ροή ειδήσεων

Μη ασφαλή τα κοινωνικά δίκτυα για τα παιδιά

Τα κοινωνικά δίκτυα που επισκέπτονται ανήλικα παιδιά, δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με βρετανική έκθεση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως είπε...
ο John Carr, μέλος του βρετανικού Συμβουλίου για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, σκάνδαλα του παρελθόντος ανέδειξαν το πρόβλημα, όμως οι εταιρείες δεν έχουν κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση.

"Δεν θέλουν να μπουν στη μέση οι κυβερνήσεις και να φτιάξουν νόμους, ούτε να αναλάβουν δράση άλλοι Οργανισμοί. Αυτή τη στιγμή η ασφάλεια των παιδιών κρέμεται από μία κλωστή. Δεν μπορεί οι εταιρείες να είναι τόσο κοντόφθαλμες", είπε.

Πριν λίγους μήνες, το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά Habbo Hotel "σίγησε" προσωρινά, μετά από την αποκάλυψη πως παιδόφιλοι είχαν εισχωρήσει, με στόχο να προσεγγίσουν ανηλίκους.

Μετά από έρευνα του Channel 4 που διήρκεσε δύο μήνες, οι διαχειριστές της σελίδας αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία της, για να προστατεύσουν τα παιδιά.

Οι χρήστες του Habbo Hotel φτάνουν τα 250 εκατομμύρια.

Πάντως τότε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκριναν την απόφαση "παρατραβηγμένη", αφού όπως είπαν "το να αποφύγεις τους παιδόφιλους, είναι μέρος του παιχνιδιού".
nooz.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/9/12 19:51

    Εδώ φταίνε οι γονείς. Πού δεν δίνουν προσέχουν σε τι σελίδες μπαίνουν τα παιδιά τους. Συνεχώς βλέπω μικρα παιδιά με λογαριασμό. Facebook.....αν είναι δυνατών δηλαδή!!! Λίγος έλεγχος δεν βλάπτει.... Αλλά λογικό είναι όταν βλέπει την μαμα και τον μπαμπά όλοι μέρα στον υπολογιστή, να θέλουν και αυτα. Αφήστε τα έξω να παίξουν, έχουν μουχλιάσει πια μπρίστολ στην τηλεόραση, κσι υπολογιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/12 05:27

    Αυτο το "αφηστε τα εξω να παιξουν" ειναι μια κουβεντα φιλε μου.Να παιξουν που?Στον ελευθερο χωρο της γειτονιας εξω απο το σπιτι?Περασαν αυτοι οι καιροι.Στο παρκο(αν υπαρχει της περιοχης?Εχουν γινει τα παρκα μερη συγκεντρωσης περιθωριακων στοιχειων.Στα ελευθερα αθλητικα κεντρα?Ειναι γραμμενα και σε αυτο το blog και τα ξερεις.Οποτε η μονη λυση ειναι στο σπιτι και να εχεις το νου σου που κανει βολτες το παιδι σου στο internet.Μεταξυ δυο κακων το μη χειρον βελτιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *