ροή ειδήσεων

ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ …ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Ελεύθερος είναι εκείνος που αναλαμβάνει την ευθύνη της ελευθερίας του
Όλοι εμείς που έχουμε κατανοήσει ότι η ζωή μας είναι αυτή που εμείς επιλεγούμε, έχουμε από καιρό απορρίψει την μίζερη μοιρολατρία... και κάθε μας δράση διέπεται από μια αρχή. «η δύναμη είμαστε εμείς!!!»
Τώρα, ποιοι είμαστε εμείς?
Εμεις ,είμαστε το τμήμα εκείνο του λαού, που δεν παραδίνεται ,το τμήμα εκείνο του λαού που φωνάζει, που αντιδρά, που δεν φοβάται, που ζητά ευθύνες ,γιατί μπορεί να αναλαμβάνει ευθύνες. Το κομμάτι εκείνο του λαού που ξέρει και μπορεί, που ελπίζει ακόμα στην δημοκρατία…
Το επόμενο μας βήμα λοιπόν ,είναι επαναστατικό και παρεμβατικό ακόμα και αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ιδρύουμε λοιπόν, τις επόμενες μέρες ,τον πρώτο συνεταιρισμό καταναλωτών ΡΟΔΟΥ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα.
ΣΥ.ΚΑ.ΡΟ- «μαζί» στα πρότυπα του επιτυχημένου “θαλειν “www.thalein.gr

Γιατί είναι αυτό επαναστατικό?
1)Αποκλειστικά με ελληνικά ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ προϊόντα.
Είναι από καιρό κατανοητό ,ότι οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν την παραγωγική μας βάση .Αν παραδείγματος χάριν από αύριο όλοι ψωνίζουμε μόνο εισαγόμενα (λόγο χαμηλότερης τιμής ,η μόδας ,η βλακείας)μεθαύριο θα καταστραφούν όλες οι μη εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα χάσουν την δουλεία τους όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές. αντίθετα αν στραφούμε μαζικά προς τα ελληνικά προϊόντα θέσεις εργασίας δημιουργούνται .Τόσο απλα. Τόσο ξεκάθαρα!!Ένα παραπάνω ,Αν ψωνίζεις τοπικά προϊόντα ειδικά, οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται στον τόπο σου.
2)το τέλος των μεσαζόντων.
Η ασυδοσία των πολυεθνικών και των καρτέλ έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας και στους παραγωγούς και στους καταναλωτές. τους απαντάμε! δεν σας χρειαζόμαστε!!Η «μεσολαβητική» υπηρεσία που μας πουλάτε μέχρι σήμερα μας είναι άχρηστη! θα τα βρούμε με τους παραγωγούς.
3)αλληλεγυη
Παίρνουμε τα τρόφιμα και τα αγαθά στα χέρια μας! Οι έλληνες δεν θα πεινάσουν!!!. Για τους αδύναμους θα νοιαστούμε εμείς. Αδύναμοι είμαστε όλοι ,όταν είμαστε μόνοι μας βουλιαγμένοι στους καναπέδες μας!!! «μαζί» μόνο μπορούμε…
4)οικονομια στο κάθε νοικοκυριο
Το κίνημα της πατάτας έδειξε οτι είναι εφικτό να καταργήσουμε τους μεσάζοντες. Τώρα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε για όλα τα βασικά αγαθά σταθερά και μόνιμα ώστε κάθε συνεταιριζόμενη οικογένεια να μπορέσει να κανει εξοικονόμηση ενως σοβαρού πόσου τον μήνα απλά ψωνίζοντας τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα.
5)καταναλωτες με αποψη
Καταναλωτής δεν είναι το «ταργκετ γκρουπ» των διαφημιστών .Είμαστε νοήμονες άνθρωποι ,και μόνοι μας θα αποφασίσουμε, πια φασόλια είναι καλοψητα ,ποιο γάλα ,είναι νόστιμο και ποιο χαρτί κουζίνας κάνει την δουλεία του.
6)νέες συλλογικότητες πολιτών που δεν μασανε ουτε από κόμματα της υποτέλειας ούτε από πουλημένους συνδικαλιστές!!!
Όσο το σύστημα προσπαθεί να μας αποδυναμώσει αποξενώνοντας μας ,εμείς βρίσκουμε νέες δυνάμεις μαζί. Ζωντανεύουμε την γειτονιά ,την ανθρωπιά και αντιστεκόμαστε στην νέα βαρβαρότητα. Αυτό ίσως είναι και το σημαντικότερο που θέλουμε να επιτύχουμε «μαζι»

Μετα από τέσσερεις εβδομάδες διαβουλεύσεων είμαστε έτοιμοι και στη Ροδο να υπογράψουμε την ιδρυτική μας πράξη την Πεμπτη 4/10/2012 στις 8 το βράδυ στο Καβαλιέρε (δημοτικό θέατρο).Αν νιώθετε ότι έχετε καρδιά να αντισταθείτε με αυτό τον τρόπο, να γίνετε «μαζί» με άλλους που ίσως δεν έχετε τις ίδιες ιδέες για τα πάντα, αλλά έχετε σηκωθεί από τον καναπέ και είστε αποφασισμένοι να παλέψετε για την αξιοπρέπεια σας. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί.

Επιτροπή πρωτοβουλίας
για την δημιουργία
καταναλωτικού συν/σμου Ρόδου
Μανωλης Βασιλογιωργης

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *