ροή ειδήσεων

Νίκησαν οι εργαζόμενοι στο Mare Blue Cosmopolitan

Από τη Γραμματεία Επισιτιμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Mare Blue Cosmopolitan οργάνωσαν την πάλη τους, εξέλεξαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν... να προχώρησουν σε κινητοποιήσεις για τα δεδουλεύμενα τους και άλλα ζητήματα στο χώρο δουλειάς τους.

Αψηφώντας απειλές, τρομοκρατία και τη συστηματική προσπάθεια της εργοδοσίας αλλά και της ίδιας της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου να υπονομεύσει τον αγώνα τους, οργάνωσαν 48ωρη απεργία με επιτυχία.

Στο χώρο βρέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης συνδικαλιστές της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Μέσα σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι ανάγκασαν την εργοδοσία να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα Ιούλη και Αυγούστου που τους χρωστούσε. Το επέβαλλε η αποφασιστική τους στάση. Επόμενό τους βήμα η κλιμάκωση και για τα υπόλοιπα αιτήματά τους.

Γνωρίζουν όμως, ότι ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, ότι δεν αφορά μόνο τους ίδιους και τον τόπο δουλειάς τους αλλά όλη την εργατική τάξη και τα προβλήματά της. Γι αυτό άλλωστε έκαναν παρέμβαση και στον ΟΑΕΔ απαιτώντας να μην καταργηθεί το επίδομα ανεργίας αλλά και κάλεσαν όλους τους συναδέλφους τους από τα άλλα ξενοδοχεία να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Να τελικά ποιο εργατικό κίνημα έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι για να αντισταθούν και να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγαλοξενοδόχων να μετατρέψουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε σκλάβους του 21ου αιώνα για να θωρακίσουν και να αυγατύνουν τα κέρδη τους. Να ποια κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα είναι αυτή που τελικά φέρνει αποτελέσματα.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων που οργανώνουν την πάλη τους.

Συνεχίζουμε για να έχει μαζική συμμετοχή η απεργία, την Τετάρτη στις 19 Σεπτέμβρη αλλά και η γενική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη ενάντια στην καινούρια αντεργατική επίθεση. Για τους εργαζόμενους άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

http://rodorama.blogspot.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *