ροή ειδήσεων

Προβλέψεις για 3 ευρώ να βγει στην αγορά το φρέσκο λάδι

Τη χαμένη του αξία δείχνει να ανακτά τους τελευταίους μήνες το ελαιόλαδο, τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια αγορά, με τις τιμές να πλησιάζουν ήδη τα... 3 ευρώ το κιλό, δίνοντας νέα πνοή στην καλλιέργεια.

Η πρώτη επικύρωση για την τάση των τιμών στην εγχώρια αγορά έρχεται από το ΠΟΠ Καλαμάτας στο οποίο αναμένεται ξεκίνημα από τα 3 ευρώ. Τα αρνητικά στοιχεία για την ισπανική παραγωγή και η άνοδος των τιμών κινητοποίησαν τους Ιταλούς που αγόρασαν αρκετά βυτία ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, τα απογοητευτικά στοιχεία για την ισπανική παραγωγή και η άνοδος των τιμών, κινητοποίησαν τους Ιταλούς εμπόρους οι οποίοι αγόρασαν αρκετά βυτία ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στα επίπεδα των 2,50 ευρώ το κιλό.

Ουσιαστικά εκείνη την περίοδο πουλήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών αποθεμάτων από την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Έτσι τώρα που οι Ιταλοί έχουν διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν ποσότητες, έχουν αυξήσει τις τιμές που προσφέρουν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, δημιουργώντας ανοδικό κλίμα εν όψει της νέας σοδειάς. Στην ισπανική αγορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πωλείται στα 2,50ευρώ το κιλό, ενισχυμένο κατά 12 λεπτά σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο όπως αναφέρθηκε έφτασε ακόμα και τα 2,52 ευρώ το κιλό. Και μιλάμε για ποιότητες κατώτερες των δικών μας.

Η συγκομιδή της νέας παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη και με βάση τα ισχύοντα δεδομένα και τις τιμές στην ισπανική αγορά να βρίσκονται στα ύψη, αναμένεται έναρξη στα 2,70 ευρώ το κιλό για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, σύμφωνα με τον Κώστα Κωνσταντινόπουλο, ελαιοτριβέα από την Μεσσηνία.
radio936.blogspot.gr



parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *