ροή ειδήσεων

Σαν κύριος συνελήφθη ο Σμπώκος

Στον ανακριτή οδηγήθηκε στη μία σήμερα το μεσημέρι ο πρώην γενικός γραμματέας στη Διεύθυνση Εξοπλισμών και άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη... χθες στις 5.30μμ στο γραφείο του επί της οδού Μεσογείων στους Αμπελοκήπους, ως ύποπτος φυγής. Ο κ. Σμπώκος έλαβε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί ενώ βγαίνοντας υποστήριξε την αθωότητά του και τόνισε πως για την υπόθεση θα μιλήσει μόνο στον ανακριτή.

Αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για οπλοκατοχή και να εκτελεστεί το ένταλμα εις βάρος του. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σμπώκος οδηγήθηκε στον ανακριτή χωρίς χειροπέδες...

Το ρεπορτάζ αναλυτικότερα έχει ως εξής:

Ο Γιάννης Σμπώκος, Γενικός Γραμματέας προμηθειών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου συνελήθη σήμερα αργά το βράδυ μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή, προφανώς διότι θεωρήθηκε ύποπτος φυγής.
Ο Σμπώκος είχε προγραμματιστεί να απολογηθεί την Παρασκευή κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα κακουργήματα. Η δύλληψη του έγινε διότι υπήρξαν πληροφορίες ότι θα διεφεύγε στο εξωτερικό για να αποφύγει την προφυλάκιση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σμπώκος έχει κατηγορηθεί για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων από προμήθειες εξοπλισμός ως γενικός γραμματέας προμηθειών και τον έχει κατηγορήσει ο εξάδελφος Νίκος Ζήγρας.

Τα στοιχεία που έχει η ανάκριση εις βάρος του Γιάννη Σμπώκου είναι πολλά και εξετάζεται η περιουσία που έχει μεταβιβάσει σε άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Ο Άκης στο ημερολόγιό του έχει καταγράψει πολλές φορές απαιτήσεις από το Σμπώκο να του δώσει πίσω τα λεφτά που του έχει κατακρατήσει. Δηλαδή λεφτά από μίζες.

Ώρα 10.23: Νεότερα: Οι αστυνομικοί πήγαν για να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης στο σπίτι του Σμπώκου στη Κηφισιά στις 5.30μμ διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν να φύγει σήμερα το βράδυ. Ο Γιάννης Σμπώκος παραδόθηκε χωρίς διαμαρτυρίες και αντίσταση και οι αστυνομικοί μέχρι τις 11 το βράδυ τουλάχιστον ερευνούσαν το σπίτι του πρώην γενικού γραμματέα προμηθειών.
http://spirospero.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *