ροή ειδήσεων

Εικοσιτετράωρη απεργία από κοινού με τη ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει από κοινού με τη ΓΣΕΕ στη διοργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη συνεδρίαση της..
η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων.

Η απεργία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, θα στρέφεται κατά των επικείμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «θα οδηγήσουν σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος».

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και τις πρωτοβάθμιες και τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να οργανώσουν πολύπλευρες δραστηριότητες με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, ενώ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα σε όλες τις πόλεις της χώρας, με ευθύνη των Νομαρχιακών Τμημάτων και σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις. Επίσης σχεδιάζει τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ΔΓΕ-ILO).

Η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε την παρέμβαση του ΔΓΕ στις διεθνείς οργανώσεις και τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση για την εργασία, την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, και τα οποία σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι αντίθετα με το ελληνικό Σύνταγμα, το Κοινοτικό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

nooz.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *