ροή ειδήσεων

Διπλωματικό επεισόδιο με το πλοίο προς την Γάζα, στο οποίο επέβαιναν 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Το γράφουμε και το φωνάζουμε εδώ και ημέρες. Η πρωτοβουλια δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιβιβαστούν στο πλοίο Estelle με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, παρακάμπτοντας την επίσημη ελληνική εξωτερική πολιτική, θα δημιουργούσε θερμό επεισόδιο με το Ισραήλ, όπως και έγινε....

Απόβαση Ισραηλινών αμφίβιων καταδρομέων δέχθηκε το πλοίο, σήμερα το πρωί, περίπου στις 11.30 ώρα Ελλάδας. Το πλοίο σκόπευε να μεταφέρει στο λιμάνι της Γάζας σχολικό και ιατρικό υλικό καθώς και οικοδομικά υλικά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κίνημα «Ένα Καράβι για τη Γάζα», λίγο μετά τις 11:15 το πρωί και καθώς το «Εστέλ» έπλεε σε διεθνή ύδατα 17 ναυτικά μίλια βόρεια του Αλ Αρίς της Αιγύπτου και 30 ν.μ. από τις ακτές της Γάζας, σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του ιστιοφόρου, πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού περικύκλωσαν το σκάφος και λίγο αργότερα ταχύπλοα με μασκοφόρους στρατιώτες κατέλαβαν το ιστιοφόρο.

Από τις 11:40, οπότε και υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Ντρορ Φέιλερ, κάθε επικοινωνία είναι αδύνατη και έχει διακοπεί. Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι το «Εστέλ» αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται προς το Ασντόντ και αναμένεται να φθάσει στις 4 μμ τοπική ώρα. Η ελληνική πρεσβεία εκεί έχει ενημερωθεί και εκπρόσωπος της μετακινείται στο Ασντόντ.

«Το "Εστέλ" δέχεται επίθεση αυτή τη στιγμή, μόλις έλαβα μήνυμα (από τους επιβαίνοντες στο πλοίο) μέσω τηλεφώνου», είχε δηλώσει νωρίτερα η Βικτόρια Στραντ εκπρόσωπος του κινήματος «Ένα καράβι για τη Γάζα-Σουηδία» με έδρα τη Στοκχόλμη. «(Οι επιβάτες) μας είχαν πει νωρίτερα ότι τους ακολουθούσαν (ισραηλινά) πολεμικά πλοία», διευκρίνισε η Στραντ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις ή τραυματισμούς ενώ η επικοινωνία με το πλοίο έχει διακοπεί.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι το φινλανδικό πλοίο αναχαιτίστηκε χωρίς τη χρήση βίας από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό.

«Το πλοίο αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς να υπάρξουν βίαια επεισόδια», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος αυτή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους. Οι επιβαίνοντες δεν αντιστάθηκαν», πρόσθεσε.

Στο ιστιοφόρο επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη (εν πλω στα διεθνή ύδατα, 12 μίλια νότια της Κρήτης) πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας.

Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Δήλωση Τσίπρα για το «Εστέλ»
Την αμέριστη συμπαράσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πλήρωμα του ιστιοφόρου «Εστέλ», εξέφρασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτήν την αποστολή ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συμμετέχουν δυο μέλη της Κοινοβουλευτική μας Ομάδας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ

«Δυο γνήσιοι εκπρόσωποι ενός λαού που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία 2,5 χρόνια τώρα και οι οποίοι κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα λαό που χρόνια τώρα δοκιμάζεται και περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συμβολικό μήνυμα», ανέφερε.

Ας γνωρίζουν οι εχθροί της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών ότι πιο ισχυρό όπλο απ' όλα τα οπλικά συστήματα είναι το όπλο της αλληλεγγύης των λαών, τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Και αυτό το ισχυρό όπλο εμείς απέναντι σε κάθε λαό, ακριβώς επειδή θέλουμε να αξιοποιούμε αυτό το όπλο και για τη δική μας προστασία και θέλουμε τούτη την ώρα την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, το όπλο της αλληλεγγύης θα το έχουμε ψηλά στις αξίες και τις δράσεις μας.»

ΚΚΕ: Επίδειξη βαρβαρότητας η επίθεση
«Η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο πλοίο ESTELLE αποτελεί ένα ακόμα δείγμα επίδειξης βαρβαρότητας του κράτους του Ισραήλ που εγκληματεί ασταμάτητα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού έχοντας τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Όπως σημειώνει, «ο ελληνικός λαός πρέπει να διεκδικήσει να σταματήσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας, να διακοπεί εδώ και τώρα η στρατιωτική συμφωνία - συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ».



planet-greece.blogspot.com

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/10/12 18:25

    Σιγά το διπλωματικό επεισόδιο, που το φωνάζετε μέρες τώρα. Επέβαιναν κι άλλοι βουλευτές από άλλες χώρες. Εκείνες δηλαδή έχουν διαφορετική γραμμή; Μια χαρά έκαναν και πήγαν. Δε μετέφεραν όπλα. Βοήθεια προς τη Γάζα ήταν, τσιμέντα, φάρμακα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/12 20:21

    Οπου γαμος και χαρα και η Βασιλω πρωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/10/12 09:36

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ- ΤΟΥΡΚΙΚΟ- ΣΚΟΠΙΑΝΟ -ΔΡΑΧΜΗ- ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΑΓΚΙΖΕΙ ΕΛΕΟΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ ΦΤΑΝΕΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *