγαίνετε να τα προσκυνάτε, να κάνετε εκει τις τελετές σας, και αφήστε μας ήσυχους.

    Μας φτάνουν ολα τα αλλα βάσανα οι δυσκολίες να τα βγάλουμε πέρα και τα προβλήματα της ζωής, ειναι καιρός να εχουμε και τέτοια προβλήματα τώρα?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/12 12:12

    Πως και δεν εγραψες αυτη τη φορα ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ????? χααχχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/8/12 17:05

      Σοκ !!!!!! Χ Ταλιμπάν πουλά μούρη χωρίς όνομα και επίθετο -αντέχετε

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/8/12 12:14

    Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΒΟΥΡΟΣ... ΠΩ ΡΕ ΓΜΤ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/8/12 12:55

    Σωστή η ανάρτηση! Δυστωχώς τα πρόβατα δύσκολα θα βγούνε απο το μαντρί της Εβραϊκής Ορθοδοξίας που μας επιβάλανε εντέχνως οι Εβραίοι γι΄αυτό λοιπόν Μπεεεεεε συνεχίστε να σταυροκοπιέστε και να απαρνείστε την πραγματική σας ιστορία και καταγωγή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/8/12 14:52

      σιγά ρε και εσύ,γιατί θα σου ρίξει κεραυνό ο Δίας.....και θα κλάσει ο Ερμής

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος6/8/12 12:57

    ΠΑΙΔΙΑ ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΣΥΜΕΡΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΜΙΑ <ΕΚΛΗΣΙΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΒΡΟΜΟΤΟΠΟΣ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΤΗ ΑΡΤΕΜΗΣ . ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΕ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΙΑ..ΟΥΣΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΎΡΙΟΙ. Οι δημοσιεύσεις και αναρτήσεις γίνονται για ενημέρωση του λαού για την πραγματική αλήθεια της ιστορίας, Τίποτα άλλο ,η ιστορία θα γραφτεί ως. Έχει και όχι όπως την έγραψε ο νικητής σιωνισμός -ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ ΤΏΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/8/12 19:34

    O xristianismos einai h pio ekselisimh thriskeia. O xristos htan daskalos ths epoxhs. Oi papades kai olo to ierateio den exoun kamia sxesh me to didagma tou xristou. Autoi pou ton stavrwsan htan oi idioi ths epoxhs. Oi arxaoi ellhnes "o laos me ta mavra malia pou elegan oi aigyptioi" toso neos laos eimastan dhladh... eftasan thn anthrwpothta mexri ton 5o aiwna polu makria. Na thymaste pws oloklhro to sympan exei arxaia ellhnika onomata kai yparxoume pro Xristou. Eimaste xristianoi omws pleon kai na eiste pio sovaroi ligo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/8/12 20:21

    "Από πληροφορίες που λάβαμε από πολίτες εθνικά σκεπτόμενους..."
    Να προσδιορίσει πρώτα ο συγγραφέας του άρθρου τι εννοεί "εθνικά σκεπτόμενους", γιατί μάλλον εννοεί αρχαιοελληνικά σκεπτόμενους. Το "έθνος" το οποίο έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά (όπως η ιστορία και η θρησκεία), περιλαμβάνει -καλώς ή κακώς- και το χριστιανισμό.

    Άρα το με την έννοια που το γράφει ο συγγραφέας, είναι εντελώς αντίθετο. Απλά θέλει να περάσει την έννοια εθνικό=αρχαιοελληνικό.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/8/12 21:55

    @ Ανώνυμος6/8/12 8:21 μ.μ.

    Προ διημέρου περίπου σε άλλη ανάρτηση είχα δημοσιεύσει ένα σχόλιο με ερωτήματα προς τον εν λόγω κύριο.
    Ο οποίος δεν μου απάντησε πέρα από το να με αποκαλέσει προχθές ΓΕΝΗΤΣΑΡΟ γιατί αποτόλμησα να τους ξεσκεπάσω.

    Το επαναλαμβάνω.
    Επ ευκαιρία θα έχω τουλάχιστον σήμερα κάποια απάντηση κύριε Nektron 444 ?

    Ακολουθεί απόσπασμα από το σχόλιό μου.
    ============================

    Βέβαια εσύ εσείς είστε ίσως και οι 12θειστές της Ρόδου.
    Δηλαδή τα μέλη της "Επίσημης και μοναδικής θρησκείας του Ελληνικού Έθνους η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ".


    Σωστά?

    Και δεν επιτρέπεται κανείς να εκστομίσει λόγια η να εκφράσει αντίθετη γνώμη στους οπαδούς του 12Θεου στην Ρόδο,και στην version θρησκεία σας που έχετε φτιάξει.

    Και ποίοι είσαστε?
    Να ποίοι είσαστε εσείς.
    Είστε οι οπαδοί της Αρχαιοελληνικής κοσμοαντίληψης και θεωρίας όπως αρέσκεστε να ονομάζεστε.

    Για να ενημερωθεί ο κόσμος παραθέτω από το καταστατικό σας τώρα κείμενα για να δουν ποιοι και τι είστε.
    =================================

    Είμαστε οι φύλακες της Ιερής Ελληνικής Παραδόσεως. Τα ευσεβή τέκνα των Πατρώων Θεών. Είμαστε οι ιεροκήρυκες της Ελληνικής Θρησκείας.

    Τι αντιπροσωπεύει η Ελληνική Θρησκεία στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο; την συλλογική βούληση του Έθνους για επιβίωση.
    Είναι η ομολογία Πίστεως του Ελληνικού Έθνους στις δικές του πνευματικές και πολιτιστικές δυνάμεις.
    Η Ελληνική Θρησκεία θεωρεί τα Ελληνικά εδάφη ως Αγίους Τόπους.
    Η Ελληνική Θρησκεία μνημονεύει, σέβεται και τιμά τους Έλληνες Θεανθρώπους.
    Διατηρεί τις Ελληνικές Παραδόσεις, τα Ελληνικά Ήθη και Έθιμα.
    Η Ελληνική Θρησκεία είναι ο προστάτης και τροφός του Ελληνικού Έθνους.
    Είναι η πηγή του Ελληνικού Πολιτισμού.
    Είναι η κορωνίδα του Ελληνικού Πνεύματος. Είναι η Θρησκεία των Ελλήνων.

    Ποίες οι διαφορές μας από τον χριστιανισμό;
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ------------------------------------ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    Είμαστε θρησκεία,-------------------------------------------- είναι μια απάτη.
    Πιστεύουμε σε Θεούς που συνυπάρχουν------------------ πιστεύει σε ένα εξωκοσμικό θεό με την Φύση,----------------------------------------------------------- που μισεί την Φύση
    Προστατεύουμε τον Ελληνισμό,---------------------------- καταστρέφει τον Ελληνισμό.
    Σφυρηλατούμε την Εθνική συνείδηση των Ελλήνων,-----------εξιουδαΐζει τους Έλληνες. Φέρνουμε την αγάπη, την ειρήνη και την σοφία, ----------------έφερε το μίσος τις σφαγές , και το σκότος.

    Τι θέλουμε;
    Να απελευθερωθεί η Ελλάδα από την δικτατορία της αιρέσεως των Ναζωραίων.
    Ονομασία των Ελλήνων με αρχαία Ελληνικά ονόματα.
    Διδασκαλία στα σχολεία της Ελληνικής Θρησκείας.
    Σεβασμό προς την Φύση.
    Αναστήλωση και επαναλειτουργία όλων των Ιερών Ελληνικών Ναών.
    Επέκταση των ιδεολογικών και πολιτιστικών μας συνόρων.
    Παγκόσμια κυριαρχία του Ελληνικού Πνεύματος.


    H χρονολογία σας αρχίζει από την πρώτη Ολυμπιάδα?.
    Σωστά?

    Οι Ελληνες Θεάνθρωποι σας είναι οι Θεοί του Ολύμπου. Το 12θεο?
    Σωστά?
    =======================

    Αυτά τα ολίγα από την θρησκεία σας, τα πιστεύω σας .

    Για εσάς η χριστιανική θρησκεία είναι το σκότος και η απάτη, ενώ η δική σας "ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ"

    Πιστέψτε ότι θέλετε, γιορτάστε και το τυχόν 12θεό σας, αλλά δεν δικαιούστε να μας παρουσιάζεστε ως οι υπέρμαχοι και προστάτες των ιδεωδών του Ελληνισμού και να επιβάλετε τι είναι το πρέπον να γίνεται, επίσης και τους μη αρεστούς σας να τους χαρακτηρίζετε Γενίτσαρους..

    Ο νοών νοείτω τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το κείμενο σου είναι αντιγραφή από του Αμυρα τν μανιφέστο ,εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτά που έγραψες ,εμείς είμαστε σύλλογος και το Καταστατικό μας δεν λέει τέτοια πράγματα ,είσαι συκοφάντης και θέλεις να δημιουργηθούν λάθος συμπεράσματα ,παντός ο πατριωτισμός που εσύ νομίζεις είναι μια μεγάλη φάρσα ,το χριστιανήληκί σου ,πουλάτε φούμαρα στο λαό ,είστε δόγμα ιουδαίκό , !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/8/12 13:53

      To χετε χάσει τελειως,ετσι συνεχίστε την διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων,άλλωστε πρέπει να υπάρχει μίσος και έχθρα,η ομόνοια είναι εκτός σχεδίων.
      Θες καλε μου άνθρωπε να πιστεύεις στο 12θεο πίστευε ,διάβασε πρώτα ομως τι λέγαν οι αρχαίοι ελληνες συγγραφείς περι ενος θεού και ασε τους θεούς Πάνες και θεούς Ασκληπιούς.Μήπως θες να υπενθυμίσω τι εκαναν στους Χριστιανούς τους 3πρώτους αιώνες και για τις διαταγές των τότε αυτοκρατόρων;ή θα μου πεις καλα τους εκαναν;Αν βγω ομως και σου πω αυτός ήταν ο δήθεν ελληνικός πολιτισμός,θα μου πεις οχι αυτά τα εκαναν κάποιοι πωρωμένοι ή ζηλωτές.Εκει δηλαδη δεν υπήρχε φόβος των ιερατείων μήπως χάσουν την πελατεία τους.Οχι,εκει βρίσκετε 1000 δικαιολογίες,για τον Χριστιανισμό όμως βρίσκετε 1000 κατηγορίες.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος7/8/12 13:15

    και εσυ εισαι @@αρας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *