ροή ειδήσεων

Μια λαθρομετανάστρια μας εξομολογείται που βρήκε τα λεφτά…

Πόσες φορές δεν ακούσαμε αλλά και δεν εκφράσαμε όλοι μας την απορία, πώς είναι δυνατόν εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαϊ, να μπορούν να εκταμιεύουν μερικές χιλιάδες ευρώ...
για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο προς την Ελλάδα.

Η απάντηση μας δόθηκε από μια λαθρομετανάστρια η οποία διαβίωνε εδώ και αρκετά χρόνια στην πατρίδα μας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τη ρωτούσα. Τώρα όμως μου απήντησε διότι επρόκειτο να φύγει από την Ελλάδα.Της εξέφρασα την απορία μου. “Πού στην ευχή βρίσκετε βρε συ τόσα χρήματα; Κι αφού τα έχετε γιατί δεν παραμένετε στα σπίτια σας;”

Τα χρήματα αυτά όπως μας είπε η κοπέλα δίδονται κατόπιν συμφωνίας (υποτίθεται) δανεικά από τον δουλέμπορο σε συνεργασία φυσικά με τον έλληνα συνεργάτη (!). Ο λαθρομετανάστης προωθείται εδώ με την υποχρέωση να δουλεύει και να ξεχρεώνει με υψηλό τόκο… Εννοείται φυσικά πως ότι τον αφορά είναι καταγεγραμμένο, π.χ. οικογενειακή κατάσταση, περιουσιακά στοιχεία στην πατρίδα του κτλ.

Αν διανοηθεί να σηκώσει κεφάλι ή να μην πληρώσει, τότε τον απειλούν ότι θα του σκοτώσουν τους συγγενείς, θα του κάψουν το σπίτι και οτιδήποτε άλλο ώστε να παραμείνει ένας καλός και υπάκουος δούλος τους. Όπως ακριβώς απειλούν κάποιοι άλλοι με άλλου επιπέδου απειλές την ελληνική κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη κοπέλα κατάφερε δουλεύοντας πολύ σκληρά να συγκεντρώσει το ποσόν που αντιστοιχούσε στην “εξυπηρέτηση” και την αποπληρωμή του χρέους. Γελάστηκε όμως! Όταν θέλησε να το επιστρέψει, δεν το δέχθηκαν με την αιτιολογία ότι έπρεπε να δουλέψει ακόμη για κάποια χρόνια ώστε να τους αποδώσει και τους τόκους!

Αυτά φυσικά δεν ακούγονται επειδή οι λαθρομετανάστες φοβούνται για τη ζωή τους. Μπορεί να βγάζουν τσαμπουκά π.χ. στα κορίτσια στην Πάτρα σκάζοντάς τους σκαμπίλια επειδή δεν αγόραζαν cd αλλά κάποιους άλλους, συγγνώμη, τους χέζονται κανονικά αν δεν έχουν “τη δόση του δανείου”. Όσο για τη συγκεκριμένη, αφού κατάφερε δουλεύοντας μέρα-νύχτα να ξεχρεώσει, μάζεψε λίγες δεκάρες κι ετοιμάζεται να φύγει μιας και όπως μας είπε “εδώ δεν υπάρχει μέλλον για σας, υπάρχει για μένα;”. Για αυτό και μας μίλησε.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε κάποιοι αντί να μετατρέπουν σε στιλιάρι το ιερότερο σύμβολο της πατρίδας μας, να ασχοληθούν λίγο με αυτούς τους “ελληναράδες” βιομηχάνους ψυχών; Γιατί αν είσαι μάγκας, μη το δείχνεις μόνο εκεί που μπορείς να ρίξεις τη φάπα. Σφίξε τη γροθιά σου και σκάσε μια σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται. Άλλωστε τα κάστρα είθισται να πέφτουν από μέσα…

freepen.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/9/12 10:39

    Ο όρος λαθρομετανάστης δεν υπάρχει στα Ελληνικά λεξικά και έχει, δικαίως, σχετιστεί με την φασιστική προπαγάνδα από την χρυσή αυγή... Καλό θα ήταν, για να συνεχίζουν να σας διαβάζουν, να μην την χρησιμοποιείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/9/12 10:53

      ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
      ΟΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ
      ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/9/12 14:19

    ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΝΟΥΝ ΓΙΑΝΑ ΓΑ..ΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟ ΠΗΣΤΕΥΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΠΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/9/12 15:30

    Σωστος !! φτανει πια η προπαγανδα υπερ των παρανομων!!οι ανθελληνικες συνυστωσες του συριζα καλα θα κανουν να τους παρουν στις βιλες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/10/12 23:36

    ΤΙ ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,??? ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *