ροή ειδήσεων

Πρόωρη σύνταξη αντί εφεδρείας για τους άνω των 50

Την έκθεση του ΟΟΣΑ που "δείχνει" ότι το προσωπικό του Δημοσίου είναι γερασμένο σε σχέση με το 2003 χρησιμοποιεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης...
ο οποίος αναζητά τρόπους για να απομακρυνθούν 150.000 υπάλληλοι δημοσίου μέχρι το τέλος του 2015.

Η συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι το 38% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης είναι ηλικίας 50 ετών και άνω, σε σύγκριση με το 23% του 2004 και ότι εξ αυτών η πλειοψηφία εργάζεται στο δημόσιο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση απαιτούνται περισσότερες και γρηγορότερες απολύσεις υπαλλήλων άνω κάποιας ηλικίας.

Η έκθεση καταγράφει πως απαιτούνται περισσότερες και γρηγορότερες απολύσεις υπαλλήλων άνω κάποιας ηλικίας : "Οι μακροχρόνιοι περιορισμοί στις προσλήψεις δεν έχουν μειώσει σημαντικά τη μισθοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης λόγω του χαμηλού αριθμού των εξόδων από την υπηρεσία, αλλά έχουν οδηγήσει σε σημαντική δημογραφική μετατόπιση μεταξύ των κεντρικών δημοσίων υπαλλήλων. Η Ελλάδα έχει ένα αρκετά ηλικιωμένο και ταχέως γηράσκον ανθρώπινο δυναμικό στην κεντρική της κυβέρνηση, σε σχέση με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ".

Πρόωρη σύνταξη μετά το 53ο έτος

Σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ" της Κυριακής, στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι, όταν έχουν συμπληρώσει το 53ο έτος της ηλικίας τους με τη μέθοδο της "πρόωρης σύνταξης" χωρίς να περάσουν από εργασιακή εφεδρεία. Αυτή θα είναι η πρώτη "δέσμη" κινήσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της απομάκρυνσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015.

Στελέχη του ΟΟΣΑ έχουν προτείνει, κάτι που έγινε και αποδεκτό από τον πρώην υπουργό Δ. Ρέππα, την κατάργηση του 30% των δομών του κράτους.

Η κατάργηση του 50% και όχι του 30% των δομών του κράτους που προέβλεπε η "ρύθμιση Ρέππα" σημαίνει, ότι το Δημόσιο από τις αρχές του επόμενου έτους θα λειτουργεί με τους μισούς σχεδόν τμηματάρχες, διευθυντές και γενικούς διευθυντές.

Στην επικαιροποιημένη έκθεσή του ΟΟΣΑ, διαπιστώνεται ότι οι δομές φτάνουν τις 302 κατά μέσο όρο ανά υπουργείο σε κεντρικό επίπεδο και σε 137 σε περιφερειακό.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ επιμένουν στην άμεση ολοκλήρωση και της διαδικασίας της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων, κάτι το οποίο προωθεί τη ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρότι κωλυσιεργεί εσκεμμένα η δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία με την ανοχή και ενθάρρυνση των πολιτικών προϊσταμένων των υπουργείων.

news247

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *