ροή ειδήσεων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να κρύψει την λίστα Λαγκάρντ

Νέα τροπή λαμβάνει η εισαγγελική έρευνα για τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ καθώς φαίνεται ότι ουδέποτε το επίμαχο cd καταχωρήθηκε στα εισερχόμενα έγγραφα του υπουργείου οικονομικών.Με επιστολή του ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ότι...


από την έρευνα που έκανε δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για καταχώρηση ψηφιακού δίσκου στο υπουργείο οικονομικών στο επίσημο ή το ανεπίσημο πρωτόκολλο. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα των δυο εισαγγελέων και το ως τώρα αποδεικτικό υλικό προκύπτει ότι το cd έφυγε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο οικονομικών με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου. Η απάντηση Στουρνάρα αφορά στο αίτημα των δυο εισαγγελέων να τους σταλεί εκ νέου η λίστα Λαγκάρντ με τον αριθμό πρωτοκόλλου και τα συνοδευτικά της έγγραφα. Από την απάντηση φαίνεται ότι η λίστα παραλήφθηκε από τον τότε υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά ουδέποτε καταχωρήθηκε ως εισερχόμενο έγγραφο στο υπουργείο οικονομικών τόσο από τον ίδιο όσο και από τον διάδοχό του Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αποδεδειγμένα την είχε στην κατοχή του, αφού αυτός την παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να διαβιβαστεί στη συνέχεια στους οικονομικούς εισαγγελείς. Επισημαίνεται ότι ήδη η δίωξη οικονομικού εγκλήματος ερευνά αν η λίστα Λαγκάρντ παραποιήθηκε αυτά τα δυο χρόνια που έμεινε σε κλειστά συρτάρια ενώ παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ζητήσει από το υπουργείο οικονομικών να υποβληθεί αίτημα προς το υπουργείο οικονομικών της Γαλλίαα ώστε η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ να σταλεί εκ νέου στις ελληνικές αρχές. Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης, οι οποίοι έχουν λάβει προθεσμία να δώσουν εξηγήσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Επίσης, ως μάρτυρες κατέθεσαν τόσο ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Ωστόσο η νέα εξέλιξη φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο στο ενδεχόμενο να σταλεί η σχετική δικογραφία στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
planet-greece.blogspot.com

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/10/12 19:02

    Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο.
    Ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να στείλει τους Τροϊκανούς και την συγκυβέρνηση Σαμαρά από εκεί που ήρθανε.
    Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα τρόπο: με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και με μαζικές διαδηλώσεις, σ’ όλη τη χώρα!
    Το εμπόδιο που αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεπεραστεί είναι οι επίσημες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
    Η πρωτοβουλία επομένως πρέπει να παρθεί από ένα αριθμό Ομοσπονδιών οι οποίες μέσα από τις δράσεις τους θα σύρουν και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτή την κατεύθυνση. Αν 3 ή 4 ομοσπονδίες σημαντικών κλάδων πάρουν μια τέτοια πρωτοβουλία, με τόλμη και αποφασιστικότητα, στις υπάρχουσες συνθήκες αυτό είναι αρκετό για να ξεσηκώσει όλη την κοινωνία σε ένα τεράστιο απεργιακό κύμα που όμοιό του δεν έχει ξαναϋπάρξει στη μεταπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/10/12 22:28

    AFTA TA LENE OI MALAKES POU 8ELOUN TO SAMARA PRW8YPOURGO THS ELLADAS. VRE AHARISTOI POTE EPITELOUS 8A PARADEX8EITE OTI O GAP KAI O PAPAKWNSTANTINOU HTAN POU SAS ESWSAN? DLD TWRA ME TO MLK TO SMARA EISTE KALYTERA? EXEI STHSEI KWLO STH MERKEL KAI META APO AFTON 8A GAMHSOUN ESAS ALLA KALA NA PA8ETE DIOTI DE SAS ARESE POU EIXATE PRW8YPOURGO MAGGA KAI EKSYPNO KAI 8ELATE TO MLK TO VENIZELO. KALA NA PA8ETE PALIOMALAKES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/10/12 23:37

      Ο Παπακωνσταντινου είναι λαμογιο.Τα πήρε χοντρα για να νομιμιποιησει παράνομες κεραιες κινητής.Άλλαξε όλους τους νόμους με μια υπογραφή από την πρώτη μερα που άλλαξε υπουργείο.Λαμογιο κοπροσκυλο ουστ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *