ροή ειδήσεων

Εισαγγελική παραγγελία σε Δασαρχεία για να προστατεύουν τις καμένες εκτάσεις

Στην Ρόδο τι μέτρα θα πάρουν ;
Οδηγίες προς τα δασαρχεία της Αττικής προκειμένου να περιφρουρούν αλλά και να προστατεύουν από επίδοξους καταπατητές τις καμμένες δασικές εκτάσεις τις ευρύτερες περιοχές, δίνει...
με παραγγελία του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιάννης Σακελλάκος.

Ο ίδιος ζητεί οι παραβάτες να συλλαμβάνονται , ενώ καλεί τα δασαρχεία να ενημερώνουν μία φορά τον μήνα τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών για τα περιστατικά που έπεσαν στην αντίληψή τους αλλα και τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν.

Συγκεκριμένα στην παραγγελία του προς τα δασαρχεία Πέντέλης, Παρνηθας , Καπανδριτίου, Λαυρίου, Αιγάλεω και Μεγάρων, ο κ. Σακελλάκος ορμώμενος από τις πυρκαγιές που έκαψαν σημαντικές εκτάσεις στην Αττική και φέτος το καλοκαίρι , ζητεί:

- να εποπτεύουν και να επιτηρούν αδιαλείπτως τις καμένες δημόσιες ή ιδιωτικές εκτάσεις και τα δάση και ιδιαιτέρως όσες έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. Σε περίπτωση που αντιληφθούν έναρξη κατασκευής κτίσματος ή πάσης φύσεως αλλη εργασία όπως π.χ. φύτευση δένδρων οφείλουν μόνοι τους ή σε συνεργασία με τις αλλες αρχές ( πχ. νομαρχίες) οι οποίες είναι υπόχρεες να προβαίνουν άμεσα στην καταστροφή των αυθαίρετων κτισμάτων.

- να συλλαμβάνουν και να παραπέμπουν τους υπαίτιους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και να κατάσχουν μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή κτισμάτων,.

-να ενημερώνουν τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και τον εισαγγελέα Περιβάλλοντος κ. Επαμεινώνδα Βρακατσέλη ζητώντας εν ανάγκη την συνδρομή τους.

Επίσης οι δασάρχες καλούνται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα να υποβάλλουν κατασταση στους προισταμένους Εφετών και Πρωτοδικών με τις υποθέσεις που επελήφθησαν και τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν.
euro2day.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *