ροή ειδήσεων

ΕΛ.ΤΑ. ... ΤΕΛΟΣ ;;;


Το Δημόσιο έχει ποσοστό 90% στα ΕΛΤΑ ενώ ποσοστό 10% κατέχει το Τ.Τ. για το οποίο άλλωστε αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης...







Προς άμεση πώληση τα ΕΛΤΑ, το Δημόσιο θα πουλήσει έως και ολόκληρο το ποσοστό συμμετοχής του.




Με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, γνωστοποιήθηκε πως η κυβέρνηση προχωρά στην πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ, τις οποίες έχει στην κατοχή του το Δημόσιο.




Το Δημόσιο έχει ποσοστό 90% στα ΕΛΤΑ ενώ ποσοστό 10% κατέχει το Τ.Τ. για το οποίο άλλωστε αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης (!!!)το αμέσως επόμενο διάστημα.




Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως, ποσοστό περίπου 10% έχουν και τα ΕΛΤΑ στο Τ.Τ. Για την πώληση των ποσοστών των ΕΛΤΑ που έχει στην κατοχή του το Δημόσιο, παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων να σχεδιάσει, αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών των ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της διυπουργικής για να γίνει η πώληση.
Πρόκειται για την πρώτη κίνηση στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, ένα θέμα στο οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση η τρόικα και για το οποίο έχει ασκήσει σκληρή κριτική προς την ελληνική πλευρά, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων.





Στο παρελθόν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τα ΕΛΤΑ από τους αντίστοιχους φορείς της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Βελγίου.


Τα ΕΛΤΑ την προηγούμενη χρονιά κατέγραψαν κέρδη, παρά τη μεγάλη συρρίκνωση που κατέγραψε ο τζίρος τους, απόρροια της κρίσης αλλά και της ταχυδρομικής κρίσης την οποίαν δημιουργεί η μείωση ζήτησης για παραδοσιακές ταχυδρομικές υπηρεσίες.




Η εταιρεία το 2011 είχε προ φόρων κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ με τζίρο 484,2 εκατ. ενώ το 2010 τα αντίστοιχα μεγέθη ήταν 3,4 και 543,3 εκατ. ευρώ.




Πηγές: www.kathimerini.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *