ροή ειδήσεων

Ο τυχερός Μπεν: Μετά από 3 μήνες ξανά στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του

Τον Μπεν έναν μικρό σκυλάκο τον είδα πρώτη φορά σ ένα email που έφθασε στα Αγγλικά και ζητούσε αν έχουμε δει/βρει ή μαζέψει το σκυλί της φωτογραφίας στη Ρόδο...


Ο Αγγλος ιδιοκτήτης του αναγκάστηκε να φύγει από το Φαληράκι, αφού τον χτύπησε μηχανή, εσπευσμένα για Αγγλία και άφησε το σκυλάκι του το οποίο είχε μαζέψει, εμβολιάσει και τσιπάρει απ τους δρόμους της Ρόδου, σε φίλους του. Όμως ο μικρούλης χάθηκε.

Δημοσιεύσαμε αγγελία ''χάθηκε'' και η ανταπόκριση ήταν άμεση, αφού οι άνθρωποι που τον είχαν βρει στο Φαληράκι μας ενημέρωσαν αμέσως για το σπίτι όπου τελικά βρισκόταν, όπου τον υιοθέτησαν φιλικά τους πρόσωπα στην περιοχή της Παστίδας.

Δεν είχαν σκεφτεί δυστυχώς να τον ελέγξουν για microchip,το οποίο είχε, καθώς είχε μία ταυτότητα στο κολλάρο του με ένα ελληνικό κινητό τηλέφωνο που το κάλεσαν μα δεν λειτουργούσε και θεώρησαν ότι ίσως το σκυλάκι εγκαταλήφθηκε.

Η χαρά του ιδιοκτήτη, Τεντ, ήταν μεγάλη όταν του έστειλα φωτογραφίες από το μούτρο του σκύλου του! Ηξερε ότι είναι καλά και ασφαλής και ότι ζει ενώ η οικογένεια που τον είχε συμφώνησε αν και με θλίψη να τον δώσει πίσω.

Αρχίσαμε μία καθημερινή επαφή προκειμένου να ετοιμάσουμε τον Μπεν για το ταξίδι του στην Αγγλία.



Δεκάδες emails, συννενοήσεις με αεροπορική που αναλαμβάνει μεταφορά ζώων, αποστολή του διαβατηρίου απ την Αγγλία, κλουβί μεταφοράς, δεκάδες αντίγραφα του χαρτιού επιβίβασης κ.α.

Από την Πέμπτη 27/9 μέχρι σήμερα 3/10 που τελικά ''πέταξε'' ο Μπένι, η φιλοξενία του στο σπίτι μου έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο γλυκά είναι τα σκυλάκια και πώς αφήνονται στα χέρια σου όταν τα φροντίζεις. Προσαρμόστηκε στο ωράριο μας, έτρεχε με τ άλλα σκυλιά στην αυλή κάθε απόγευμα, έφαγε ξηρά τροφή παρότι ο ιδιοκτήτης του μας είχε πει ότι δεν τρώει γιατί είναι ''καλομαθημένος'' (!) και μας έκανε χαρές κάθε φορά που γυρνούσαμε σπίτι.

Σ αυτές τις λίγες μέρες και παρότι ήξερα ότι ο Μπεν θα φύγει σύντομα, τον αγάπησα τον γλυκούλη και στεναχωρήθηκα σήμερα....

Σήμερα βρεθήκαμε για τελευταία φορά μαζί στο αεροδρόμιο, κάναμε βόλτα, ήπιε νερό και τον παρέδωσα μες στο κλουβάκι μεταφοράς του. Με έψαξε με τα μάτια και κλαψούρισε μόλις με είδε να φεύγω. Υπομονή του είπα, πας στον μπαμπά σου! Και κάπου μέσα μου ήξερα ότι το ήξερε.

Ο μπαμπάς του, που έχει νικήσει τον καρκίνο και τον λατρεύει τον πήρε ξανά σήμερα στην αγκαλιά του μετά από 3 περίπου μήνες που τον έψαχνε και θα περάσουν μαζί την αυριανή μέρα, Παγκόσμια Μέρα Δικαιωμάτων των Ζώων. Τι πιο όμορφο;

Οδήγησε 2,5 ώρες για να τον παραλάβει απ το Μάντσεστερ ενώ την Δευτέρα έκανε και πάλι θεραπεία για τον ώμο του και φυσιοθεραπείες. Όμως το σκυλάκι του το έχει πάνω απ όλα!

Εύχομαι σε κάθε χαμένο ζώο να έχει το happy end του Μπένι και να βρεθεί κάποτε για όλα μια αγκαλιά που θα τα περιμένει όπως ο μπαμπάς του Μπεν, που πλήρωσε πάνω από 600 λίρες για τη συνολική αποστολή....παράδοσης του Ben σε εισιτήρια κλπ.όταν άλλοι τα εγκαταλείπουν στο δρόμο γιατί δεν μπορούν...να τα ''συντηρήσουν''.

Ted, Ben σας περιμένουμε το καλοκαίρι στη Ρόδο!!!

ΚΜ
adespoto.gr



parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/10/12 08:26

    TI NA ΠΩ..ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΔΗΣΗ! ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/12 18:51

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΗΝΙΤΙΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ BEN ,H AΓΑΠΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ .ΤΥΧΕΡΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ .ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/10/12 22:45

    Μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *