ροή ειδήσεων

Όλα δείχνουν ότι η εισβολή του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας στη Συρία δεν αργεί

Η Τουρκία εξακολουθεί να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία και φαίνεται ότι ο ένας άξονας της επίθεσης θα είναι στην συριακή πόλη...
...Kobani στο συριακό Κουρδιστάν, της οποίας ο έλεγχος έχει παραχωρηθεί στους Κούρδους μαχητές που είναι σύμμαχοι του ΡΚΚ.

Η Τουρκία βιάζεται να ξεκινήσει επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι το ΡΚΚ έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητά του λόγω του απρόσκοπτου ανεφοδιασμού του σε όπλα που προέρχονται από την Συρία.

Απέναντι από την πόλη Kobani έχουν παραταχθεί δύο ταξιαρχίες του τουρκικού Στρατού, μία πυροβολικού και μία μηχανοκίνητη.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) έχουν αναπτυχθεί στους πρόποδες των γύρω λόφων απέναντι από την πόλη αυτή, όπου πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί, άσκηση ετοιμότητας.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, η Δύση προπσαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας την αεράμυνα της Συρίας ως κατώτερη της φήμης της, άρα σε περίπτωση εισβολής οι απώλειες θα είναι λίγες.Ο πρώην στρατηγός του συριακού στρατού Akil Hashem, ο οποίος πήγε με το μέρος των ανταρτών, δήλωσε, πως οι δυνατότητες των στρατευμάτων της ΑΑ της Συρίας είναι σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμημένες.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, για την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα χρειαζόντουσαν σχετικά λίγες δυνάμεις. «Ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο με 80-85 σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και η τούρκικη βάση της Π/Α Incirlik είναι αρκετά για να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή», - είπε ο στρατηγός, αποκαλώντας το συριακό καθεστώς και τον στρατό του ως «χάρτινη τίγρη». Το καταλάβατε το νόημα;

Ο στρατηγός υπενθύμισε, πως συμμετείχε σε τρεις πολέμους εναντίων του Ισραήλ, και η συριακή αεροπορία και ΑΑ δεν είχε ποτέ κάτι, ώστε να αντιταχθεί στην Π/Α του Ισραήλ. Άρα μια επιχείρηση ενάντια στις δυνάμεις του Άσαντ θα είχε μικρό κόστος. Ας θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος Ολάντ παρακινείται για επέμβαση στη Συρία από τις μυστικές του υπηρεσίες, πριν να είναι αργά για τους μισθοφόρους - ισλαμιστές αντάρτες.

Την άσκηση παρακολούθησαν πολλοί ανώτεροι διοικητές στρατιωτικών μονάδων. Πάντως η γενική ατμόσφαιρα είναι ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αργήσει. Αυτη θα γίνει ή λίγο πριν ή μετά τις αμερικανικές εκλογές, πάντως μετά το τέλος του έτους. Όλες οι ενδείξεις (συγκέντρωση δυνάμεων, ροή πληροφοριών) αυτό δείχνουν....
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *