ροή ειδήσεων

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Απεργιακός «πυρετός» επικρατεί στη χώρα, καθώς οι κινητοποιήσεις σε διάφορους κλάδους πέρνουν διαστάσεις ντόμινο! Έτσι, στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της δικαιοσύνης και των μεταφορών ο...
«χορός» των κινητοποιήσεων καλά κρατεί!

Ειδικότερα, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν από σήμερα (Δευτέρα) σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας, απαιτώντας με τον τρόπο αυτό την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο οι προγραμματισμένες εξετάσεις θα πρέπει να μετατεθούν.

Στο μέτωπο της παιδείας, τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Πατρών προχωρούν σε πενθήμερη απεργία, ενώ σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η Ο.Λ.Μ.Ε., αρχής γενομένης με τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Σε κινητοποιήσεις κατά των περικοπών προχωρούν και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν στο προσεχές διάστημα σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες υποθέσεις. Ειδικότερα, πανδικαστική συγκέντρωση προγραμματίζουν οι δικαστές στο Εφετείο της Αθήνας, παράλληλα με την έναρξη της απεργίας τους λόγω των σχεδιαζόμενων περικοπών στις αποδοχές τους. Ταυτόχρονα, σε διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.) προβαίνουν μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου οι εισαγγελείς.

Την ίδια στιγμή, σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν ως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες μειώσεις στους μισθούς. Οι δικαστικοί θα κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10:30 κάθε μέρα με απόφαση της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τέλος, 24ωρη προειδοποιητική απεργία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, αν και εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα μετάθεσης της κινητοποίησης σε περίπτωση που συμμετέχουν και τα υπόλοιπα Μ.Μ.Μ.

attikipress.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *