ροή ειδήσεων

Έφοδος της κυβέρνησης σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις όσων χρωστούν άνω των 300 ευρώ

Τα μεγάλα ψάρια κυκλοφορούν ελεύθερα κι ο λαός πληρώνει το μάρμαρο...
Στην αναβίωση του μέτρου της αναγκαστικής κατάσχεσης οδηγείται αναγκαστικά το υπουργείο Οικονομικών, βλέποντας τα ληξιπρόθεσμα χρέη να σκαρφαλώνουν... τον Οκτώβριο στα 53,47 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3 δισ. από τον Αύγουστο και 10 δισ. από τις αρχές του έτους...
Έτσι, προ των πυλών είναι το νέο κύμα κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, καταθέσεις, ακόμη και αυτοκίνητα για όσους χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 300 ευρώ, ενώ στα χρέη μεγάλου ύψους προβλέπεται ακόμη και κατάσχεση ακινήτων!

Αυτό όσον αφορά στο «μαστίγιο». Διότι το οικονομικό επιτελείο έχει κι ένα «καρότο» για τους μεγαλοοφειλέτες, το οποίο ακούει στο όνομα «ρύθμιση χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης». Με άλλα λόγια, όσοι έχουν ληθιπρόθεσμα χρέη θα έχουν τη δυνατότητα να τα ρυθμίσουν, πληρώνοντας όσα μπορούν, ακόμη και 100 ευρώ το μήνα.

Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών ζητά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων την επικαιροποιημένη λίστα όσων οφείλουν ποσά που ξεπερνούν τα 300 ευρώ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που, παρά τις επτά μηνιαίες δόσεις, δεν καταβάλουν το φόρο εισοδήματος, αλλά και όσοι δεν έχουν εξοφλήσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, στο Δημόσιο έχουν βεβαιωμένες οφειλές 1,9 εκατ. πολίτες. Εξ αυτών, η συντριπτική πλειοψηφία (1,8 εκατομμύρια) χρωστούν ποσά που δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ, αλλά το συνολικό ποσό ανέρχεται σχεδόν στο 1,8 δισ.

Επιπλέον, 108.000 φορολογούμενοι οφείλουν από 10.000 έως 100.000 δισ. ευρώ, με το συνολικό ποσό του χρέους να υπολογίζεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ, ενώ 23.000 χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ έκαστος.

Όμως από την τελευταία κατηγορία είναι δύσκολο να συλλεγούν οφειλές, καθώς πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για ανενεργές εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα που έχουν φθάσει σε αυτό το επίπεδο οφειλών λόγω προσαυξήσεων. Ως εκ τούτου, στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι μικροοφειλέτες, ώστε να αποφύγουν την κατάσχεση.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο της κατάσχεσης μισθού, σύνταξης, ενοικίου, επιδότησης ισχύει για όσους οφείλουν στο κράτος από 300 και πάνω με την προϋπόθεση μετά την κατάσχεση στο λογαριασμό μισθοδοσίας ή καταβολής σύνταξης να παραμένει το ποσό των 1.000 ευρώ («ακατάσχετο»). Την ευθύνη ενεργοποίησης του μέτρου έχει κατά περίπτωση ο προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ.
planet-greece.blogspot.com

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *