ροή ειδήσεων

Ρόδος: Επαφές του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το μεσημέρι οι επαφές του υφυπουργού του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ... (Hans Joachim Fuchtel) με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Γερμανός αξιωματούχος, τον οποίο συνοδεύουν στελέχη από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, του τουρισμού, της επαγγελματικής κατάρτισης και άλλων τομέων, δήλωσε πως νοιώθει ότι βρίσκεται σε ένα φιλικό περιβάλλον, εξηγώντας πως σκοπός της επίσκεψής του είναι η μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από τη χώρα του στην Ελλάδα, σε συγκεκριμένους τομείς δράσης, το πλαίσιο των οποίων αποφασίζουν πάντα οι τοπικές αρχές.

«Μας συνδέουν», δήλωσε, «τα εκατομμύρια των Γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα, οι Έλληνες μετανάστες και φοιτητές στη Γερμανία και οι Γερμανοί που μένουν μόνιμα στη χώρα σας».

Έκανε ειδική μνεία στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας παραγόντων του Νοτίου Αιγαίου στη Γερμανία, τον προηγούμενο Μάρτιο, όπου προτάθηκαν τα πεδία συνεννόησης και συνεργασίας.

«Είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε από κοινού τα εργαλεία και τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων και δράσεων, μακριά από τύπους και τη γραφειοκρατία», είπε ο κ. Φούχτελ, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις απόπειρες παρερμηνείας και παρεξήγησης αυτής της συνεργασίας από μερίδα της κοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι πρέπει μετά τα λόγια να ακολουθήσουν οι πράξεις και τα αποτελέσματα.

Υποδεχόμενος τον κ. Φούχτελ, παρουσία των τοπικών και Γερμανικών ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβληθεί, μέσα σε ένα κλίμα έντονης επιφύλαξης, για να αναδειχθούν οι αγαθές προθέσεις πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες, «πρέπει, όμως, να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις», όπως είπε.

Τόνισε επίσης ο κ. Μαχαιρίδης: «Κατ' αρχάς, μπορεί και πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι οι δύο λαοί μπορούν να συζητούν και να συνεργάζονται με ισότιμους όρους και πάντα με σχέσεις αμοιβαιότητας. Αυτό θα γίνει αν συμφωνήσουμε σε μια βασική προϋπόθεση: ότι δύο εταίροι, φίλοι και συνοδοιπόροι στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια συνομιλούν σε πνεύμα εμπιστοσύνης. Ότι στο τραπέζι του διαλόγου δεν βρίσκονται απέναντι ο ισχυρός με τον αδύναμο, ο πλούσιος με τον φτωχό, ο δανειστής με τον οφειλέτη, ο κατακτητής και ο υποδουλωμένος».-
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/9/12 09:14

    ναι αφεντιμ ,ναι αφεντιμ ,ναι αφεντιμ ,ναι αφεντιμ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *