ροή ειδήσεων

Επιτάχυνση της επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις με ελέγχους από ιδιώτες ελεγκτές

Την επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις επιθυμεί να επιτύχει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ετοιμάζεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα, το υπουργείο σχεδιάζει να...

αξιοποιήσει ιδιώτες ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία ώστε να διενεργούνται έλεγχοι για την επιστροφή του φόρου.
Συγκεκριμένα, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπεται ότι η επιστροφή ΦΠΑ σε ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ θα γίνεται αφού προηγουμένως οι εταιρείες θα έχουν ελεγχθεί φορολογικά από ιδιώτη νόμιμο ελεγκτή ή ιδιωτικό ελεγκτικό γραφείο. Επίσης, θα προβλέπεται και «ειδικός» έλεγχος ΦΠΑ από τον ίδιο ιδιώτη ελεγκτή ή το ιδιωτικό ελεγκτικό γραφείο που πραγματοποίησε τον κανονικό φορολογικό έλεγχο. Το πρόγραμμα του ειδικού αυτού ελέγχου καθώς και η μορφή και το περιεχόμενο της ειδικής έκθεσης ελέγχου θα καθοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Στην περίπτωση που κατά τον φορολογικό έλεγχο δεν εντοπιστεί καμία φορολογική παράβαση και χορηγηθεί κανονικά το φορολογικό πιστοποιητικό, τότε η χρήση της εταιρείας θα θεωρείται ότι έχει περαιωθεί. Η υποχρέωση διενέργειας ελέγχου και λήψης πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης δεν θα ισχύει μόνο για τις Ανώνυμες Εταιρείες και τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, αλλά και για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες οι οποίες για δύο συνεχή έτη έχουν ακαθάριστα έσοδα μεγαλύτερα των 5 εκατ. ευρώ ή ενεργητικό πάνω από 2,.5 εκατ. ευρώ και προσωπικό πάνω από 50 άτομα.
πηγή:eklogika.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *