ροή ειδήσεων

Μονάχα 90 λεπτά χρειάστηκε η ελληνική ηγεσία για να αντιδράσει στην κήρυξη πολέμου από τον Μουσολίνι

Ο δικτάτορας πρωθυπουργός που κατάργησε τη δημοκρατία και εξόρισε τους πολιτικούς του αντιπάλους υπήρξε συνάμα ένας εξαιρετικός επιτελικός αξιωματικός, ο οποίος επέδειξε αξιοσημείωτη ετοιμότητα ως προς... τη λήψη σημαντικότατων αποφάσεων εκείνες τις κρίσιμες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 90 λεπτά.

Το χρονικό της αντίδρασης του Ιωάννη Μεταξά και του αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου από τη στιγμή της επίδοσης του τελεσίγραφου του Μουσολίνι από τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι μέχρι και την υπογραφή του διατάγματος της γενικής επιστρατεύσεως κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξιστορεί σημερινό δημοσίευμα της Real News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα συνέβησαν μέσα σε 90 λεπτά, από τις 02.50 έως τις 04.45 το πρωί, αποδεικνύοντας τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του ελληνικού έθνους, απόρροια της ικανότητας και της εμπειρίας της ηγεσίας του στην ψύχραιμη αντιμετώπιση πολεμικών καταστάσεων.
iefimerida.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/10/12 01:03

    Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι!!!!!! Ζ Η Τ Ω Τ Ο Ε Θ Ν Ο Σ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/12 07:32

    ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΛΕΓΕ:
    «Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτε δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές, ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης»(«Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις», εκδόσεις «Πάπυρος», σελ. 76)
    Στις 6/5/1940 έγραφε: «Είναι φυσικό, κράτη παραθαλάσσια σαν εμάς να είμεθα φιλικά με τους Αγγλους και κράτη μεσόγεια σαν τη Βουλγαρία, με τους Γερμανούς. Η διαφορά των πολιτευμάτων δεν παίζει ρόλο ....»(Ι. Μεταξά: «Το προσωπικό του ημερολόγιο», τόμος Δ', σελ. 467)- Άραγε μιλάει για τα συμφέροντα του λαού ή για την πλουτοκρατία της χώρας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/10/12 08:51

      Πολύ σωστή απάντηση σε όσους μαυρομπλουζάκηδες θέλουν να εμφανίσουν το δικτάτορα ως ήρωα....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/10/12 11:49

      ε ναι, αφού είναι γνωστό ότι ο Ιταλός πρόξενος τα ξημερώματα τις 28ης έκανε δημοψηφισμα!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/10/12 15:37

      τρομερα ανιστοριτοι..το πεις οχι σε μια υπερδυναμη ττοε δεν το λες μεσα σε 90 λεπτα..δεν ετοιμαζεται ενας στρατος ενα εθνος σε 90 λεπτα να πολεμησει..αυτα ειναι αστεια πραγματα..η προπαρασκευη του στρατου του εθνους γενικα κρατησε 3 χρονια..τουλαχιστον..καλο θα ειναι λοιπον πριν λετε οτιδηποτε μαλακια συμμοροκουμουνιστες νοσταλγοι του σταλιν κ του λενιν να εχετε πληρη εικονα για τα γεγονοτα εκεινης της εποχης..οπως πχ,τι ταζανε οι αγγλοι στους τουρκους στους βουλγαρους,την προταση μεταξα για ενιαιο μετωπο βαλκανικης με ολες τις χωρες μαζι κτλ.επισης ο μεταξας ηταν ηγετης με αρχιδια οχι αρχιδια ηγετης οπως οι σημεινοι προδοτες..ειναι ευχης εργον που ηταν αυτος τοτε πρωθυπουργος διαφορετικα ποιος ξερει τωρα τι θα ειμασταν.αν ωρα καποιοι ακομα μιλανε για δικτατορια μεταξα κτλ κτλ τι να πουμε για σημερα?εχουμε δημοκρατια?εχουμε ελευθερια λογου?αποψεων?διται τι επαθε ο βολευτης την Ν.Δ εξεφρεσα αλλη αποψη..ή της ΔΗΜΑΡ και απει λεγοντας.οποτε ας παψει η καραμελα της δικτατοριας..δεν πουλαει πια..ειναι αναχρονιστικη..βρειται κατι αλλο..οπως στην σμυρνη..εγινε συνοστισμος στα συνορα και 13.500 στρατιωτες σκτωθκανε στα βουνα..ε ρε ματαξας που σας χρειαζεται ψευτοκουλτουριαρηδες διανοουμενοι της φακης..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/10/12 17:19

      Υποστράτηγος Πετρουτσόπουλος: «Η Ανωτάτη Ηγεσία δεν επίστευεν εις τη νίκην, αλλά ήθελεν να ρίξωμεν μερικούς πυροβολισμούς δια την τιμήν των όπλων».

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος28/10/12 17:22

      Ο Μεταξάς, το μιξούδι του Βασιλιά, είναι ο ηγέτης με τα αρχίδια;;; καλό βράδυ φίλε της ιστορίας

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/12 07:34

    Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ…... Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια 'Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ'εναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και ή νίκη θα 'ναι νίκη της Ελλάδας και τού λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας

    Αθήνα, 31 του Οχτώβρη 1940,
    Νίκος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε ανιστόρητε.τον πουλημενο ζαχαριάδη εξυμνεις βρε κουμουνι;πού πήγε και έλεγε στο στάλιν ότι ήμαστε σοβιετική ένωση;πού αρπάζανε παιδιά ελληνόπουλα και τα στέλνανε στα ανατολικά μπλοκ για γενίτσαρους;τον προδότη και ρουφιανο πού εξυμνεις τον εκτέλεσε o στάλιν γιατί ήταν ανθέλληνας ρουφιάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/10/12 17:16

      Α ρε Φρειδερίκη με το παιδομάζομα σου. Βαν φλίτ ιδού ο στρατός σας

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/10/12 16:40

    ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΟΧΙ Ο ΜΕΤΕΞΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ''Ο Χ Ι'' ΣΤΟ ΓΚΡΑΤΣΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ'' ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΑΠ.

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΞΑ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ) ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

    Δ Ε Ν Ε Κ Λ Ε Ψ Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

    ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ (ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ) ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟ Η ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *