ροή ειδήσεων

Γέμισε το Άγιον Όρος από απελπισμένους Έλληνες!

Πολλοί Έλληνες ψάχνουν να βρουν τη γαλήνη, να γλιτώσουν από τις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης και να ανακουφιστούν από την αφόρητη πίεση της κοινωνίας που έχει πλήξει την Ελλάδα...

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το Άγιον Όρος είναι πλημμυρισμένο από απελπισμένους Έλληνες λόγω της κρίσης!

«Το όρος Άθως προσελκύει ορθόδοξους προσκυνητές για αιώνες, όμως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που αναζητούν ηρεμία και γαλήνη εκεί», σημειώνει ο Ντάνιελ Στάινβορθ, στέλεχος του γερμανικού περιοδικού, ειδικός στα θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Στο κείμενό του το περιοδικό έχει τίτλο: «Οι Έλληνες αποζητούν τη γαλήνη στον Άθω: Μονάζοντας μέσα στην κρίση» και περιγράφει την ζωή σε έναν χώρο που τον χαρακτηρίζει ως ότι πιο κοντινό στον Παράδεισο.

Τεράστια εντύπωση προκάλεσε στον αρθογράφο ο σπαρτιατικός τρόπος ζωής όπως τον χαρακτηρίζει, ο αποκλεισμός των γυναικών, ενώ αναφέρεται και σε έναν Έλληνα επιχειρηματία που προσπαθεί να «βρει τον εαυτό του, συλλογιζόμενος μακριά από τον υλικό κόσμο».

Ο αυξημένος αριθμός όσων επισκέπτονται το Άγιον Όρος δείχνει πως πρόκειται για ένα μέρος ηρεμίας και αποκοπής από τις δυσκολίες. Πλέον, όπως σημειώνεται, όποιος εξασφαλίσει το πολυπόθητο «διαβατήριο» εισόδου και διαμονής στο «περιβόλι της Παναγίας», θεωρείται τυχερός, αφού βρίσκεται στο «απόλυτα ειρηνικό σκηνικό».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *