ροή ειδήσεων

Μεγάλη απάτη με 600.000 εικονικά ένσημα του ΙΚΑ

Απάτη με εικονικά ένσημα του ΙΚΑ ήρθε στο φως και μέχρι σήμερα έχουν ακυρωθεί πάνω από 600.000 «πλαστές» ημέρες εργασίας. Από τους ελέγχους προέκυψε πως...

γραφεία δήλωναν εργαζόμενους -που λάμβαναν ένσημα ασφάλισης και άλλες παροχές- χωρίς όμως να καταβάλλονται οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Οι υποθέσεις αφορούν ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων μέσω του Διαδικτύου. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι σήμερα έχουν ακυρωθεί ημέρες εργασίας που αντιστοιχούσαν σε εισφορά 14,1 εκατομμυρίων ευρώ!

«Εργάτες»
Οι συγκεκριμένοι «εργάτες» όχι μόνο έπαιρναν ένσημα αλλά και μια σειρά άλλων παροχών, όπως δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας και κάρτες παραμονής στη χώρα. Ωστόσο το ΙΚΑ ζημιωνόταν, καθώς δεν καταβάλλονταν από τις συγκεκριμένες εταιρείες οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Μέχρι τώρα από τους ελέγχους έχει αποκαλυφθεί η «δράση» δύο τεχνικών γραφείων στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και ενός λογιστικού γραφείου στην Καβάλα.

Οι υποθέσεις εξετάστηκαν μετά από καταγγελίες του ΙΚΑ, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστα άτομα είχαν υποβάλει μέσω του Διαδικτύου Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις και δήλωναν οικονομικά εργάτες. Με το θέμα ασχολείται η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

*Σε 824 εκατομμύρια ανήλθαν τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με τον Ιούλιο. Οπως επισημαίνεται «τα έσοδα του ταμείου από οφειλές προηγούμενων ετών αναμένεται να ανέλθουν φέτος σε ένα δισεκατομμύριο παρουσιάζοντας μεσοσταθμική αύξηση 30%».
tro-ma-ktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *