ροή ειδήσεων

Ο Μιχάλης Κουντούρης στην έκθεση «Salus Patriae»

Συνεχίζεται στο Ίδρυμα Π.&Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου η έκθεση Πλόες ΧVIII με θέμα Salus Patriae (Σωτηρία πατρίδας) έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το θέμα προσεγγίζουν με χιούμορ, αυτοκριτική, βαθειά συναίσθηση και διάθεση αναθεώρησης... ο Θόδωρος Παπαγιάννης, ο Νίκος Χουλιαράς καθώς και καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς.

Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και ο Ροδίτης σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης, που παρουσιάζει 10 έργα του καθώς και μια εγκατάσταση του έργου "Καρυάτιδα 2012" από plexiglass με ύψος 1,75 και πλάτος 0,52 μ.

Για τον Μιχάλη Κουντούρη, η επιμελήτρια της έκθεσης, κριτικός και ιστορικός τέχνης, Αθηνά Σχινά αναφέρει : «σχολιάζει» με περιεκτικούς υπαινιγμούς και αλληγορικούς τρόπους, με βιτριολική καυστικότητα και αυτοσαρκαστικό κλαυσίγελο τα «έργα και τις ημέρες» του βίου μας στην πολύμορφη κρίση που διανύουμε. Την κρίση, που διαμορφώσαμε και μας περιλαμβάνει, όψεις της οποίας διαπραγματεύεται σε πολλά έργα του ο καλλιτέχνης μέσα από μία εναλλακτική «περσόνα» που περιλαμβάνει εγκαρδιότητα, στοχεύοντας στην αμεσότητα της αντίδρασής μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2012. Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του οΙάπωνας πρέσβης κύριος Χιρόσι Τόντα, ο οποίος εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το έργο του Μιχάλη Κουντούρη, «Κύμα», που είναι εμπνευσμένο από τον διάσημο Ιάπωνα καλλιτέχνη του 19ου αιώνα Hokusai, καθώς και ο Πρόεδροςτου Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, Δρ. Νίκος Φρόνας.

Μετά το τέλος της έκθεσης, τα έργα του Μ. Κουντούρη θα παρουσιαστούν και στη Ρόδο.








Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *