ροή ειδήσεων

Θα γίνει η Ρόδος διεθνής προορισμός golf;

Την ανάδειξη της Ρόδου σε διεθνή προορισμό για τους λάτρεις του golf επιδιώκουν οι αρμόδιοι για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Ήδη η αρχή γίνεται με το σχετικό διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της έκτασης στα Αφάντου, που περιλαμβάνει...
γήπεδο golf, ενώ στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δημιουργία 4-5 γηπέδων golf συνολικά που αναμένεται να προσελκύσουν ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς golfers.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία επισκεπτών θεωρείται κερδοφόρα για τις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς έχουν κατά κύριο λόγο υψηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, τέτοιου είδους επενδύσεις παράγουν επταπλάσια έως δεκαπλάσια οφέλη σε σχέση με το αρχικό κεφάλαιο καθώς και μόνιμες θέσεις εργασίας.
Την ίδια ώρα, σε απόσταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων προς τα ανατολικά, στις περιοχές Ατάλια και Αλάνια, το τουρκικό κράτος παραχώρησε δωρεάν εκτάσεις γης σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες για να αναπτύξουν δεκαπέντε γήπεδα golf καθώς και εκατοντάδες παραθεριστικές κατοικίες για τη διαμονή των επισκεπτών. Το σκεπτικό πίσω από τη δωρεάν παραχώρηση, όπως εκτιμούν άνθρωποι που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη αγορά, ήταν ότι οι Τούρκοι προσδοκούν σε 14πλάσια πολλαπλασιαστικά οφέλη σε σχέση με τις επενδύσεις που γίνονται τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: www.tanea.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *