ροή ειδήσεων

Χαράτσι και στον γάμο! (Δεν είναι πλάκα)

Θα παντρευτείτε; Θα πληρώσετε χαράτσι!
Δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο αλλά για μία νέα κυβερνητική απόφαση...


Με το νέο σύστημα «Αριάδνη» -που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες- θα είναι υποχρεωτικό για κάθε οικογενειακή μεταβολή να υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη, την οποία θα πληρώνουν οι πολίτες και στη συνέχεια θα παίρνουν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι θα καταφέρει να ελέγξει όχι μόνο συντάξεις ανθρώπων που έχουν αποβιώσει αλλά και γάμους που δεν δηλώνονται, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η χορήγηση σύνταξης χηρείας η άγαμων θυγατέρων.
http://planet-greece.blogspot.com/



parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/10/12 02:33

    Ξαναδιαβάστε κύριοι το κείμενο και διορθώστε τον τίτλο. "θα παίρνουν πίσω τα χρήματα από τα ταμεία", σκοπός είναι να κοπούν οι συντάξεις που εισπράττονται παράνομα από άτομα που δε δικαιούνται. Αν αυτό συνέβαινε από την αρχή ίσως κάποιοι σήμερα να είχαν τη δουλειά τους. Άκου εκεί "χαράτσι" στο γάμο.. Ό,τι του φανεί του καθένα! Και τα άρθρα σας να τα υπογράφετε, να ξέρουμε κ μεις που να ρίξουμε γιαούρτια. Αρκετά δυσβάσταχτη είναι η κατάσταση χωρίς τις φαντασιώσεις και τις υπερβολές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/10/12 09:03

      Καλά τα λες, και δίκιο έχουν για το λόγο που το κάνουν αλλά να σου κάνω μια ερώτηση. Πιστεύεις πραγματικά ότι θα στα επιστρέψουν;

      Διαγραφή
  2. PHOTO ART Γ/Φ11/10/12 13:38

    Ρε παιδιά καταρχάς τίποτα δεν είναι έγκυρο όταν προέρχεται από αναξιόπιστες πηγες. Όλα τα blogs θεωρούνται αναξιόπιστα γιατί ο καθένας γραφει ότι του κατεβει εκεί μέσα. Παριστάνουν τους δημοσιογράφους και τους ερευνητές και οι περισσότεροι αναγνώστες είναι αφελείς και κάθονται να τα χάφτουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/10/12 14:44

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα παρουσιάστηκε σήμερα 11.10.2012 το Πρόγραμμα Αριάδνη, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή των συμβολαιογράφων σε ενδιάμεσο φορέα ενημέρωσης των ασφαλιστικών ταμείων για τις ληξιαρχικές μεταβολές των ασφαλισμένων τους.
    Σας πληροφορούμε ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ήδη από το 1994 (Φ36030/14408/22-09-1994), η οποία υποχρεώνει τα Ληξιαρχεία των Δήμων να αποστέλλουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, που δεν ξεπερνούν τους έξι μήνες, αντίγραφα των ληξιαρχικών μεταβολών στα ασφαλιστικά ταμεία.
    Αντί λοιπόν του προγράμματος Αριάδνη καλό θα ήταν να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι ώστε να προχωρήσουν τα Ληξιαρχεία στην παράλληλη ψηφιακή καταχώρηση των ληξιαρχικών γεγονότων, οπότε με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας να μπορούν να ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία on line και όχι με φυσικά αντίγραφα.
    Το προφανές, πλέον, κόλπο είναι να περάσει έμμεσα -ως συνήθως- ότι οι Δήμοι δεν τα καταφέρνουν, ας το κάνουν οι ιδιώτες - συμβολαιογράφοι (των οποίων το επάγγελμα πρέπει να "ανοιχθεί" ειρήσθω εν παρόδω). Σε λίγο καιρό οι τζάμπα ληξιαρχικές πράξεις θα είναι περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες σε αντίθεση με τις καλοπληρωμένες συμβολαιογραφικές υπηρεσίες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *