ροή ειδήσεων

Γιουρούσι λαθρομεταναστών στο πλοίο "Κάλυμνος"

Λαθρομετανάστες και κάτοικοι στο Αγαθονήσι πιάστηκαν στα χέρια - Απίστευτες καταγγελίες των κατοίκων για την συμπεριφορά λαθρομεταναστών Γιουρούσι κάνανε χθες Κυριακή για να μπουν στο πλοίο Κάλυμνος... που έφθασε στις μιάμιση περίπου το μεσημέρι στο Αγαθονήσι εκτελώντας το δρομολόγιο του, οι 58 λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην προβλήτα του λιμανιού από την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, όταν συνελήφθησαν άλλοι στη θάλασσα και άλλοι στη στεριά.
Συγκρατήθηκαν όμως από τους 4 αστυνομικούς τρεις από αυτούς τους έστειλε η διεύθυνση Σάμου, τον δήμαρχο κ. Βαγγέλη Κόττορο και κατοίκους. Πάνω στο γιουρούσι λιποθύμησε μία ανήλικη λαθρομετανάστης, στην οποία δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κλήθηκε το ΕΚΑΒ να την μεταφέρει στη Σάμο . Στη Σάμο μεταφέρθηκε ένας 25χρονος διαβητικός του οποίου το σάκχαρο ξεπέρασε τα όρια. Παρούσα στο επεισόδιο ήταν και απεσταλμένη της επιτροπής διεθνούς αμνηστίας την οποία είχαν καλέσει τις προηγούμενες ημέρες οι λαθρομετανάστες. Είχαν προηγηθεί επεισόδια από το Σάββατο μεταξύ λαθρομεταναστών και κατοίκων του Αγαθονησίου γιατί, οι λαθρομετανάστες απ ότι μας ανέφεραν κάτοικοι, φερόντουσαν απρεπώς στο νησί και στους κατοίκους. Έμπαιναν στις αυλές «κατουρούσαν» και όταν διαμαρτύρονταν, τους έφτυναν. Κάποιοι κάτοικοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Ο δήμαρχος κ. Βαγγέλης Κόττορος, ο λιμενικός και οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά δέχτηκαν τα φτυσίματα τους . Η κατάσταση και στις δύο πλευρές ήταν τεταμένη από την Παρασκευή . Οι μεν βρίσκονταν στην προβλήτα του λιμανιού, να κοιμούνται, να τρώνε και να εξυπηρετούνται από την Πέμπτη και ενώ περίμεναν να φύγουν την Κυριακή δεν θα έφευγαν, γιατί καθυστέρησε η διαδικασία καταγραφής και λήψης των αποτυπωμάτων τους. Από την άλλη, οι κάτοικοι βίωναν την παραπάνω συμπεριφορά και επίσης:. «Χάνουμε τα τουριστικά σκάφη μας είπαν. Φεύγουν εξαιτίας των λαθρομεταναστών. Παθαίνουμε ανεπανόρθωτη ζημιά στον τουρισμό". Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος, προσπάθησε να ηρεμήσει τους λαθρομετανάστες ενημερώνοντας τους ότι θα φύγουν οπωσδήποτε την Τρίτη και συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουν πως πρέπει να ενεργήσουν από δω και πέρα γιατί παρόμοιες καταστάσεις θα επαναληφθούν. «Μέσα στα 4 χρόνια από το 2006 έως και το 2010 αποβιβάστηκαν στο νησί μας 20.000 λαθρομετανάστες. Δεν πρέπει να επαναληφθούν όσα ζήσαμε. Ήμαστε ένα μικρό νησί δεν αντέχουμε να ζούμε με αυτή την αγωνία. Η σίτιση τους έχει ανατεθεί από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου σε εστιατόριο του νησιού, που τους μαγειρεύει. Δεν υπάρχει όμως χώρος να τους στεγάσουμε, και επειδή κινδυνεύει και η υγεία τους και η δημόσια. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της γρήγορα".
aegeantimes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/9/12 23:55

    εχω πολλους φιλους ποντιους.εχω ακουσει ομψς και απο γεροντες τι τραβηξαν οι ποντιοι οταν ξεριζωθηκαν απο τισ πατριδες τους.ναι-ναι ακριβως τα ιδια εχω ακουσει μ' αυτα που διαβασα πιο πανω.τους εδιωχναν τους φερωνταν εχθρικα στην ελλαδα δεν τους ηθελε κανει!και ο μεγαλος μας καζαντζιδης σε πολες συνεντευξεις του το ελεγε αυτο με πολη μεγαλο παραπονο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/9/12 06:54

    η πολιτεια μας εχει χεσμενους και εσενα και εμενα και επιτελους καταλαβετε δεν υπαρχει κρατος.το σχεδειο εξωντοσης του ελληνικου λαου προχωραεικαι οι περισοτεροι ειναι στις πολυθρονεσςκαι βλεπουν τα σκατα που μας προσφερουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/9/12 13:04

    ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΖΑΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΥΜΕΡΑ ΕΛΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/9/12 13:27

    ΑΝΘΡΩΠΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΑ.ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΕΓΩ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΩΝΤ.ΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!! ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙ' ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΥΜΦΟΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *