ροή ειδήσεων

Κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα στο Νεκροταφείο Κρεμαστής, ο Κώστας Παπαοικονόμου

Κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα στο Νεκροταφείο Κρεμαστής, ο Κώστας Παπαοικονόμου! Ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του χωριού του, που έφυγε χθες τόσο ξαφνικά και άδικα σε ηλικία 58 ετών, από οξύ καρδιακό επεισόδιο...

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν εκατοντάδες πολίτες! Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί του, παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές, αλλά και παράγοντες του ποδοσφαίρου. Ήταν ακόμη εκεί ο Περιφερειάρχης και ο δήμαρχος της Ρόδου, αλλά κι άλλοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου του νησιού μας, καθώς επίσης και τέως δημοτικοί σύμβουλοι.

Και φυσικά, σ΄ αυτό το τελευταίο του ταξίδι, ήταν εκεί εκατοντάδες κάτοικοι της Κρεμαστής, που τόσο πολύ τον αγάπησαν και τον εκτίμησαν και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία.

Αίσθηση ακόμη προκάλεσε ακόμη και το γεγονός, ότι στην εκκλησία της Κρεμαστής έγιναν "αντιληπτοί" και σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του στην «Ρόδο», της ιστορικής εκείνης περιόδου που η ομάδα ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, το 1981, χάρη στο γκολ που πέτυχε το «Κωστάκι», όπως τον αποκαλούσαν τότε οι φίλαθλοι του νησιού μας.

Να θυμίσουμε, ότι η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στον Κώστα Παπαοικονόμου, και φυσικά στην οικογένειά του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει το "κακό που την βρήκε", καθώς έμελλε να χάσει τη ζωή του, και μάλιστα μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

Χθες το απόγευμα, την ώρα που βρισκόντουσαν όλοι μαζί στην βεράντα του σπιτιού του, στην Κρεμαστή, κι ενώ όλα έδειχναν τόσο όμορφα κι ευτυχισμένα, συνέβη το μοιραίο. Ο Κώστας έγειρε στο τραπέζι και δεν αντιδρούσε. Έδειχνε να είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο γιατρός αδελφός του (ο Αντώνης Παπαοικονόμου), ο οποίος σε λιγότερο από τέσσερα - πέντε λεπτά βρισκόταν στο σπίτι του Κώστα προσπαθώντας με μαλάξεις στο στήθος να τον επαναφέρει! Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο σε πολύ λίγη ώρα ήρθε στην Κρεμαστή για να παραλάβει τον Κώστα, αν και όλα έδειχναν πως είχαν «τελειώσει»!

Ο Κώστας, δεν ζούσε πλέον! Και ήταν κάτι που το επιβεβαίωσαν και οι γιατροί του Νοσοκομείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 58χρονος Κώστας Παπαοικονόμου, δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια. Είχε αποκτήσει δύο παιδιά, (ένα αγόρι κι ένα κορίτσι), και μάλιστα η νύφη του, τού «ετοίμαζε» ένα εγγονάκι που, όμως, δεν έμελλε να το δει.

Το rodos info news, εύχεται το χώμα που τον σκέπασε να ελαφρύ, και στην οικογένειά του τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ RODOS INFO NEWS

Πριν από λίγο καιρό, ο Κώστας Παπαοικονόμου παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας και συγκεκριμένα στο Νίκο Απόκοτο μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου θυμήθηκε εκείνες τις όμορφες και αξέχαστες στιγμές που έζησε στο γήπεδο της Κρήτης με τους εκατοντάδες Ροδίτες που συνόδεψαν την ομάδα στον αγώνα μπαράζ με το Αιγάλεω. Αμέσως μετά τις φωτογραφίες από την κηδεία του μπορείτε να διαβάσετε τι ακριβώς μας είπε.

































7 Ιουνίου 1981. 31 χρόνια μετά! Το... τακουνάκι του Κώστα και η νίκη-άνοδος της Ρόδου



Συνέντευξη στο Νίκο Απόκοτο

Από το γήπεδο του ΟΦΗ παρακολουθούμε τον αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α' Εθνική ανάμεσα στη Ρόδο και το Αιγάλεω. Βρισκόμαστε στο 106 λεπτό της παράτασης και την μπάλα έχει ο Νίκος Πιας ο οποίος πασάρει στον Πεπέ, ο Πεπέ στον Ρήγα, αυτός θα μπει δεξιά και θα περάσει την μπάλα στον Παπαοικονόμου, ο Παπαοικονόμου με ένα φοβερό... τακουνάκι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μυλωνά! Η Ρόδος προηγείται 1-0 και εάν κρατήσει αυτό το αποτέλεσμα η Ρόδος θα παίζει του χρόνου στην Α' Εθνική.
Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι ο Δοξάκης κάνει την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Χατζησκουλίδη και κρατά το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα! Η ομάδα της Ρόδου από του χρόνου θα παίζει στα μεγάλα σαλόνια της Α' Εθνικής!


Κυριακή 7 Ιουνίου 1981 στο "Γεντί Κουλέ", η Ρόδος γράφει την δική της ιστορία στο Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο. Με το γκολ του Κώστα Παπαοικονόμου η ομάδα του νησιού μας επιστρέφει (προηγήθηκε αυτή του 1978) στην Α' Εθνική! Έχουν περάσει 31 χρόνια αλλά ποτέ δεν πρόκειται να φύγει από τις μνήμες μας. Βλέπετε, οι Ροδίτες, οι Δωδεκανήσιοι γενικότερα, αγαπάνε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο και τις μεγάλες επιτυχίες των ομάδων μας δεν τις ξεχνούν ποτέ.
Ζητήσαμε από τον σκόρερ του παιχνιδιού να μας μιλήσει για αυτό το αξέχαστο ματς.

- Κώστα πέρασαν 31 χρόνια. Ξεχνιέται ένα τέτοιο γκολ;
- (Γέλια) Μπα, δεν υπάρχει περίπτωση! Ήταν ένα γκολ που έδωσε χαρά σε όλη τη Ρόδο, σε όλη την Δωδεκάνησο! Άφησε εποχή! Ακόμη... βλέπω τις εικόνες του παιχνιδιού. Την ένταση, ειδικά πριν το παιχνίδι. Κατά την διάρκεια όμως είχε γίνει ένα σπουδαίο ματς. Ο κόουτς, ο Μιχάλης Μπέλλης, μας είπε: "μπείτε και παίξτε το ποδόσφαιρο που ξέρετε. Μην αγχώνεστε. Όλα θα πάνε καλά. Θα παίξουμε όπως παίζαμε σε όλα τα παιχνίδια της σαιζόν και θα τα καταφέρετε"! Ήταν ένας σπουδαίος προπονητής. Κρατάμε μέχρι σήμερα πολύ καλές σχέσεις!

- Θύμησέ μας λίγο τις ημέρες εκείνες
- Ήταν 3 μέρες μοναδικές. Ήταν 3 μέρες γεμάτες ένταση, αγωνία και φυσικά και άγχος! Αξέχαστη κάποια στιγμή όταν συναντήθηκαν τα δύο πούλμαν των ομάδων, όταν η ομάδα του Αιγάλεω έφευγε και εμείς πηγαίναμε για προπόνηση. Βλέπαμε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας και... μιλάγαμε μόνο με τα μάτια!!!
Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι είχαν πέσει μερικές... ψιλές αλλά μόλις ξεκίνησε όλα ήταν όμορφα! Έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι! Το παραδέχτηκαν και οι δύο ομάδες!

- Η φάση του γκολ;
- Αυτή είναι που δεν ξεχνιέται με τίποτα. Καραντάνης, Πιας, Πεπέ, Ρήγας μπήκε σφαίρα στα δεξιά μου έδωσε την πάσα και εγώ έβαλα το γκολ. Ενα γκολ που ανήκει σε όλους! Σίγουρα χαίρομαι που το πέτυχα εγώ αλλά όπως είπα ανήκει σε όλη την ομάδα. Στην μεγάλη προσπάθεια που κάναμε!

- Θυμάσαι την ενδεκάδα;
- ...Και τις αλλαγές! (Γέλια) Δοξάκης, Διακονικολάου, Καλαϊτζίδης, Σκαρτάδος, Χατζηαχμέτ, Παπαοικονόμου, Πιας, Πεπέ, Χάσταλης (91' Καραντάνης), Ρήγας, Εγγλέζος (51' Παπαϊωάννου). Είχαμε μία σπουδαία ομάδα! Φοβεροί παίκτες όλοι τους! Όπως και ο προπονητής μας ο Μιχάλη Μπέλλης. Στον αγώνα μπαράζ είχε ορισθεί να διαιτητεύσει η κορυφαία τριάδα εκείνης της εποχής και συγκεκριμένα ο Αντώνης Βασσάρας, με επόπτες το Νίκο Ζλατάνο και το Βασίλη Βουράκη. Αξέχαστο και το ότι τόσο ο κόουτς όσο και ο Γιάννης Παπαγιάννης είχαν μείνει στα κρατητήρια (λόγω επεισοδίων) όλη την μέρα και δεν χάρηκαν τα πρώτα πανηγύρια!!! Ο κόσμος ήταν επίσης καταπληκτικός και μας βοήθησε πάρα πολύ! Ακόμη θυμόμαστε το τί γινότανε τόσο στο γήπεδο όσο και στο πλοίο! Πάλι καλά που δεν βούλιαξε!!! Θυμάμαι στο γκολ που είχε μπει μέσα στο γήπεδο ο πρόεδρος, ο αείμνηστος Βασίλης Παπαβασιλείου, γιατί του είχαν πει ότι όποια ομάδα βάλει πρώτη γκολ παίρνει και το παιχνίδι. Μπήκε λοιπόν μέσα και μας έλεγε: "Έλα παιδιά, πάμε να φύγουμε! Κερδίσαμε την άνοδο"!!! (Γέλια). Πραγματικά ήταν ένα αξέχαστο παιχνίδι, μία άνοδο που θα θυμόμαστε όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποστολή! Το διαπιστώσαμε και στην υποδοχή στο αεροδρόμιο. Και εκείνες οι στιγμές ήταν μοναδικές! Όλος ο κόσμος ήθελε να μας αγκαλιάσει και να μας δώσει τα συγχαρητήριά του. Να μας φιλήσει, να μας σφίξει στην αγκαλιά του! Μου μετέφεραν το παιδί μου από χέρια σε χέρια μέχρι να το αγκαλιάσω!!! Μου έβγαλαν την μπλούζα και μου φόρεσαν ένα δάφνινο στεφάνι!

- Αξέχαστες στιγμές έζησε και ο αδελφός του Κώστα, ο γιατρός Αντώνης Παπαοικονόμου, ο οποίος εκείνο τον καιρό σπούδαζε στην Ιταλία και είχε πάει και ο πατέρας του για να τον δει. Άκουγαν από το ραδιόφωνο την περιγραφή με πολλά προβλήματα αφού δεν είχαν καλό σήμα. Στην φάση του γκολ γύρισε ο γιατρός και είπε στον πατέρα του: "Μπαμπά μπήκε γκολ και το έβαλε ο Κώστας"!!! Όλοι οι ροδίτες που παρακολουθούσαν την περιγραφή πανηγύρισαν και έδωσαν τα συγχαρητήρια σε πατέρα και αδελφό!!!

- Κώστα δεν θα μπορούσαμε να μην σε ρωτήσουμε και για τα τεκταινόμενα στο ροδίτικο ποδόσφαιρο. Δεν πάμε καθόλου καλά θα λέγαμε!
- Πράγματι έτσι είναι. Ξέρετε, έχω την αίσθηση ότι όλα είναι γνωστά σε όλους τί πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να προχωρήσουμε. Όλοι λέμε πως είναι αδύνατον να μην έχει η Ρόδος μια ομάδα στην Super League. Προσωπικά πιστεύω ότι το νησί πρέπει να έχει μία ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες και όχι δύο. Όλοι μαζί να βοηθήσουμε να ανέβει στην Super League και να έχουμε ομάδες που να "βοηθούν" την... πρώτη ομάδα. Πώς όμως να γίνει αυτό όταν κάποιοι παράγοντες όταν δημιουργήθηκε η Ένωση Ρόδου-Διαγόρα μιλούσαν για... χρώματα, σύμβολα και τα... δικά τους παιδιά; Κερδίσαμε ένα παιχνίδι 7-1 και μου λέγανε γιατί έκανα αλλαγές παίκτες που προήλθαν από την μια ομάδα και δεν έκανα αλλαγές παίκτες που προήλθαν από την άλλη. "Περισσότερο φαίνεται το "Χ" χρώμα και όχι το άλλο" μου είπαν κάποιοι άλλοι παράγοντες!

- Αναφέρεσαι αρκετά σε... παράγοντες!
- Ναι. Εκεί έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Αρκετοί δεν ξέρουν πολλά πράγματα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζουν και άλλους!!! Πρέπει επιτέλους να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να δουν το καλό του ροδίτικου ποδοσφαίρου. Αξέχαστο που κάποιος μάνατζερ ήθελε να μου φέρει σχεδόν μία ολόκληρη ενδεκάδα παίκτες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ των ντόπιων!

- Κώστα είναι γνωστό ότι χάνονται και πολλά ταλέντα στη Ρόδο!
- Έτσι είναι. Πολλά ταλέντα. Πρέπει να παίζουν στις ομάδες τους από μικρές ηλικίες. Στις ηλικίες 16-17-18 να είναι έτοιμοι παίκτες! Χρειάζονται και υποδομές. Υποδομές που να έχουν στις τάξεις τους έμπειρους προπονητές γιατί από αυτούς θα μάθουν τα περισσότερα!!! Χρειαζόμαστε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για σωστή προπόνηση! Πολλοί δεν έχουν και ποδοσφαιρική παιδεία! Διακρίνω κάποιους παλιούς παίκτες που ασχολούνται με ακαδημίες και πρέπει να ομολογήσω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά!!! Εδώ χρειάζεται να υπάρχει η "μεγάλη" ομάδα του νησιού να παίρνει όλη την... αφρόκρεμα του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου και να τους εντάσσει στις τάξεις της. Έχουμε την δυνατότητα να έχουμε δικούς μας παίκτες. Με 2-3 προσθήκες από την υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Όπως παλιά.

- Εάν χρειασθεί να βοηθήσεις σε μία νέα προσπάθεια;
- Και βέβαια θα βοηθήσω!

Ο Κώστας Παπαοικονόμου έπαιξε στον Φοίβο. Όταν ανέβηκε στην Β' Εθνική τόσο αυτός όσο και ο Μιχάλης Δράκος πήγαν στην ομάδα της Ρόδου. Έμεινε μέχρι το 1984. Στην συνέχεια πήγε στην Ένωση Ρόδου-Διαγόρα, στην πρώτη κίνηση που έγινε για συγχώνευση μεταξύ των δύο ομάδων του νησιού μας μαζί με τους Γεωργαλή, Γεωργούλη και Καλαϊτζίδη. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι εάν ανεβεί μία ομάδα του νησιού στην Α' Εθνική θα σταματούσε το ποδόσφαιρο. Έτσι και έγινε. Στα 32 του σταμάτησε το ποδόσφαιρο!!!
Στην συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική. Στην Ρόδο δημιουργώντας μία πολύ καλή ομάδα με... πιτσιρίκια (όπως τα αποκάλεσε) αλλά κάποιοι ήθελαν να φέρουν 10 παίκτες κάτι που δεν ήθελε ο Κώστας. Μετά ασχολήθηκε με τον Διαγόρα σαν βοηθός προπονητή και στην Α' Εθνική και στην Β'. Ξανά γύρισε στη Ρόδο και όταν στην Δ' Εθνική αλλά και στην Γ' Εθνική. Μετά πήγε στην ομάδα του χωριού του, τον Φοίβο. Ξανά στην Ένωση το 1994 και στο τέλος στην ομάδα του Απόλλων Καλυθιών.

Δείτε το γκολ του Κώστα, την σωτήρια απόκρουση του Δοξάκη και τα τελευταία λεπτά του αγώνα μπαράζ με το Αιγάλεω στο Ηράκλειο

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *