ροή ειδήσεων

Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για τη στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου στη Ρόδο

Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει, ότι εκδόθηκε η 1Σ/2012 πρόσκληση της ανεξάρτητης αρχής (ΦΕΚ 1/2012, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στη στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με προσωπικό που περιλαμβάνεται...
σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, οι πίνακες των οποίων έχουν ελεγχθεί από την αρχή και τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτούς, δεν έχουν διοριστεί (άρθρο 18 παρ. 3 του ν.4058/2012).

Σημειώνεται δε, ότι η πρόσκληση αφορά στην πλήρωση 66 θέσεων συνολικά του κλάδου ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού/ΔΕ Διοικητικού για τα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της 9ης Νοεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο «Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση για πρόσληψη στην Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» (έντυπο ΑΣΕΠ με την ένδειξη ΥΠΑΣ.189.1) στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Πρόσκληση: 1Σ/2012, Τ.Θ. 143 08, Τ.Κ. 115 10 ΑΘΗΝΑ.

Υπηρεσία Ασύλου

Η Υπηρεσία Ασύλου θεσπίστηκε με τον νόμο 3907/2011 και αποτελεί την πρώτη αυτόνομη δομή της χώρας που ασχολείται με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου, και ευρύτερα διεθνούς προστασίας.
Αποστολή της Υπηρεσίας σύμφωνα με τον νόμο είναι η εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας για την παροχή πολιτικού ασύλου και άλλων μορφών διεθνούς προστασίας σε αλλοδαπούς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω δικαιολογημένου φόβου δίωξης για λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς, εθνικής καταγωγής, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όπως προβλέπει ο νόμος, η Υπηρεσία θα παραλαμβάνει, εξετάζει και αποφασίζει, βάσει της εθνικής νομοθεσίας και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, για τα αιτήματα ασύλου που υποβάλλονται στη χώρα μας. Η Υπηρεσία επίσης θα συμβάλλει στην διαμόρφωση της εθνικής πολιτικής για την διεθνή προστασία και την συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς δραστηριότητάς της.
Τέλος, η Υπηρεσία αυτή θα παρέχει την διοικητική υποστήριξη στην νέα Αρχή Προσφυγών που ιδρύθηκε επίσης με τον νόμο 3907/2011 και θα εξετάζει σε δεύτερο βαθμό τις προσφυγές κατά αιτημάτων διεθνούς προστασίας που απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό.

Η Υπηρεσία Ασύλου υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Προΐσταται αυτής Διευθυντής, σε επίπεδο Ειδικού Γραμματέα, ο οποίος ορίζεται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, με θητεία τριών ετών.
grafida.net




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/10/12 10:29

    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΟΔΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ Ο Κ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ !!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ - ΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΒΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΣΩΣΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ
    ΤΩΡΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *