ροή ειδήσεων

Άλλαξε το ΠΑΣΟΚ κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Κομβικής σημασίας χαρακτήρα στην πορεία για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ ενέχει η σημερινή εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη... που πραγματοποιείται σήμερα στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Το νέο κόμμα θα μπορούσε να λέγεται "πώς περνάνε τα χρόνια"...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα απευθύνει ομιλία με ιδεολογικό πρόσημο, στην οποία θα εξηγεί πώς συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος με τη σημερινή συγκυρία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει επτά άξονες για την ιδεολογική φυσιογνωμία και τη στρατηγική του Κινήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει επτά, αντί για εννέα ακτίνες, όπως, δηλαδή, ήταν το έμβλημα της παράταξης, το 1974.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ιπποκράτους στη σημερινή εκδήλωση είναι το γεγονός ότι απέστειλε πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης, από τα παλαιότερα έως τα νεώτερα, από τα ιδρυτικά και ιστορικά έως τα στελέχη που συνέβαλαν στην προσπάθεια του κόμματος, είτε ως βουλευτές είτε μέσα από τα όργανά του. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπική επικοινωνία με την πλειοψηφία αυτών των στελεχών, προκειμένου να τους προσκαλέσει στη σημερινή εκδήλωση.

Το «παρών» στην αποψινή εκδήλωση θα δώσει, σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος προσκλήθηκε προσωπικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.

Κανονικά στην εκδήλωση θα παραστεί, εκτός απροόπτου, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει, γι' αυτό τον λόγο, επισπεύσει την επιστροφή του στην Αθήνα από το Κέιπ Τάουν, όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες, προεδρεύοντας στο 24ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Με δήλωσή του, χθες, και κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, εκτός Αθηνών.

Από την εκδήλωση θα απουσιάζει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *