ροή ειδήσεων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Στέλεχος της task force έπαιρνε κρατικές δουλειές

Αυτοί υποτίθεται πως θα μας έβαζαν σε τάξη;

Του Κασσιανού Τζέλη
Την άμεση αντίδραση της task force προκάλεσε το δημοσίευμα...
της "imerisia.gr" σύμφωνα με το οποίο, έμμισθο στέλεχος της συμμετέχει σε εταιρεία η οποία αναλαμβάνει προμήθειες και δουλειές από το ελληνικό δημόσιο...

Την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ζήτημα, έκτακτη σύσκεψη υπό την κ. Ζωρζέτα Λάλλη, επικεφαλής στην Ελλάδα της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ίσως και σήμερα να ανακοινωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω στελέχους.

Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Κυριαζή ο οποίος εντάσσεται στην ομάδα των ελεγκτών της task force. Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ, παράλληλα με την ενασχόληση του ως ελεγκτής του ελληνικού δημοσίου, διατηρεί τρεις εταιρείες που λαμβάνουν δημόσιες προμήθειες και έργα. Μια από αυτές, ανέλαβε πρόσφατα την μελέτη μετεγκατάστασης του υπουργείου Περιβάλλοντος στο Μινιόν.

Στο παρελθόν, διετέλεσε γενικός διευθυντής στην Κτηματολόγιο Α.Ε. στην οποία προσλήφθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη, παρέμεινε και ανανεώθηκε η σύμβαση του επί κυβερνήσεων Καραμανλή και αποπέμφθηκε το 2010, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και με απόφαση της τότε υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, μετά κι από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το οποίο έκανε λόγο για παράνομες προσλήψεις. Από την ΔΕΚΟ έλαβε συνολικά, σύμφωνα με τις δυο συμβάσεις που υπέγραψε το ποσό των 600.000 ευρώ.

Μάλιστα, το εν λόγω στέλεχος καθόλη τη διάρκεια που αμείβονταν από το ελληνικό δημόσιο με σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης, ίδρυσε (το 2005) και διατήρησε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, αναλαμβάνοντας μελετητικές δουλειές από διάφορα υπουργεία. Μετά την αποπομπή του συν-ίδρυσε άλλες δυο ανώνυμες εταιρείες που κινούνται στους χώρους του real estate και της ενέργειας.

Οι εταιρείες που εμφανίζεται να έχει συνιδρύσει, όπως αποκαλύπτεται από τα σχετικά ΦΕΚ (192/2005, 2753/2010, 10449/2011) είναι οι εξής: ΒΕΛΤΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (με τη συμμετοχή και κυπριακής εταιρείας) η οποία έχει αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2011 και την μελέτη της μετεγκατάστασης του ΥΠΕΚΑ στο Μινιόν, ΝΟΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ και ΑΙΓΗΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Σε αυτές, μέχρι και πρόσφατα δραστηριοποιείται, όπως αποκαλύπτεται από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, αναλαμβάνοντας μάλιστα πολλών ειδών έργα, όπως π.χ. αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αρχαιότερης εξ αυτών (www.veltion.com.gr) από τους : Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ε.ΥΔ.Α.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ν.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ , ΒΙ.ΠΑ. ΣΧΙΣΤΟΥ Α.Ε.) .

Επίσης μία εκ των εταιριών, η Αιγηίς, όπως αποκαλύπτεται από το ΦΕΚ 1431/2009, έλαβε επιχορήγηση άνω του 1.000.000 ευρώ για κατασκευή τουριστικού ακινήτου στη Λακωνία.

http://planet-greece.blogspot.com
parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *