ροή ειδήσεων

Χειμώνα ανθρωπιστικής κρίσης προβλέπουν οι Γιατροί του Κόσμου

Κραυγή αγωνίας για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα που «τείνει να αποκτήσει πια μόνιμα χαρακτηριστικά» και για τον...
«πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται» εκπέμπει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.

Περιγράφει τις εικόνες που συναντά καθημερινά στα πολυϊατρεία της οργάνωσης, εξοργίζεται με την αμηχανία με την οποία το κράτος παρακολουθεί την Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης και δεν διστάζει να τα βάλει με όσους χρησιμοποιούν τη βοήθεια για τους φτωχούς για πολιτικούς λόγους. «Εμείς δεν λέμε "βοήθεια μόνο για Έλληνες", λέμε "βοήθεια μόνο για ανθρώπους"» τονίζει.

Ένα χρόνο πριν οι Έλληνες που στράφηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου για βοήθεια άγγιζαν το 30%. Φέτος, όπως ειπώθηκε και στη συνέντευξη Τύπου της οργάνωσης, το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο. «Έρχονται πλέον απογοητευμένοι άνθρωποι που πριν από ένα χρόνο δεν αποδέχονταν καν ότι έχουν πρόβλημα. Και βέβαια το πρόβλημα αυτό θα επιτείνεται. Προστέθηκαν πια στον πληθυσμό που αντιμετωπίζει προβλήματα, άνθρωποι που ήταν στο ταμείο ανεργίας και τώρα πια δεν είναι, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, άνθρωποι που είχαν στην άκρη κάποιες οικονομίες και τελείωσαν» λέει ο κ. Κανάκης.
left.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *