ροή ειδήσεων

Χρεοκοπεί και η Εκκλησία της Ελλάδος!

«Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα... 
...για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι».

Αυτό είπε μιλώντας στη δημοσιογράφο Βιβή Ανδρίτσου του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης TV100.

Είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει δημόσια πως ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ταμεία της Εκκλησίας άδειασαν.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απέδωσε την υστέρηση εσόδων, στα ξενοίκιαστα κτίρια, στα νοικιασμένα που δεν πληρώνουν και στις μετοχές της Εκκλησίας που όπως χαρακτηριστικά είπε οι τράπεζες εξαφάνισαν.

«Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως όλα όσα ακούγονται περί τεράστιας περιουσίας της Εκκλησίας «είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι αυτό και το τραγικό είναι οτι ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων όλοι κάνουν ότι το αγνοούν».

Πάντως ο κ. Ιερώνυμος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Εκκλησία.

«Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να κάνω αυτό που μου ζητάνε οι άλλοι χωρίς να το πιστεύω ή να κάνω αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει καρπό. Εγώ δεν ήρθα για να αντιγράψω κάποιον άλλο εγώ ήρθα να εργασθώ με τον τρόπο που νομίζω ότι πρέπει να εργασθεί ένας Αρχιεπίσκοπος» σημείωσε.

Συμπλήρωσε δε πως «Δεν είμαι ούτε πολιτικό πρόσωπο, ούτε στρατιωτικό πρόσωπο. Είμαι ο Αρχιεπίσκοπος που θέλει να δώσει τη ζωή του για τον φτωχό άνθρωπο τον πονεμένο άνθρωπο να κρατήσει την Εκκλησία ενωμένη και αν μπορέσει να καταφέρει μέσα από αυτήν την ενότητα να βοηθήσει τον τόπο που περνάει δύσκολες ώρες νομίζω ότι θα έχω εκπληρώσει την αποστολή μου».

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει μια απάντηση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το αν αυτοί οι 300 εκκλησιαστικοί υπάλληλοι γνωρίζουν πως θα απολυθούν σε δυο μήνες όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος εάν δεν βρεθούν χρήματα και φυσικά ποιο είναι το σχέδιο της Εκκλησίας ώστε να αποφύγει αυτό το τρομακτικό γεγονός. 


Πηγή: protothema.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/10/12 22:02

    αγαπουλα .............ΠΟΥΛΑ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/12 22:44

    Μην μας το παίζουν τώρα και θύματα!!!! Τι έγιναν οι of-shore εταιρίες τους? Μόνο του Χριστόδουλου τα χρυσά και τα πετράδια να πουλήσουν εχουν εξασφαλίσει για πολλά χρόνια τους μισθούς των 300 υπαλλήλων τους. Αλλωστε τι τους χρειάζεστε? για να οδηγούν και να πλύνουν τις πολυτελείς σας λιμουζίνες? Αυτά σας δίδαξε ο Χριστός? Αλλά εσείς είστε οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι αυτά που διδάσκετε είναι παραμύθια για παιδάκια. Αλλωστε εχει χοντρή κονόμα αυτό το επάγγελμα. Χρυσοί σταυροί, πολυτελή αμφυα, βίλες και λιμουζίνες. Αυτή την ζωή διάγετε.... καιρός για μοναχικό βίο... αλλά θα μου πεις και εκεί στο Αγιο όρος (!!??) επειδή η ζωή ηταν μονότονη, βαρέθηκαν το "κυριε ελέησον" και το έριξαν στο Χρηματιστήριο και τις "αγιες" of-shore εταιρίες .... ετσι για να περνά η ώρα δηλαδή.... όχι για τίποτα άλλο.... ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/10/12 22:51

    Τα ταμεία ποιοί τα άδειασαν? Μετοχές, ακίνητα, καταθέσεις..... !!!! Καλή μπίζνες η εκκλησία. Αν ακολουθείτε την διδασκαλία του Χριστού, κάντε έρανο εσείς οι μητροπολίτες και οι υψηλά ιστάμενοι και αμοιβόμενοι στην ιεραρχία, κόψτε από τον μισθό σας και βάλτε τα σε ένα ειδικό ταμείο "αλληλεγύης" κληρικών και υπαλλήλων της εκκλησίας και πληρώστε τους 300 (είδατε σύμπτωση στον αριθμό? 300 είναι και τα λαμόγια της βουλής) για να μην απολυθούν και πεινάσουν οι οικογένειές τους. Αν τους λυπάστε δηλαδή και χύνετε μαύρο δάκρυ. Λυσεις υπάρχουν πάντα σεβασμιότατε.... ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/10/12 12:55

    ΜΗ ΠΑΤΕ ΜΑΚΡΥΑ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΛΙΓΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΦΤΩΧΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΑΠΛΟΥΤΟ ΔΕΣΠΟΤΙΣΚΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ? ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/10/12 17:55

      Οσο οι "λαδωμένοι" ποντικοί του ΣΔΟΕ υπάρχουν ακόμα μην περιμένεις έλεγχο σε βάθος. Μόνο τυροπιτάδες ξέρουν να πιάνουν. Καλά κάνει η Τροϊκα και απολύει όλους τους επικεφαλείς των υπηρεσιών αυτών. Θα φέρουν λεέι από το εξωτερικό εμπειρογνώμονες να οργανώσουν την φοροσυλλογή. Αμάν και πότε αρχίζοντας από τους πιό "διεφθαρμένους". ΚΑιρός ήταν.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *