ροή ειδήσεων

Επί 36 ώρες τουρκική κορβέτα έκοβε βόλτες στο Αιγαίο

Το μεσημέρι του Σαββάτου βγήκε η τουρκική κορβέτα «Bafra» από το λιμάνι της Σμύρνης προκειμένου να κατευθυνθεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου...

Ακολουθώντας μια άκρως επιθετική τακτική, το τουρκικό πολεμικό πλοίο επί 36 ώρες μπαινόβγαινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και περιέπλευσε συνολικά εννέα ελληνικά νησιά: Την Άνδρο, την Εύβοια, την Κέα, την Κύθνο, την Μήλο, την Κρήτη, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και το Καστελόριζο!

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου, η τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, βγήκε από την ελληνική χωρική θάλασσα πέντε ώρες μετά στην περιοχή νοτιοδυτικά της Κύθνου. Στη συνέχεια κινούνταν στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων δυτικά της Μήλου. Φτάνοντας βορειοδυτικά της Κρήτης, η κορβέτα «Bafra» έπλευσε στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων ολόκληρης της νότιας περιοχής της Κρήτης ακολουθώντας ανατολική πορεία. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε νότια της Καρπάθου, της Ρόδου και νότια από το Καστελόριζο μέχρι που τελικώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας βγήκε εκτός της περιοχής που συμπίπτει με το FIR Αθηνών.

Είναι η πρώτη φορά που τουρκικό πολεμικό πλοίο «περιπλανιέται» ασκόπως στο Αιγαίο για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο! Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ ο περίπλους του Αιγαίου από την «Bafra» ξεκίνησε το Σάββατο, οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και η όλη επιθετική κίνησή της ανακοινώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ το πρωί της Δευτέρας…

Ο πλους της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο ήλθε τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, όπου συμφωνήθηκε η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
foxblog.gr



parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/10/12 19:48

    Αρχήσαμε απο εδώ και πάλι τα φοβικά σύνδρομα?

    Και τα καραγκιοζηλίκια της κινδυνολογίας?

    Οπως τα Αμερικάνικα πολεμικά, τα Ρώσσικα τα Ρουμάνικα τα Βουλγάρικα, τα πολεμικά της Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας πηγαινοέρχονται σε ολο το Αιγαίο βάσει του δόγματος της αβλαβούς διέλευσης, ετσι και ενα αλλο πολεμικό Νατοϊκής χώρας στην συγκεκριμένη περίπτωση ενα Τούρκικο κάνει κάτι αντίστοιχο.

    Το γιατί πιάνει τρέλλα κάποιους εμποράκους κινδυνολόγους και κάνουν αναφορές μέσω του τύπου η μέσω των μπλόγκ, οτι ειναι κάτι το επικίνδυνο αν κινείται και ενα Τούρκικο , μάλλον ειναι εκ του πονηρού και για κάποιους αλλους, σκέψεις για αλλότριους σκοπούς.

    Δώρο στους Τούρκους στρατόκαυλους και σε αυτούς που εχουν συμφέροντα να συντηρείται αυτή η ενταση σε τέτοια θέματα, ειναι αν μαθαίνουν οτι εμείς απο εδώ παθαίνουμε φοβικά σύνδρομα.

    Αγνοια και αδιαφορία και οτι τους ....γράφουμε καταλλήλως ειναι το καλύτερο που θα επρεπε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/10/12 21:53

    ma kala oi dikoi mas ston upno tou dikeou itan 36 wres k den ekanan apolitws tipota??????????? a kalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... panta tetoia telika eimaste polu<<<< filoksenos laos>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/10/12 23:42

      Μην ανυσηχείτε....
      Σε τέτοιες περιπτώσεις παρακολουθούνται πάντα και συνεχώς και αμα λάχει, του στέλνουμε συστημένο και ένα "κουφετάκι" από το πουθενά.
      Να είστε σίγουροι για αυτό.!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/10/12 13:38

      Οτιδήποτε ..... κολυμπάει και..... πετάει στο Αιγαίο, Ιόνιο κλπ, παρακολουθείται συνεχώς μέσω του συστήματος AIS και των VTIS σταθμών, καθώς και αλλων στρατιωτικών συστημάτων .

      Αυτοί κάνουν οπως και ολοι οι αλλοι ξένοι στόλοι που αρμενίζουν στο Αιγαίο αυτό που επιτρέπεται απο το δίκαιο της θαλάσσης.
      Δηλαδή τις αβλαβείς διελεύσεις αρκεί να τηρούν τον ΔΚΑΣ.

      Οντως προκαλούν το Ελληνικό συναίσθημα. Συναίσθημα αρνητικό η συναίσθημα αγωνίας και φόβου που προκαλείται στον κάθε Ελληνα, απο τις κραυγές τις φωνές τα δημοσιεύματα την τηλεοπτική παρουσίαση στα δελτία ειδήσεων οταν εχουμε και τέτοια συμβάντα με τα πολεμικά τους .

      Αυτό θέλουν αυτοί πρώτιστα.
      Την δημιουργία φοβικών συνδρόμων στον κόσμο .
      Και απο εδώ κάποια κέντρα φυσικά το ιδιο θέλουν, που εχουν σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα, οπλικά συστήματα, και γενικώς αυτών που η συνεχής ενταση τους εξυπηρετεί να διαιωνίζεται για να ζούν η να πλουτίζουν απο τον στρατό .

      Αλλά περιμένουν επίσης να γίνει κάποια λανθασμένη στρατιωτική αντίδραση απο την δική μας πλευρά.
      Πέρα απο τυχόν κάποια στρατιωτική τοπική εμπλοκή, θα ηταν πρώτης τάξεως ευκαιρία , για να σύρουν την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς για παραβίαση του Διεθνούς ναυτικού δικαίου, για εμπόδια στην ελεύθερη διέλευση και ναυσιπλοοία των πλοίων, για απαγόρευση εκτέλεσης αβλαβών διελεύσεων, και για ενα σωρό άλλα.

      Οτι χειρότερο.
      Γιά αυτό τον λόγο πρωτοεγραψα στο παραπάνω σχόλιό μου η αδιαφορία προς αυτους οταν κινούνται ενδιάμεσα στα νησιά εφ΄οσον παρακολουθούνται συνεχώς, ειναι η καλύτερη απάντηση.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/12 23:30

    @ Ανώνυμος15/10/12 10:16 μ.μ.

    Πουτάνας γεννημα , να πάς να γαμηθείς.
    Ξέρω και εγώ να σου απαντήσω στην γλώσσα που καταλαβαίνεις κομπλεξικέ μπάσταρδε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *