ροή ειδήσεων

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ

Εσείς και το παιδί σας, είστε πιο ευάλωτοι αν η σχέση σας με τον ή την σύζυγό σας είναι προβληματική ή αν υπάρχουν στενοί δεσμοί με μια άλλη χώρα ιδιαίτερα δε αν αυτή η χώρα έχει νόμους ή παραδόσεις που μπορεί να αποβούν επικίνδυνοι...
για σας ή για κάθε πολίτη που δεν είναι υπήκοός της. Πολλές περιπτώσεις διεθνούς απαγωγής παιδιών από γονείς ξεκίνησαν, όταν το παιδί με την έγκριση και των δύο γονέων ταξίδεψε στο εξωτερικό αλλά αργότερα εμποδίστηκε να επιστρέψει στη χώρα της συνήθους κατοικίας του.
Κάποιες φορές, χωρίς ένας γάμος να έχει προβλήματα, μπορεί όταν ο αλλοδαπός γονέας επιστρέψει στην χώρα προέλευσής του, να αποφασίσει να μην επιστρέψει ούτε ο ίδιος ούτε το παιδί. Αυτό δεν είναι σπάνιο να συμβεί, γιατί η συμπεριφορά ενός ατόμου μπορεί να αλλάξει όταν επιστρέψει στο περιβάλλον όπου μεγάλωσε.
Σε κάποιες κοινωνίες, τα παιδιά πρέπει να έχουν την άδεια του πατέρα και μια γυναίκα πρέπει να έχει την άδεια του συζύγου της για να ταξιδέψει. Ιδιαίτερα εάν είστε γυναίκα, ερευνήστε τους νόμους αλλά και τις παραδόσεις της χώρας που προγραμματίζετε να επισκεφθείτε ή προγραμματίζετε να επιτρέψετε στο παιδί σας να επισκεφθεί και σκεφθείτε προσεκτικά την επίδραση που μπορεί να έχει στον πατέρα, η επιστροφή στην παραδοσιακή του κουλτούρα.

Τι μπορείτε να κάνετε προληπτικά:

1. Να τηρείτε κατάλογο διευθύνσεων και τηλεφώνων των συγγενών φίλων και συνεργατών του άλλου γονέα, εδώ και στο εξωτερικό
2. Να τηρείτε αρχείο σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τον άλλο γονέα που να περιλαμβάνει αριθμό διαβατηρίου, άδειας οδήγησης και αριθμό οχήματος
3. Να έχετε πάντα πρόσφατες φωτογραφίες του παιδιού σας.
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες σε περίπτωση παράνομης μετακίνησης και κατακράτησης του παιδιού σας.
Πρέπει επίσης να γνωρίζετε, ότι σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο αλλά και το δίκαιο πολλών χωρών, η γονική μέριμνα για το ανήλικο παιδί σας ασκείται από κοινού και από τους δύο γονείς.
Εάν υπάρχει προοπτική διαζυγίου ή διάστασης ή αν ακόμη δεν παντρευτήκατε ποτέ νόμιμα τον άλλο γονέα, ρωτήστε τον δικηγόρο σας αν πρέπει να επιδιώξετε μια απόφαση επιμέλειας ή ακόμη μια απόφαση που να απαγορεύει στο παιδί σας να ταξιδέψει στο εξωτερικό χωρίς την έγκρισή σας ή χωρίς την άδεια του δικαστηρίου.
Σε περίπτωση που έχετε τέτοια απόφαση, καλό είναι να έχετε ενημερώσει και το σχολείο του παιδιού σας.

Τι μπορεί να κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περιπτώσεις Διεθνών Απαγωγών:

- Μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να καταθέσουν αίτηση στις ξένες αρχές για την επιστροφή του παιδιού ή για την επικοινωνία με αυτό.
- Να προσπαθήσει, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, την INTERPOL και με τις αρμόδιες αρχές των άλλων χωρών, να εντοπίσει το παιδί.
- Να παρέχει στον αιτούντα γονέα όλες τις δυνατές πληροφορίες για τη χώρα που βρίσκεται το παιδί, αλλά και να τον φέρει σε επαφή με τους δικηγόρους που θα αναλάβουν την υπόθεσή του ή και να επικοινωνήσει εκ μέρους του μαζί τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/9/12 16:18

    Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου;;;;;;;;

    Ποιός κάφρος δημοσιογράφος θέλει, πάλι, να σπείρει την διχόνια στην ελληνική κοινωνία;;;;

    έλεος πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *