ροή ειδήσεων

Ανησυχεί το ΕΛΙΝΥ για τις διεκδικήσεις των Τούρκων σε Καστελόριζο, Ρόδο και Κάρπαθο

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων παρακολουθεί με ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία τις τελευταίες ανακοινώσεις των Τούρκων επισήμων και συγκεκριμένα... της πολυσέλιδης έκθεσης του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Ναυτιλίας και Αεροναυτιλίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, κ. Cagatay Erkiyes, με την οποία διεκδικεί θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου, της Ρόδου και της Καρπάθου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ!

Συγχρόνως το ΕΛΛΙΝΥ ανησυχεί πολύ για την συνεχιζόμενη αδράνεια της Πολιτείας, όσον αφορά την ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ και εν συνεχεία στην ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ της Ελληνικής ΑΟΖ!

Για πολλοστή φορά τονίζουμε τα εξής:

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων έχει ταχθεί απόλυτα σύμφωνο με τις διαδικασίες θέσπισης και αργότερα, μετά από διαπραγματεύσεις, οριοθέτησης της ΑΟΖ στην χώρα μας.

Όχι μόνο για τις σημαντικές εθνικές επιπτώσεις που συνεπάγεται, αλλά και διότι αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στο σχεδιασμό και την προκήρυξη ερευνητικών οικοπέδων σε ελπιδοφόρα πεδία για την ανεύρεση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Είναι αυτονόητο, ότι όλα αυτά πρέπει να προχωρήσουν με προσεκτικά και στέρεα βήματα, με κοινό Εθνικό σχέδιο και με βάση τις διεθνείς συνθήκες και τους όρους της UNCLOS 82.

Είμαστε μια νησιώτικη χώρα που η τελική οριοθέτηση της ΑΟΖ θα μας δώσει συγκριτικό στρατηγικό πλεονέκτημα, που με κάθε τρόπο πρέπει να στηρίξουμε και να χρησιμοποιήσουμε κάτω από μια δύσκολη αλλά ευνοϊκή για τα συμφέροντά μας διεθνή συγκυρία, ιδιαίτερα στον τομέα των υδρογονανθράκων, γιατί θα εξασφαλίσει ένα σταθερό και νόμιμο περιβάλλον, που είναι απαραίτητο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Η Ελλάδα πρέπει να μπει στο ενεργειακό γίγνεσθαι της περιοχής ώστε να ενισχυθεί ό γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός της ρόλος. Δεν πρέπει άλλωστε να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η Ελληνική ΑΟΖ είναι και Ευρωπαϊκή ΑΟΖ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος
Δρ. Βασίλης Καρκούλιας

Ο Γενικός Γραμματέας
Λεόντιος Πορτοκαλάκης M.Sc.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *