ροή ειδήσεων

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΤΕΛΙΚΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ;;;

Θα έχετε προσέξει πως εδώ και δύο μήνες η Ρόδος μας έχει ομορφύνει, θα προσέξατε πως πολλά πάρκα έχουν καθαριστεί… Έχετε αναρωτηθεί ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από όλα αυτό? Δεν είναι μόνο...
οι υπεύθυνοι του πρασίνου, οι των άλλων υπηρεσιών του Δήμου το σημαντικότερο ρόλο τον έχουν παίξει οι 5μηνοι συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί με σύμβαση κοινωφελούς εργασίας.

Δύο μήνες τώρα εργάζονται πάρα πολύ σκληρά, σε άθλιες συνθήκες, σε πάρκα με περιττώματα ανθρώπων και ζώων, κάτω από τον ήλιο σε θερμοκρασίες έως και 40οC, κι όμως δε παραπονέθηκαν ποτέ γι αυτό αν και πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι ασθένησαν λόγω αυτών των συνθηκών… Είχαν όλοι τους καλή διάθεση και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτό γιατί ήξεραν πως τους δόθηκε μια ευκαιρία για δουλειά… Την άρπαξαν λοιπόν από τα μαλλιά κ άρχισαν να βγάζουν εις πέρας μία μία όλες τις υποχρεώσεις τους κ με το παραπάνω χωρίς να σκεφτούν στιγμή ότι εργάζονται για 625 ευρώ τον μήνα κ να κοιτάξουν να χαμηλώσουν τους ρυθμούς τους.

Παρ’ όλα αυτά που έχουν προσφέρει οι παραπάνω συμβασιούχοι του δήμου μας είναι εδώ κ δύο μήνες απλήρωτοι. Πολύ φυσικό θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, εντελώς ανήθικο θα πω εγώ αν δούμε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση είναι βάση προγράμματος της Ε.Ε κ οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν από κονδύλια που έρχονται κατευθείαν από εκεί πράγμα που υποδεικνύει ξεκάθαρα πως δεν ευθύνεται η κακή οικονομική κατάσταση για όλο αυτό το ζήτημα.

‘Όπως θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο κ οι συμβασιούχοι έχουν αρχίσει εδώ κ μερικές μέρες να διαμαρτύρονται κ να ζητούν τα δεδουλευμένα τους όπως έχει ο κάθε εργαζόμενος το δικαίωμα να κάνει. Εδώ όμως αρχίζουν κ περιπλέκονται τα πράγματα γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και κανείς δεν θέλει να σταθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που ήταν μακροχρόνια άνεργοι κ πού ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του τόπου μας ( πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ κλπ). Αλλά αντιθέτως έχει ξεκινήσει ένας βρώμικος πόλεμος εναντίον τους με απειλές ότι θα τους κόψουν τα μεροκάματα (που δεν παίρνουν) ότι θα τους διώξουν κ ότι άλλου είδους απειλή υπάρχει. Προσπάθησαν να βρουν το δίκιο τους κ απευθύνθηκαν στην ΓΣΕΕ η οποία είναι η υπεύθυνη για αυτό το πρόγραμμα άρα κ ο εργοδότης τους κ πήραν την απάντηση ότι ο λόγος που δεν έχουν πληρωθεί είναι κάποιες καθυστερήσεις συλλογής όλων των απαραίτητων εγγράφων κ κακής συνεννόησης με το υπουργείο. Από την άλλη πλευρά τώρα αυτήν του Δήμου μας, άκουσαν μόνο προτροπές για υπομονή με την συνοδεία ειρωνικών σχολίων του τύπου « κ στο σπίτι σας να μένατε λεφτά δεν θα είχατε» και « πως αντέξατε χωρίς χρήματα τον πρώτο μήνα στην δουλειά, δεν μπορείτε να αντέξετε κ μερικούς μήνες ακόμα:».

Αυτά λοιπόν τα τραγελαφικά συμβαίνουν από την ημέρα που ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα στο δήμο μας με τους υπεύθυνους να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και τους συμβασιούχους να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ και πολλοί από αυτούς να απειλούνται ακόμα και με έξωση από τα σπίτια τους από την αδυναμία να πληρώσουν τα νοίκια τους..

Κ για όσους αναρωτιούνται ποιος μπορεί να είμαι, θα πω απλά πως είμαι ένας αγανακτισμένος πατέρας ενός συμβασιούχου..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/9/12 08:32

    Τυχαινει να γνωριζω προσωπικα κ γω ενα ατομο...συμβασιουχο...ευπαθης ομαδα ο ανθρωπος κ ΟΝΤΩΣ δεν εχουν πληρωθει εδω κ 2-3 μηνες..ο ανθρωπος κατεληξε να σιτιζετε στον Αγιο Παντελεημονα παρακαλω.....ΕΚΕΙ παν μας καταληξουν οι καρεκλοκευνταυροι???Δουλεψτε τζαμπα κ δικο σας προβλημα η επιβιωση....ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΤΣΙ.....ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/9/12 08:41

    Όταν καθόμασταν στα σπίτια μας δεν μετακινούμασταν με το αυτοκίνητο για να πάμε στη δουλειά ή να τρέχουμε να καθαρίζουνμε πάρκα(διότι εμείς πληρώνουμε τα μεταφορικά για να πηγαίνουμε από το ένα πάρκο στο άλλο),αυτό γι αυτούς που αναρωτιούνται πως τη βγάζαμε πριν μας πάρουν στο πρόγραμμα.Και όχι δε μπορούμε ν αντέξουμε στιγμή ακόμη γιατί πλέον δεν έχουμε ούτε βενζίνη να βάλουμε και το λεωφορείο κοστίζει 2 ευρω.Ελεος με το ανύπαρκτο κράτος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/9/12 20:20

    Σήμερα θα πληρωνόμασταν, απο μέρα σε μέρα μας πάνε.... πότε όμως θα ξεσηκωθούμε κ θα τους κυνηγίσουμε είδηση δε θα πάρουν, ο κόσμος δεν αντέχει άλλο.... Τι να τους νοίαζει αυτούς που ανοίγουν τα σχολεία κ δεν έχουμε ούτε 1 τετράδιο να πάρουμε στα παιδιά μας αυτοί μια χαρά περνάνε και διασκεδάζουν... Πρώτη φορά στη ζωή μου έννιωσα ζητιάνος για τα δικά μου χρήματα... Για τον κόπο μου... Μας έβαλαν να υπογράψουμε σύμβαση πως αν λείψουμε 5 μέρες απο τη δουλεία θα μας διώξουν, αυτοί που κάνουν τόσο καιρό να μας πληρώσουν τι κυρώσεις έχουν? Ρεζιλίκια πράματα... Φτου τους... Τους χρωστάμε κ χάρη που υπάρχει αυτό το πρόγραμμα ε? Την πρώτη μέρα όλοι έλεγαν θα είμαστε στο πλευρό σας κ τώρα όλοι είναι εξαφανισμένοι, οι δουλειά τους να γίνει, να πάρουν τα μπράβο τους κ για μας ποιος νοιάζετε... Δε τους αρέσει που έχουμε ξεσηκωθεί κ μαθαίνετε σιγά σιγά το πρόβλημα και άρχησαν να απειλούν... Πιστεύω στη θεία δίκη... Θα γυρίσει ο τροχός... κ τότε να τους δω όλους αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *