ροή ειδήσεων

Καρτέλ στην αγορά οικοδομής - γι' αυτό δεν πέφτουν οι τιμές

Διαβάστε πώς μέσα από συνενοήσεις, ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές έκαναν κράτει στην ανέγερση νέων κατοικιών, ώστε όχι μόνο να πουλήσουν ότι έχουν αλλά και να μην πέσουν οι τιμές των ακινήτων!...

Ανοίγει ο φάκελος της οικοδομής για τις αγοραπωλησίες που έγιναν από το 2002 έως το 2009.Η έρευνα ξεκινά με την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά τα δημοσιεύματα για τις τιμές των ακινητών που πουλήθηκαν στην συγκεκριμένη περίοδο.

Στο στόχαστρο της έρευνας βρέθηκε η 'Ενωση Κατασκευαστών για τις υψηλές τιμές στις οποίες διέθετε τα ακίνητα και για την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της που ανέφερε «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μην προχωρείτε σε ανεγέρσεις νέων κτιρίων, αν προηγουμένως δεν έχετε διαθέσει το 70% των ακινήτων που έχετε προς πώληση».

Επίσης η έρευνα έδειξε οτι "μέσα από διαρκείς αποφάσεις/συστάσεις προς τα μέλη της τα έτη 2002 έως και 2009 συνέβαλλε στον περιορισμό της παραγωγής και διάθεσης νεόδμητων πλεοναζουσών κατοικιών και στον έμμεσο καθορισμό των τιμών τους, που συνιστά παράβαση και σοβαρό περιορισμό του ανταγωνισμού. Με τις ενέργειες της αυτές υποκατέστησε τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη διατήρηση των τιμών πώλησης των κατοικιών στις διαμορφωμένες υψηλές τιμές"

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την 1η Νοεμβρίου για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν θεμελιώνεται παράβαση του άρθρου 1 των ν. 703/77 (όπως ίσχυε) ν. 3959/2011 και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) από την Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.Ε.) στον κλάδο των κατασκευών, η οποία εκπροσωπεί ποσοστό περίπου 14% των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον νομό Αττικής.
defencenet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/9/12 23:48

    Oi roufianoi ergolavoi mono ta merokamata kseroun kai rixnoun! Exoun paei to merokama 10 xronia pisw... osa eperna egw prin 10x. pernoun twra kati paidia... kai kanoun kai 2-3 thn eydomada sthn kaluterh periptosh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *