ροή ειδήσεων

Επιστολή στρατιωτικού στον Κ. Παπούλια: Θα παρελάσω για τον κόσμο και όχι για εσάς

Να... ξεκαθαρίσει τη θέση του θέλησε ένας επιλοχίας, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την αυριανή...


παρέλαση στην πόλη μας. Διαβάστε την: "Καλημέρα σας. Είμαι Επιλοχίας και είμαι ένας από αυτούς που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη την 28 Οκτωβρίου. Τελευταία διαβάζω κάποια μέτρα της πολιτείας τα οποία περιορίζουν τους συμπολίτες μας σε συγκεκριμένο χώρο να δουν την παρέλαση καθώς επίσης διαβάζω ότι η εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι απομονωμένη από τον κόσμο και απλησίαστη (κάτι που θυμίζει εγωιστή μονάρχη νομίζω και όχι πρόεδρο Δημοκρατίας).

Όσοι θα παρελάσουμε θα παρελάσουμε για την τιμή των προγόνων μας και για τον απλό κόσμο. Όχι για τους κυρίους στην εξέδρα.

Τελευταία ανακοίνωσαν πρόσθετα μέτρα περικοπών των μισθών μας. Εγώ κοιτώντας τον Πρόεδρο στην εξέδρα της παρελάσεως όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου θα είναι σαν να βλέπω έναν πατέρα που παρόλο που κακοποιεί τα παιδιά του βγαίνει έξω στην παιδική χαρά και τα καμαρώνει, παρόλο που όταν γυρίσουν σπίτι θα τα χτυπήσει. Έτσι και εμείς. Μας φτάνει τον μισθό σε επίπεδα εξαθλίωσης και μετά θα ανέβει σε μία εξέδρα να μας καμαρώσει και το χειρότερο θέλει να έχουμε και ηθικό . Ηθικό από τι;

Ηθικό από το ότι σκεφτόμαστε τα χρέη μας;

Ηθικό από το ότι στερούμαστε βασικά είδη διατροφής οικογενειακά προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των παιδιών μας;

Προσωπικά είμαι περίεργος το τι σκέψεις θα περνούν από το μυαλό του Προέδρου όταν τα τμήματα θα παρελάσουν μπροστά του.

Με τι τσίπα θα μας κοιτάξει στα μάτια; Παρόλα αυτά έχοντας διαφορετικό μισθό και έχοντας διαφορετική ζωή δεν πρόκειται να μας καταλάβει. Θα παρελάσει μπροστά του ένας "θίασος" όχι ένας στρατός. Θα δείχνουμε ηθικό το οποίο δεν υπάρχει και αυτός θα έχει την ψευδαίσθηση σαν πρόεδρος ότι με όσα έχει συμβάλλει (υπογράφοντας) περνάει μπροστά του ένας στρατός με ηθικό (μέρος της παράστασης και αυτό). Λυπάμαι ειλικρινά κύριε πρόεδρε που είσθε και εσείς μέτοχος της εξαθλίωσης μας".
thestival.gr



parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/10/12 23:01

    Απο έναν ΈΛΛΗΝΑ πολίτη συναγωνιστή και ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ Νεαρε επίλοχια άκου :
    ΌΣΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΈΣ ΈΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΕΙΝΗ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΙ ΟΎΤΕ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΒΉΜΑ ΠΊΣΩ ...ΜΕ ΗΘΙΚΌ ΑΚΜΑΙΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΌ ΦΡΌΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΉΡΩΕΣ ΠΡΌΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΆΝΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΆΜΕ ΣΕ ΚΆΘΕ ΕΧΘΡΟ ΕΝΤΌΣ ΚΑΙ ΕΚΤΌΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ::
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!!!!!
    ΡΟΔΙΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΊΤΗΣ 27-10 2012
    ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!!


    Υ.γ. ΣΗγνωμη για τα ορθογραφικά λάθη....είναι το μοναδικό ελλατωμμα μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/10/12 23:45

      Η σωστή ορθογραφία δείχνει πειθαρχία, θέληση για μάθηση, και σεβασμό στην γλωσσική μας κληρονομιά. Εάν δεν μπορείς καν να γράψεις, τότε δε μπορώ να σε εμπιστευτώ και δεν θα καταφέρεις να με αντιπροσωπεύσεις ποτέ. Όχι επειδή εσύ είσαι πατριώτης ενώ εγώ δεν είμαι (διότι είμαι)... αλλά διότι απλά δεν συνέχισες το αγώνα των προηγούμενων, που ήταν ακριβώς αυτό... να προστατέψεις την γλώσσα σου την ίδια, ξεκινώντας από τον εαυτό σου. Αντί αυτού, είσαι έτοιμος να επικαλεστείς την βία, χωρίς όμως ποτέ να καταφέρεις να πιάσεις την πέννα και να πειθαρχήσεις εσύ απέναντί της.

      Αναγνωρίζω ότι αγαπάς την χώρα μας, αλλά την αγάπησες αφού την χέσανε και την κατούρησαν αυτοί που ξέρουν την τέχνη της πέννας... και κατάφεραν να την χέζουν και να την κατουρούν επειδή ΚΑΙ δεν την αγάπησαν ποτέ (την χώρα μας), αλλά και επειδή δεν είχαν κανέναν ουσιαστικό αντίπαλο. Και ποιός είναι αυτός ο ουσιαστικός αντίπαλος της αλητείας? Είναι αυτός που ξέρει να σπάει κόκκαλα με την γλώσσα του... και η ορθογραφία είναι μέρος αυτής. Όπως βλέπεις, η κακή ορθογραφία είναι μεγάλο ελάττωμα τελικά, με πολλές προεκτάσεις. Πάντα υπάρχουν αυτοί που θα εκμεταλεύονται αυτούς που βαριούνται, με μυριάδες εφευρετικούς τρόπους και με μία πέννα που πάντα θα αποσκοπεί να σε πείθει για το αντίθετο.

      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/10/12 04:18

      Σώπα ρε μεγάλε, εσύ ο ορθογράφος είσε μήπως μεταξύ αυτών που ψήφιζαν τόσα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "πειθαρχημένος" επειδή γνώριζες ορθογραφία? Και αυτή σου η ορθογραφία σε οδήγησε να ψηφίζεις τόσα χρόνια μια δικκοματική δικτατορία που έφερε την χώρα σου σε αυτό το χάλι? Ε λοιπόν να χέσω την ορθογραφία σου και σένα μαζύ αν ο "πατριωτισμός" πηγάζει από την ορθογραφία.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/10/12 08:55

      Το να μην ξέρεις ορθογραφία σημαίνει ότι δεν έχεις ανοίξει ένα βιβλίο στη ζωή σου. Πολύ περισσότερο, βιβλίο ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!! Και η ελληνική ιστορία λέει ότι ο λαός αυτός ποτέ δεν υποτάχτηκε στο φασισμό !!!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/10/12 08:56

      αφου δεν ξερο ορθογραφια δεν ειμαι πιθαρχιμενος δεν πρεπι να ιμε εθνοφιλακας με τα λεγομενα σου και τον βαρι οπλισμο που μου εδοσε η πατριδα δεν πρεπι να τον χρισιμοπιισο σε περιπτοσι πολεμου .θα παρο το στιλομου και θα παο στα βουνα να κριφτο.ο παπουμου αγραματος και αγροτις, φτοχος,4 χρονια ελιπε απο τα πεδιατου και την γινεκατου που πινουσανε στους πολεμους - ανταρτικο και το 1998 αφου πεθανε πιγαν οι ενγραματη να του δοσουνε παρασιμο ανδριας και οι αγραματη οικογενια μας τους εδιοξε.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος28/10/12 10:18

      Αψογος ο 11:45 μεν, δυσνόητος γιά την πλειοψηφία δέ! Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μας....

      V.V.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/12 00:25

    Aν ΕΣΥ μετράς την ανθρωπιά με την ορθογραφία τότε παυης να λεγεσε ΈΛΛΗΝΑΣ γιατί απλά πρέπει να γνωρίζεις και έπρεπε να γνωρίζεις ότι στην ιστορία των ΕΛΛΉΝΩΝ πως είχε πολλούς ΉΡΩΕΣ που ελευθερωσαν την ΕΛΛΆΔΑ με ήθος εθνική υπερήφανος και με ατροτο ηρωισμό που ηταν και κάποιοι αγράμματοι δε ΈΛΛΗΝΕΣ μεν..........δεν είσαι ανορθογραφος αλλα είσαι ανιστορητος αριστερός Ανθελληνας ;;;;;;;;;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/12 00:30

    Υ.γ.
    Στην ιστορία μας άλλοι πλανήτη μετην πένα και άλλοι με τα όπλα....και σεβοτανε ο εμνας τον άλλο και ένωσαν τα όπλα τους για να είσαι ΕΣΥ ελεύθερος εγωιστης με μια πένα που την χρησιμοποιη για να προσβάλει και να μην σεβετε τους Συνέλληνες του...με την πένα σου θα είσαι μια ζωή σκλαβιά γιατί είσαι Εγωιστης και μόνος....
    Κοιμησου γιατί δεν μπορείς να είσαι ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/12 01:23

    ΒΡΕ ΓΡΑΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ;Η ΠΕΝΑ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΝΑΙ! ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΤΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ,ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΕΡΜΕΙΝΙΑ,ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ! ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΜΑΛΑΚΙΣΗΣ ΕΓΓΕΦΑΛΟΥ Η ΜΗ!! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΟΦΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΚΟΛΕΓΙΟ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΑ ΠΟΥ ΚΟΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ..ΕΔΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ,Μ΄ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ..ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΩ!!!!!!!!!!!ΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑ!!!!!!!ΣΤΕΡ ΚΑΙ Γ,,,,,ΝΕ ΚΑΤΑΓΑ...ΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΕ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/10/12 01:48

    Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.

    Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΙΑΥΤΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/10/12 08:58

      ΤΙΜΩΡΙΑ: Να γράψετε 1000 φορές: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *