ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αποτελέσματα Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα 2012

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 εκδήλωση σε συνεργασία με το «ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς» και «Responsible Young Drivers Βελγίου». Η εκδήλωση έγινε σε 21 πόλεις της Ελλάδας... σε περισσότερα από 36 νυχτερινά κέντρα, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα» σε 22 χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία, Κύπρος) και σε 3 χώρες εκτός Ευρώπης (Κροατία, Μπενίν, Τυνησία) στοχεύοντας στην προώθηση των μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και παρουσιάζοντας στους διασκεδαστές ότι το «αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».
Όλοι διασκεδάσουν ….Ένας δεν πίνει.. Ο ΟΔΗΓΟΣ της Παρέας
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η άμεση επικοινωνία με τους διασκεδαστές στο δικό τους περιβάλλον και η συζήτηση για την κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση.

Εθελοντές ενθάρρυναν τους επισκέπτες να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος δεσμευόταν να μην καταναλώσει αλκοόλ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια την παρέα του στο σπίτι. Ο «Οδηγός της παρέας» φορούσε ένα ειδικό βραχιολάκι και όταν ήταν ώρα να φύγει από το club έκανε με δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ προκειμένου να φανεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του.
Από αυτούς 96 διασκεδαστές με το βραχιολάκι (65 άνδρες και 31 γυναίκες) προσήλθαν για να υποβληθούν σε αλκοτέστ, με τα αποτελέσματα να δείχνουν 24 άτομα ( 21 άνδρες και 3 γυναίκες) να έχουν καταναλώσει αλκοόλ, πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ, με μικρές αποκλίσεις. Αξίζει να σημειωθεί το ποσοστό των οδηγών υπό την επήρεια αλκοόλ ήταν σημαντικά μειωμένο από την έναρξη της δράσης μας.

2006- 2007- 2008 = 1 στους 2
2009-2010 = 1 στους 3 
2011-2012 = 1 στους 4



Η εν λόγω δράση διεξήχθη με την πολύτιμη συμβολή της Τροχαίας και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Εθελοντών της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου (χορηγία αλκοτέστ μιας χρήσης), Εθελοντών Διασωστών του ΕΕΣ, του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Ρόδου.
Επίσης βρέθηκε ότι οι νέοι κάτω των 25 ετών εμφανίστηκαν πιο συγκρατημένοι στη κατανάλωση αλκοόλ γνωρίζοντας τις επιπτώσεις.
Από τους οδηγούς που ήταν πάνω από το όριο του ΚΟΚ, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι νέοι κάτω των 25 ετών έδειξαν πιο συγκρατημένοι στην κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με θαμώνες μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων και ένα άλλο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι οι νέοι προσήλθαν στα club χωρίς να πάρουν το όχημά τους. Επίσης τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνδρες είχαν καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από το προβλεπόμενο στον ΚΟΚ, έναντι των γυναικών.
Συνολικά το ποσοστό των «ασφαλών οδηγών» στη χώρα μας από αυτή την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» ήταν 81,41% . Τα πρώτα αποτελέσματα από τις υπόλοιπες 22 χώρες της Ευρώπης (και τις 3 εκτός) δείχνουν πως η κατανάλωση αλκοόλ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την περασμένη χρονιά ως προς τους ως προς τους οδηγούς.
efthita-rodos.blogspot.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *