ροή ειδήσεων

Σεισάχθεια σε όσους έχουν εξοφλήσει το 80% του στεγαστικού δανείου τους

Επιμέλεια: Γιώργος Δαμιανός
Σεισάχθεια σε όσους έχουν εξοφλήσει το 70% του δανείου τους για την αγορά αυτοκινήτου και υποχρεωτική επαναδανειοδότηση του “χαριζόμενου” ποσού...
για την αγορά νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μικρού κυβισμού.

Στις συναντήσεις και τις συζητήσεις των συνεργατών του 24grammata.com καταγράφεται ολοένα και πιο έντονα η πολιτική μιζέρια της χώρας. Το κλάμα, η μιζέρια και η υποταγή ονομάζεται κυβερνητική επιλογή, ενώ η αόριστη καπηλεία της απελπισίας ονομάζεται αντιπολίτευση. Οι πολιτικοί, κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί, αδυνατούν να προτείνουν, έστω και ως πρόταση προς συζήτηση, μία, και μόνο μία, πρόταση που θα μπορούσε να ανατρέψει έστω και προσωρινά την ισχύουσα κατάσταση. Οι προτάσεις που παρουσιάζονται αφορούν στους εξαθλιωμένους πολίτες (άπορους, άνεργους…) και όχι στο πως να μη φτάσουμε στην εξαθλίωση. Από την άλλη οι πνευματικοί μας ταγοί κατοικούν εδώ και καιρό στα νησιά των Μακάρων. Στο 24grammata.com αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε όλους τους ανθρώπους των Γραμμάτων καθώς και τους πολιτικούς στοχαστές που συνεργάζονται στον Πολιτικό Λόγο και να αναζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν την απαρχή για ένα γόνιμο πολιτικό διάλογο. Οι προτάσεις αυτές πρέπει να είναι απλές, κατανοητές, απόλυτα εφαρμόσιμες και να αποσκοπούν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και όχι στη διατήρηση αυθαίρετων προνομίων.

Προτάσεις 1ης εβδομάδας (21/09/2012)

Σεισάχθεια σε όσους έχουν εξοφλήσει το 80% του στεγαστικού δανείου τους.

Με άλλα λόγια να χαριστούν στους δανειολήπτες οι τελευταίοι μήνες από την εξόφληση του στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα, όσοι έχουν υπογράψει δανειακή σύμβαση 180 μηνών (15 έτη) και έχουν αποπληρώσει, περίπου, τους 144 μήνες να χαριστούν οι υπόλοιπες 36 με σκοπό να επαναλειτουργήσει η οικονομία και να ριχτεί νέο χρήμα στην αγορά. Το τραπεζικό σύστημα ζημιώνεται μόνο λογιστικά, αφού από το 80% της αποπληρωμής έχει εισπράξει το κεφάλαιο και το προσδοκώμενο κέρδος. Οι πολίτες, εκτός των άλλων έχουν ήδη αναλάβει με δικά τους δανεικά τη στήριξη των τραπεζών, επανεπενδύουν τα χρήματα που θα έδιναν στα στεγαστικά δάνεια και ξαναστηρίζουν το σαθρό τραπεζικό μας σύστημα. Είναι αυτονόητο ότι ανάλογη ελάφρυνση θα ισχύει και για όλες τις μορφές δανειακών συμβάσεων στεγαστικών δανείων (5ετη, 10ετη, 15ετη, …30ετη λήξη αποπληρωμής)

Σεισάχθεια σε όσους έχουν εξοφλήσει το 70% του δανείου τους για την αγορά αυτοκινήτου και υποχρεωτική επαναδανειοδότηση του “χαριζόμενου” ποσού για την αγορά νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μικρού κυβισμού. Το κέρδος για την οικονομία θα είναι να επαναλειτουργήσει η αγορά του αυτοκινήτου, το κέρδος για τα νοικοκυριά θα είναι ότι θα μετακινούνται με οικονομικότερα αυτοκίνητα, με λιγότερους ρύπους.

*Σεισάχθεια: η νομοθετική ρύθμιση του Σόλωνα (περ. 639 – 559 π.Χ.), με την οποία διαγράφτηκαν όλα τα χρέη και απελευθερώθηκαν όλοι οι δούλοι [σεισάχθεια: σείω+άχθος(: βάρος, χρέος)]

24grammata.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/9/12 23:29

    afou einai eksipnes kai logikes oi protaseis autes giati den tis kanoun prakseis....stou koufou tin porta.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *