ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ψήφισμα κατά του κέντρου παράνομων μεταναστών

Στο Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου την Κυριακή 23-9-2012 και ώρα 11:30 π.μ. συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου και παρευρέθηκαν και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, προκειμένου να ληφθεί απόφαση...
ενόψει της επικείμενης χωροθέτησης χώρου υποδοχής και συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στο νησί της Ρόδου.

Προς : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης                            
Αθήνα
           
2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Ερμούπολη

3. Δήμο Ρόδου
Ρόδος

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου του Δήμου Ρόδου, παρευρεθήκαμε σήμερα 23-09-2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. οι παρακάτω υπογεγραμμένοι, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπως αναφέρουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να χωροθετήσει χώρο υποδοχής και συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στα στρατόπεδα της περιοχής μας και ιδιαίτερα στο παλιό στρατόπεδο του Κάτω Καλαμώνα και της Παστίδας. Είναι πολλοί οι λόγοι της αντίρρησής μας αλλά οι σημαντικότεροι είναι οι παρακάτω:

1. Το Παραδείσι και η γύρω περιοχή έχει ήδη υποβαθμιστεί με διάφορες οχλούσες δραστηριότητες, όπως η ύπαρξη του αεροδρομίου, του ραντάρ, των κεραιών, της ΔΕΗ και του δυτικού οδικού δικτύου.

2. Το στρατόπεδο του Κάτω Καλαμώνα εφάπτεται με τον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί προς το πιο τουριστικό σημείο της Ρόδου που είναι η κοιλάδα των Πεταλούδων και συνάμα εδρεύουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή αυτή και το στρατόπεδο της Παστίδας εφάπτεται της Επαρχιακής Οδού Αεροδρομίου – Τσαΐρι και μία ανάλογη δραστηριότητα θα αποτελούσε άσχημο θέαμα για τους διερχόμενους.

3. Στο χώρο του Κάτω Καλαμώνα είναι εγκατεστημένοι και δραστηριοποιούνται ήδη φορείς και σύλλογοι των γειτονικών Κοινοτήτων, όπως το 3ο Σύστημα Προσκόπων, η Κοινότητα Ανιχνευτών, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Ρόδου, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και διενεργούνται κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις, όπως σχολές προσκοπισμού, εορτασμοί Καθαράς Δευτέρας και Πρωτομαγιάς, Πανελλήνιοι, Πανευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι αγώνες σκοποβολής κ.ά.

4. Η περιοχή του Κάτω Καλαμώνα διεκδικείται εδώ και χρόνια από την τοπική κοινωνία για ανάπτυξη της περιοχής και δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Δήμο για αυτόν το σκοπό και οι αιτήσεις για την παραχώρησή της στο Δήμο.

5. Οι εγκεκριμένες χρήσεις γης που υπάρχουν στη Ενότητα Πεταλούδων, δεν προβλέπουν στις περιοχές αυτές δημιουργία οικισμού μήτε δημιουργία χώρου συγκέντρωσης μήτε δημιουργία στρατοπέδου.

6. Σε όλο το νησί της Ρόδου δεν υπάρχει κατάλληλη κτιριακή, ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική υποδομή που να υποδεχτεί 800 λαθρομετανάστες με τα όσα προβλήματα μπορεί να κουβαλάνε.

7. Το νησί της Ρόδου είναι το 5ο σε παγκόσμια κατάταξη τουριστικός προορισμός και η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου σε οποιαδήποτε περιοχή και να είναι, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και θα είναι πλήγμα για την οικονομία του νησιού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, είμαστε ομόφωνα αντίθετοι στη δημιουργία χώρου υποδοχής λαθρομεταναστών όχι μόνο στην περιοχή του Κάτω Καλαμώνα αλλά και σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρόδου και σας γνωστοποιούμε (ως προειδοποίηση) ότι σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση αντίθετη από αυτήν της τοπικής κοινωνίας που εκφράζουμε οι υπογράφοντες, οι ίδιοι οι κάτοικοι της κοινωνίας θα ξεσηκωθούν και θα βρεθούν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για τη βελτίωση της περιοχής των και όχι την καταστροφή που ετοιμάζει το Υπουργείο.

Ως εδώ και μη παρέκει. Φθάνει πια ο εμπαιγμός και η περεταίρω υποβάθμιση της περιοχής. Φθάνει πια να αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.

Οι Υπογράφοντες το Ψήφισμα:

1. Χριστοδούλου Μιχαήλ ……..
Χωρικός αντιδήμαρχος Δημ. Ενότητας Πεταλούδων Ρόδου

2. Αφεντούλης Ιωάννης ……….
Δημ. Συμβ. Γεωγραφικής Ενότ. Πεταλούδων Ρόδου

3. Παναή Ευαγγελία …………          
Δημ. Συμβ. Γεωγραφικής Ενότ. Πεταλούδων Ρόδου

4. Κουκιάς Μάριος ……………
Δημ. Συμβ. Γεωγραφικής Ενότ. Πεταλούδων Ρόδου

5. Κεφαλάκης Νικόλαος ……..

Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Κρεμαστής

6. Χατζηκαντής Μιχαήλ ……..
Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου

7. Μοσχής Σταύρος ……….
Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Παστίδας

8. Ζερβός Μόσχος ……………
Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Μαριτσών

9. Πηδιάκης Μιχαήλ …………
Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας Δαματριάς

10. Νικολάου Στέργος ………..
Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας Θεολόγου

11. Χασταλής Νικόλαος ………
Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου

12. Μοσκιού Ανδρέας ………..
Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου

13. Χατζησάββας Εμμανουήλ….
Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου

14. Χατζηβάσιλας Δημήτριος …
Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου

Το παραπάνω ψήφισμα παραδόθηκε στα χέρια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του Δημάρχου κ. Ευσταθίου Κουσουρνά, στις 24-9-2012, πριν την έναρξη του Συμβουλίου για το θέμα του χώρου υποδοχής και συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών.

Επίσης, σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων θα υπάρχει λίστα για όσους δημότες θέλουν να συνυπογράψουν το ψήφισμα


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/9/12 07:51

    με τέτοιους εκπροσώπους (δήμαρχος, περιφερειάρχης, βουλευτές) δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/9/12 12:40

    Ειναι απτή απόδειξη του νεοελληνα οτι ολα τα θέλουμε στην εντέλεια να λειτουργούν, αλλά μακρυά απο την γειτονιά μας το χωριό μας ολες αυτές οι υπηρεσίες.

    Να πάνε αλλού . αλλά που?
    Καννένας δεν λέει πού.
    Και απο που εως που εδώ να εξαιρεθούμε εμείς απο την υποχρέωση να μαντρώσουμε τους εδώ αποβιβαζόμενους λαθρομετανάστες.

    Ολη η Ελλάδα τελικά εχει στον λόγο τον αντίλογο και τις χίλιες μύριες δικαιολογίες να μην γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε τόπο.

    Αλλά ολοι μας ξέρουμε να φωνάζουμε εξω οι λαθρό.

    Πάντως για να μάθουν κάποιοι και να μην παραμυθιάζονται απο τους πολιτικάντηδες της τοπικής αυτοδιοίκησης που τους βάζουν κάποια μεγαλοσυμφέροντα που θίγονται, οτι οπου εγινε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιταλία η Ισπανία σε νησί, πχ. τελευταία στατιστική το νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας, οι αποβάσεις εκεί λαθρομεταναστών μειώθηκαν κατά 80%.

    Αμα ξέρουν οι λαθρό οτι αν ελθουν στην Ρόδο, και υπάρχει στρατόπεδο συγκέντρωσης εδώ, αμέσως θα οδηγηθούν με συνοπτικότατες διαδικασίες σε αυτό, και θα παραμείνουν κλεισμένοι και σε πλήρη απραξία .
    Θα παραμείνουν μέσα μέχρι να θυμηθούν ποιοί ειναι απο που προέρχονται, και παρουσιάσουν τα δήθεν χαμένα εγγραφά τους, και ζητήσουν επαναπατρισμό.

    Αναγκαίες και σκληρές λύσεις αλλά δοκιμασμένες λύσεις στις ΗΠΑ με τους Κουβανούς και τους Μεξικανους , Ιταλία - Ισπανία με τους Αφρικανούς, και Αυστραλία με τους ΙνδοκινεζουςΜπαγκλαντέζους κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/9/12 13:00

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΝΤΛΕΙ ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Η ΛΑΘΡΟ, ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΠΕΣ ΤΟ. ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ. ΑΝ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. ΜΟΝΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/9/12 15:46

      το ιδιο δεν κανει και ο συριζα και οχι μονο ,με διαφορετικο θεμα αυτο της οικονομιας η οχι ?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *