ροή ειδήσεων

Ιδού η Ρόδος ιδού... και τα στέφανα!! Ο δημοφιλέστερος προορισμός για την τέλεση πολιτικών γάμων παγκοσμίως

Η Λίνδος είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για την τέλεση πολιτικών γάμων. Ζευγάρια από όλες τις χώρες του κόσμου έρχονται στη Ρόδο για να παντρευτούν....

στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο ομώνυμο λιμανάκι, αλλά και σε άλλα εκκλησάκια της Λίνδου, όπως επίσης και στην κεντρική παραλία όπου πρόσφατα δύο νέοι από την Τουρκία ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου! Ήταν ο πρώτος πολιτικός γάμος Τούρκων στη Λίνδο.

Ο Μπαρκίν και η Γκιουλίζ με πολλούς συγγενείς και φίλους από την Σμύρνη, ήρθαν στη Ρόδο και στην παραλία της Λίνδου, με φόντο της Ακρόπολη και το Ναό της Λινδίας Αθηνάς, τέλεσαν τον πολιτικό τους γάμο, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η ελληνική και η τουρκική νομοθεσία, μάλιστα και με την παρουσία εκπροσώπου του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, ο οποίος έκανε και τις μεταφράσεις στις δύο γλώσσες. Στην τελετή ακολουθήθηκαν τα τουρκικά έθιμα και το ζευγάρι των Μουσουλμάνων κάτω από τους ήχους συγκροτήματος κλασικής μουσικής, που τους συνόδευσε από την Τουρκία, έδωσαν όρκους «αιώνιας πίστης και αφοσίωσης» με τις ευχές των γονιών, των παππούδων και των γιαγιάδων τους που ήταν παρόντες εκεί.

«Ήρθα πέρυσι στη Ρόδο και ενθουσιάστηκα από τις ομορφιές και τη φιλοξενία των κατοίκων της και αποφάσισα να παντρευτώ εδώ», είπε ο 35χρονος γαμπρός, ξενοδόχος στη Σμύρνη, που με τη 32χρονη σύζυγό του και τους συγγενείς τους μετά την τελετή, ξεκίνησαν ένα γλέντι μέχρι το πρωί!

Πάνω από 400 πολιτικοί γάμοι έχουν γίνει ως τώρα φέτος στη Λίνδο, κυρίως στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου. «Τα περισσότερα ζευγάρια είναι από τη Βρετανία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε και πολλά ζευγάρια από τη Ρωσία», λέει η υπεύθυνη για τους γάμους από τον δήμο Λίνδου Δήμητρα Αντωνίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι «υπάρχουν πλέον και στη Ρόδο γραφεία που ειδικεύονται στην οργάνωση εντυπωσιακών πολιτικών γάμων όχι μόνο στον 'Αγιο Παύλο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Λίνδου και του Φαληρακιού. Και το ποσό που καταβάλλεται στο δήμο για την έκδοση των σχετικών αδειών είναι μόλις 70 ευρώ!...»

Τα ζευγάρια -κυρίως από τη Βρετανία- επιλέγουν πρωτότυπους τρόπους για να τελέσουν το γάμο τους, όπως π.χ. να κατεβαίνουν με αλεξίπτωτο θαλάσσης στην παραλία που είναι το σημείο της τελετής, να χρησιμοποιούν ταχύπλοα σκάφη, βάρκες ή γαϊδουράκια για να φτάσουν μέχρι την εκκλησία κ.α.

Τα περισσότερα ζευγάρια είναι θρησκευόμενα (ιδίως οι Ρώσοι) και προτιμούν το εκκλησάκι στην παραλία της Λίνδου που χτίστηκε στο σημείο απ' όπου πέρασε το 52 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος στην τρίτη αποστολική περιοδεία του. Πάντως για την τέλεση των πολιτικών γάμων στο προαύλιο της εκκλησίας και με το δεδομένο ότι πολλές φορές «η τελετή είχε έντονο κοσμικό χαρακτήρα, έξω από όσα προβλέπει η θρησκεία και η παράδοση», υπήρξε αντίρρηση από την πλευρά της Μητροπόλεως, η οποία ξεπεράστηκε αφού ο δήμος Λίνδου ανέλαβε να «προστατεύσει» την τήρηση των θρησκευτικών κανόνων και να μην προσβάλλεται το συναίσθημα των Ορθοδόξων.

Οι πολιτικοί γάμοι στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου ξεκίνησαν πριν από δέκα χρόνια και υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 5.000 και όπως τονίζει η κ. Αντωνίου «από τώρα υπάρχουν αιτήσεις από το εξωτερικό για γάμους το επόμενο καλοκαίρι και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη για τη Λίνδο, παρά το γεγονός ότι και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Σύμη συγκεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον πολλών μελλόνυμφων από διάφορες χώρες!...»
Express.gr




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *