ροή ειδήσεων

Καρπούς αποδίδει το πρόγραμμα «fast track» τουριστικής βίζας

Καρπούς αποδίδει το πιλοτικό πρόγραμμα για τουριστικές επισκέψεις βραχείας διάρκειας με απλοποιημένες διαδικασίες εισόδου για πολίτες τρίτων χωρών, για τους οποίους απαιτείται αλλά δεν κατέχουν θεώρηση εισόδου... στον ενιαίο χώρο Schengen, στους οποίους επιτρέπεται να επισκεφθούν τη Ρόδο, την Κω, τη Σάμο, τη Χίο ή τη Λέσβο, μέσω μιας ταχείας και απλουστευμένης διαδικασίας με την έκδοση θεωρήσεων κατά την άφιξή τους.

Μέσα σε 60 μέρες από την εφαρμογή του προγράμματος, -με διάρκεια από 7 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου-σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, θεωρήθηκαν 2.224 βίζες στο σύνολο των 5 νησιών, με την πρωτοκαθεδρία να έχουν η Ρόδος και η Λέσβος. Όσο για τους τουρίστες που επωφελήθηκαν από την εφαρμογή της ελληνικής αυτής πρωτοβουλίας, τις πρώτες θέσεις κατέχουν οι Τούρκοι, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπουργείων Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το υπουργείο Τουρισμού, για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Τα δύο πρώτα υπουργεία επεξεργάστηκαν σχετικές προτάσεις για διευκόλυνση και απλούστευση της διαδικασίας εισόδου στα μεγαλύτερα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου και τις παρουσίασαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έδωσε το «πράσινο» φως και έτσι η χώρα μας, σε συνεργασία με την Τουρκία, το έθεσε σε ισχύ.

Η βασική προοπτική και στόχος του προγράμματος είναι να επιτρέψει σε υπηκόους τρίτων χωρών, για τους οποίους απαιτείται αλλά δεν κατέχουν θεώρηση εισόδου στον ενιαίο χώρο Schengen, να επισκεφθούν τη Ρόδο, την Κω, τη Σάμο, τη Χίο ή τη Λέσβο, μέσω μιας ταχείας και απλουστευμένης διαδικασίας με την έκδοση θεωρήσεων κατά την άφιξή τους.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα στατιστικά στοιχεία των Προξενικών αρχών μας στο εξωτερικό για τις εκδόσεις βίζας για το πρώτο επτάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μαριούπολη με αύξηση στις βίζες κατά 111% (11.088 θεωρήσεις το α' 7μηνο), ακολουθεί το Κίεβο κατά 71% (με 53.506), η Σαγκάη κατά 54% (με 5.550), το Νοβοροσσίκ κατά 57% (με 20.050), η Κωνσταντινούπολη κατά 43,5% (με 30.309), η Αδριανούπολη κατά 31% (με 5.372), η Μόσχα κατά 29.5% (με 375.886) και η Σμύρνη κατά 20,5% (με 8.357).

Τη μεγάλη σημασία της απλούστευσης της διαδικασίας θεωρήσεων, είχε τονίσει και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την συνάντησή του, πριν ένα μήνα περίπου, με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση στοχευμένων πρωτοβουλιών όπως αυτή, που θα φέρουν περισσότερους επισκέπτες στη χώρα μας, ιδίως από τις αναδυόμενες τουριστικές αγορές, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας του υπουργείου Εξωτερικών.

e-go.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *