ροή ειδήσεων

Περίπου 10.000 Έλληνες έχουν ακίνητα στην Τουρκία

Συνολικά 4.738 πολίτες της Ελλάδας είναι ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής έκτασης 1,1 εκ. τετρ. μέτρων στην Προύσα, αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας... 
...Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, γεγονός που προβάλλεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» με τον τίτλο «οι Έλληνες αγάπησαν πολύ την Προύσα».

Ο υπουργός αναφέρεται και σε ιδιοκτησίες Ελλήνων πολιτών και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο τούρκος υπουργός, είναι πρώτη στον κατάλογο, είναι από τους νομούς όπου σε μεγάλο ποσοστό κατοικούν, ή αγοράζουν ακίνητα, οι μουσουλμάνοι της Θράκης.

Ο Μπαϊρακτάρ απάντησε σε γραπτές ερωτήσεις του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Αϊκούτ Έρντογντου σχετικά με τους ξένους πολίτες που έχουν αγοράσει ακίνητα στην Τουρκία.

Μεταξύ των ερωτήσεων περιλαμβάνεται και η εξής: «Σε ποιους νομούς κατανέμονται τα συνολικής έκτασης 2.837.289 τετρ. μέτρων ακίνητα που έχουν αγοράσει στην Τουρκία συνολικά 9.992 πολίτες της Ελλάδας».

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, εκτός από την Προύσα, 3.646 Έλληνες πολίτες διαθέτουν ακίνητα έκτασης 447.000 τετρ. μέτρων στην Κωνσταντινούπολη, 349 Έλληνες πολίτες έχουν ακίνητα 401.000 τετρ. μέτρων στη Μάνισα, 1.115 Έλληνες πολίτες ακίνητα 278.000 τετρ. μέτρων, 448 Έλληνες πολίτες ακίνητα 122.191 τετρ. μέτρων στη Γιάλοβα, 52 Έλληνες πολίτες ακίνητα 106.843 τετρ. μέτρων κ.α.

Τέλος, δίχως να είναι δυνατόν να εξακριβωθεί το σχετικό ποσοστό, στα συνολικά ακίνητα Ελλήνων πολιτών στην Ελλάδα περιλαμβάνονται και τα ακίνητα των Ελλήνων υπηκόων Κωνσταντινουπολιτών που είχαν απελαθεί το 1964 από την Τουρκία, με ταυτόχρονη κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους. Η τουρκική κυβέρνηση του 1988 κατήργησε τη σχετική «μυστική απόφαση» του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου του 1964, αλλά στην πράξη σε πολλές από τις υποθέσεις αυτές υπάρχουν δικαστικά κωλύματα.
Πηγή: newpost.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/10/12 20:27

    Και που ειναι το κακό?
    Ελεύθερη οικονομία εχουμε.
    Αλλοι προτιμούν αγορές ακινήτων στο Λονδίνο, αλλοι στις Βρυξέλλες, αλλοι στο Παρίσι.

    Αυτοί προτιμούν Τουρκία.
    Που μάλλον τα περισσότερα ειναι πατρογονικά που ειχαν κατασχεθεί με την καταστροφή της Σμύρνης, η σπίτια Ελλήνων αυτών που εφυγαν το 1963 - 64 απο την Κωνσταντινούπολη, και που σήμερα τα επιστρέφει το Τουρκικό κράτος αυτά που δεν εχουν γκρεμιστεί η απαλλοτροιωθεί με χαμηλό τίμημα στους ιδιοκτήτες τους η στους απογόνους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και λίγα είναι.αν αναλογιστεί κανείς ότι ενάμιση εκατομμύριο έλληνες μετατοπίστηκαν από εκεί πριν εκατό χρόνια,δέκα χιλιάδες είναι απελπισία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *