ροή ειδήσεων

Ο δεκάλογος του Ελληναρά!!!

1. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 35 χρόνια και στο Σύνταγμα είσαι αγανακτισμένος κατά της ''χούντας'' που κυβερνά την χώρα.
2. Δηλώνεις 3 χιλιάρικα το χρόνο και...


βλαστημάς το κράτος σε κάθε λακκούβα που πέφτει η Ferrari που μόλις αγόρασες.

3. Ποστάρεις στο facebook το σχόλιο ''Γ..μήστε τις τράπεζες και τη νέα τάξη'' και αμέσως μετά...αγοράζεις το ολοκαίνουριο i-phone, με την χρυσή πιστωτική του μπαμπά σου από το ebay.

4. Θέλεις τους πολιτικούς τίμιους και καθαρούς με μόνη εξαίρεση τα ρουσφέτια που θα κάνουν για σένα και τους δικούς σου.

5. Έχωσες εαυτούς και αλλήλους στο δημόσιο απ' τα παράθυρα και ακούς έκπληκτος την προδοτική τρόικα να ζητά απολύσεις.

6. Ποστάρεις συνεχώς στο twitter: ''ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ!!'' από τον καναπέ του σπιτιού σου.

7. Διαδηλώνεις υπέρ του δικαιώματος των λαθρομεταναστών να είναι στοιβαγμένοι σε μια τρώγλη και να πεθαίνουν από μεταδοτικές ασθένειες.

8. Συνταξιοδοτείσαι στα 40 και σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις γιατί κόβουν τις συντάξεις.

9. Στη μόνιμη κοπάνα σου από το δημόσιο, πίνοντας καφεδάκι με συναδέλφους, αναρωτιέσαι συνέχεια ''τι κάνει το κράτος''.

10. Πολεμάς τον φασισμό δέρνοντας με καδρόνια και πέτρες.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/10/12 22:15

    Αλήθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/10/12 22:16

    Όπα καλά τα λες αλλά έκανες ένα μεγάλο λάθος. Ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν "Ο δεκάλογος του Ελληναρά δημόσιου υπάλληλου". Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σκίζονται για να βγάλουν το ψωμί τους κάθε μέρα ενώ οι δημόσιοι υπ. πίνουν φραπεδάκι όλη μέρα και αν έρθει και καμιά περικοπή μισθού εκεί να δεις. Οι δ.υπάλληλοι είναι αυτοί που έχουν δουλειά με ρουσφέτι και δεν τους κουνάει κανένας και μόλις αρχίσουν οι απολύσεις βγαίνουν στους δρόμους με τους ψευτοσυνδικαλιστές και τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Οι δ.υπάλληλοι είναι αυτοί που βγαίνουν στην σύνταξη από τα 55 γιατί έχουν συμπληρώσει τα ένσημα ενώ οι ιδιωτικοί υπ. δουλεύουν και μετά τα 65 γιατί δεν έχουν συμπληρώσει αρκετά ένσημα. Έχω να πω κι άλλα, αλλά είναι πάρα πολλά για να γράψω εδώ. Και επειδή κάποιοι θα τους πειράξει αυτά που γράφω δεν πειράζει ξυδάκι θα σας περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/10/12 22:18

      @ 10:16μ.μ. Διορθώνω. Αλήθειες για τους ΔΥ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/12 01:39

    Δεν πειράζει, παιδιά, συνεχίστε να κοιτάτε τα δέντρα. Οι κακοί ΔΥ, οι καλοί ΙΥ-αθώες κοκκινοσκουφίτσες. Τόσα χρόνια δεν υπήρχε κρατικοδίαιτος ιδ. τομέας (όχι όλοι, αλλά ούτε και όλοι οι ΔΥ ήταν άχρηστοι). Τόσα χρόνια δεν υπήρχε φοροδιαφυγή (που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να την κάνουν οι ΔΥ, εκτός αν είχαν άλλα εισοδήματα, άσχετα με το δημοσιοϋπαλληλίκι). Ρουσφέτι ήταν μόνο να μπεις στο δημόσιο, όχι π.χ. το να βάλεις τον πολιτικό να σε "διευκολύνει" στην επιχείρησή σου εκμεταλλευόμενος το "χωράφι" του (δημόσιο).

    (Ναι, στο δημόσιο δουλεύω. Αν νομίζει κανένας ότι γεννήθηκα ΔΥ, ενημερωτικά έχω ήδη κολλήσει αρκετά ένσημα στον ιδιωτικό και μπορώ να κρίνω καταστάσεις. Για όποιον βλέπει ακόμα Τρέμη και Πρετεντέρη, πληρώνομαι λιγότερα από όσο έπαιρνα στον ιδιωτικό.)


    Καλό ύπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/10/12 05:07

      Τα "φανερά" είναι λιγότερα........ τα "κρυφά"??????? Στο δημόσιο μπήκες για την "ασφάλεια" και όχι για τίποτα άλλο. Μπήκες εκεί γιατί δουλεύεις λιγότερο, κανείς δεν ελέγχει την δουλειά σου, μπορεί να έχεις "προϊστάμενο" αλλά εσύ είσαι προϊστάμενος στην δουλειά σου, έχεις "ασυλία" από παραπτώματα που στον ιδιωτικό τομέα σημαίνουν άμεση απόλυση και κλείσιμο πόρτας από άλλες επιχειρήσεις, πας όποτε θες και φεύγεις όποτε θες, παίρνεις άδειες από την σημαία, κοιτάς και το δευτερόλεπτο να μην περάσει το ωράριό σου για να την "κοπανίσεις", εν ώρα εργασίας πας και κάνεις τα ψώνια σου, και ζητάς "γρηγορόσημο" αν κάποιος "βιάζεται", σου χτυπά άλλος την κάρτα και συ πας και δουλεύεις στην προσωπική σου επιχείρηση και κοιτάς πως να "βολέψεις" όλη σου την οικογένεια στο δημόσιο, αντί να δουλεύεις, "δουλεύεις" όλο τον κόσμο και ασχολείσαι με πιό "δημιουργική εργασία" όπως για παράδειγμα πως να κάνεις καμιά μικροκομπίνα εις βάρος του δημοσίου και να κονομίσεις κάτι παραπάνω, χρησιμοποιείς τα δημόσια μέσα για προσωπική χρήση και όφελος, απαιτείς μετά μανίας όλα τα επιδόματα που προβλέπει ο νόμος και "εφευρίσκεις" νέα για περισσότερη κονόμα και λιγότερη δουλειά και ευθήνες, αλλά εσύ δεν αποδίδεις αντίστοιχα και δεν δουλεύεις όπως απαιτεί ο νόμος. Ξέρω, ξέρω και γω στο δημόσιο δούλευα και στον ιδιωτικό τομέα. Τα ξέρω από πρώτο χέρι και τα βίωνα καθημερινά. Εχει βουίξει ο τόπος με τις κομπίνες των δημοσίων υπαλλήλων και η φήμη σας έχει φτάσει και στην ΕΟΚ & στην ΤΡΟΙΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/10/12 10:55

      - Ναι, εννοείται ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή του δημοσίου έπαιξε -μεταξύ πολλών άλλων- και η σχετική εργασιακή ασφάλεια. Κακό είναι αυτό;
      - Αφού ξέρεις πολύ καλά τι κάνω (κομπίνες, λαδώματα, ιδιοποίηση δημόσιου χρήματος κλπ) θα ξέρεις και πώς γίνεται λίγο πριν το τέλος του μήνα να ξεμένω ταπί.
      - Το ότι με 5 παραδείγματα που ξέρεις προσωπικά κι άλλα 10 που έχεις ακούσει σου αρκούν να βγάλεις συμπεράσματα για χιλιάδες άτομα μου δίνει το δικαίωμα να κάνω το αντίστοιχο για σένα και τον καθένα;
      - Η απόδοση δεν εξαρτάται μόνο από την εργατικότητα του υπαλλήλου. Όταν δεν υπάρχει η οργάνωση και τα μέσα του Γερμανού, όσο και να δουλέψεις, την αποδοτικότητα του Γερμανού δεν πρόκειται να τη φτάσεις.
      - Για τις κομπίνες και τα λαδώματα που λες, κατανοείς φαντάζομαι ότι υπάρχουν 2 μέρη που συμβάλλουν, εκ των οποίων ο ανάξιος ΔΥ είναι μόνο το 1. Ναι, συμφωνώ, να απολυθεί και να πληρώσει από πάνω. Δεν είδα ποτέ την ίδια αγανάκτηση όμως για το 2ο μέρος της εξίσωσης. Ή μήπως τόσα χρόνια δε θεωρούσαμε όλοι μάγκα όποιον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τρύπωνε από παραθυράκια;
      - Η ΕΟΚ (Ε.Ε. πλέον) και η τρόικα δεν ήρθαν εδώ για την προσωπική κακή μου φήμη. Αν πιστεύεις ακόμα (όπως και όλα τα πρόβατα πριν 3 χρόνια) ότι οι φίλοι μας οι Γερμανοί έρχονται για μας φτιάξουν το κράτος, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/10/12 20:47

      Οφείλω να ομολογήσω ότι επιλέγοντας την εργασιακή "ασφάλεια" (παρόλλο που ήξερες ότι θα κερδίζεις λιγότερα χρήματα), αξίζεις συγχαρητήρια γιά την αναβάθμισή της προσωπικότητάς σου (είναι θέμα νοοτροπίας βλέπεις,-κάτι κοινό με τους ομοίους σου ΔΥ).
      Προτίμησες λοιπόν να γίνεις μέλος ενός αντιπαραγωγικού, μή δημιουργικού, γραφειοκρατικού, διεφθαρμένου, παρασιτικού και εντελώς αναξιοκρατικού συστήματος, αντί να προσπαθήσεις να δείξεις την αξία σου και να δεχτείς τις προκλήσεις του Ιδιωτικού τομέα (στον οποίο βέβαια δεν επιβιώνουν τύποι σαν κι εσένα)
      Επιπροσθέτως, είναι πασιφανές ότι βρίσκεσαι στον κόσμο της φαντασίας σου, όταν δεν έχεις αντιληφθεί ότι το "αφεντικό" σου (καθώς και οι περισσότεροι ΔΥ από τους οποίους αποτελείται - οι πιό άξιοι έχουν ήδη αποχωρήσει αηδιασμένοι εδώ και χρόνια) συντηρείται και επιβιώνει επί δεκαετίες αποκλειστικά και μόνο απομυζώντας την πραγματική Οικονομία.
      Αυτή η πραγματική Οικονομία, όμως, γιά κακή σας τύχη, δυστυχώς καταρέει πλέον, μην αντέχοντας να τρέφει το ολοένα "αναπτυσσόμενο" Τέρας που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο. Χιλιάδες σκληρά εργαζόμενοι Ιδιωτικοί υπάλληλοι, έχασαν την δουλειά τους μένοντας άνεργοι (ενώ εσείς βρίσκεστε ακόμη Όλοι στις θέσεις σας).
      Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να βρεθείτε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ στην αμείλικτη αρένα της αγοράς εργασίας, στην οποία καλούνται πλέον όλοι να αποδείξουν (ανάλογα με τις πραγματικές τους ικανότητες) εάν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.
      Ίδωμεν λοιπόν αγαπητέ μου, εάν έπραξες σωστά που επέλεξες την "ασφάλεια". Είναι καιρός να μάθουμε και εμείς οι υπόλοιποι (που είμαστε ήδη στην αρένα αγωνιζόμενοι εδώ και χρόνια)εάν θα καταφέρετε εσείς (της "εξέδρας"-βλέπε ασφάλεια) να φανείτε αντάξιοι των προκλήσεων της σημερινής αγοράς εργασίας...

      V.V.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/10/12 00:34

      Αδερφέ, έλεος, κάποτε πρέπει αν αποβάλλετε τη νοοτροπία που θέλει τον ΙΥ να "στίβει πέτρες" και τον ΔΥ να μην επιβιώνει πουθενά αλλού. Το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο ο "τεράστιος" (κατά τον Άγιο Πρετεντέρη) δημόσιος τομέας (όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, πολλές υπηρεσίες λειτουργούν με λιγότερους υπαλλήλους ανά πληθυσμό σε σχέση με τις χώρες που έχεις στο μυαλό σου). Ούτε σκοπός του Δημοσίου με την παρούσα μορφή της παροχής κι όχι της πώλησης υπηρεσιών είναι να παράγει χρήμα. Συμφωνούμε σ' αυτό;

      Πρόβλημα είναι, μεταξύ πολλών άλλων, και ο κρατικοδίαιτος, τερατόμορφος ιδιωτικός τομέας που αφενός καταπατά τον εργαζόμενο και αφετέρου δεν αποδίδει στο κράτος τα δέοντα. Μια ματιά στην κατανομή της φορολογίας νομίζω ότι αρκεί. Αν θυμάμαι καλά, πάνω από το 50% του ποσού των φόρων φέτος αντιστοιχούσαν στους φόρους μισθωτών δημοσίου και συνταξιούχους. Ο σκληρά εργαζόμενος ιδιωτικός τομέας είναι απλά αντιπαραγωγικός ή φοροφυγάς, άρα συνεισφέρει ελάχιστα. Κάπου εδώ κολλάει και αυτό που αναφέρεται στο άρθρο: "Δηλώνεις 3 χιλιάρικα το χρόνο και... βλαστημάς το κράτος σε κάθε λακκούβα που πέφτει η Ferrari που μόλις αγόρασες". Αν αυτή είναι η "πραγματική Οικονομία" για την οποία είσαι περήφανος, την έχουμε βαμμένη ομαδικώς, κι "εμείς" κι "εσείς"...

      Όσο για τις επί προσωπικού τοποθετήσεις σου, αγαπητέ μου V.V., δεν απαντώ καν, απλά στο ξανατονίζω ότι δεν γεννήθηκα ΔΥ. Κάποιοι,κάπου, κάπως, κάποτε έκριναν ότι επαρκούσα για να κερδίσω το μισθό που με πληρώνανε για αρκετά χρόνια. Πρόσεχε μόνο μη βρεθείς εσύ σε πιο αμείλικτη θέση, επειδή θα βρεθεί άλλος για τη θέση σου με πιο πολλά προσόντα - αν είσαι βέβαια υπάλληλος κι όχι εργοδότης, οπότε έχεις κάθε "δίκαιο" να ονειρεύεσαι στρατιές υποψηφίων υπαλλήλων να διαγκωνίζονται για δουλειά με τον ελάχιστο δυνατό μισθό.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/12 07:59

    ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ.Υ. ΠΟΥ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΔΑΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΕΧΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΑΙΔΙ ΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ....ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙ ΜΑΚΡΙΑ....ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΛΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΞΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ Η ΚΟΡΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Ο ΓΙΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΤΛ.ΣΤΑΖΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/10/12 09:46

      ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ.ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝ.ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΡΕΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΚΑΡΑΒΙ ΘΑ ΧΟΥΜΕ,ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΡΟΔΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΔΥ?ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΙΖΕΣ ΝΑΑΑΑ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *