ροή ειδήσεων

Financial Times: Έρχεται νέο κούρεμα στην Ελλάδα

Χτένα, ψαλίδι και "χρουπ"... άλλα 53 δισ. στον πάτο του βαρελιού, κυρίως από τα ασφαλιστικά ταμεία. Οφελημένες, πάλι, οι τράπεζες...

«Η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει ένα νέο κούρεμα ύψους 53 δισεκατομμυρίων ευρώ» υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank Martin Blessing, ο οποίος μιλώντας σε γερμανικά Μέσα αναφέρει πως....

ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους όπου θα συμμετάσχει ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται αναμενόμενο. Η εφημερίδα Financial Times Deutschland το έχει ήδη αναδείξει σε πρώτο θέμα!


«Στο μέλλον θα δούμε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους στο οποίο θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν όλοι οι πιστωτές» ανέφερε ο κύριος Blessing σε συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη. Η Ελλάδα κατάφερε μετά από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναγκάσει τους διεθνείς πιστωτές να αποδεχθούν ένα κούρεμα περίπου 100 δισ. ευρώ για ομόλογα 30 ετών τον περασμένο Μάρτιο, ένα ποσό που δεν αρκεί για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Αλλά η Ελλάδα απέχει πολύ από το να καταφέρει να συμμαζέψει την οικονομία της και συνεπώς θα χρειαστεί ένα νέο κούρεμα του χρέους της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times Deutschland ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει ήδη αποφασιστεί από τις χώρες της ευρωζώνης και απομένουν απλώς οι επίσημες ανακοινώσεις για το ποια ιδρύματα πρόκειται να συμμετάσχουν στο νέο κούρεμα του χρέους.
http://planet-greece.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *