ροή ειδήσεων

Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα – Οι τριετίες “ψαλιδίζουν” το μισθό

Είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας με βάση το νέο Μνημόνιο ο καθορισμός από το κράτος του κατώτατου μισθού και η διαμόρφωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα...


Παρά τη διαβεβαίωση ότι στις νέες διαπραγματεύσεις δεν τέθηκε θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, έρχονται ουσιαστικές μειώσεις έμμεσα, μέσω της κατάργησης των τριετών όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

Η διαβεβαίωση είναι ότι ο κατώτατος θα παραμείνει στα 586 ευρώ, όμως από 'κει και πάνω όλα είναι ανοιχτά.

Συζητείται η κατάργηση των τριετιών ή για την ακρίβεια η κατάργηση των σημερινών αυξήσεων με βάση τα χρόνια εργασίας που ενσωματώνονται αυτόματα στους μισθούς και που σήμερα φτάνουν και το 9%.

Το βασικό σενάριο θέλει την αλλαγή της διάταξης που προβλέπει ποσοστιαία αύξηση (%) με ποσοτική. Αύξηση για παράδειγμα 20 ευρώ για την πρώτη τριετία, 30 ευρώ για τη δεύτερη κλπ

Ταυτόχρονα και για να υπάρξει μια αναπροσαρμογή του βασικού μισθού με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων θα καθοριστεί μια “ρήτρα” η οποία θα προβλέπει κάποια μικρή ετήσια αύξηση με βάση τον μέσο ευρωπαϊκό πληθωρισμό.

Αυτό όμως σε τουλάχιστον δύο χρόνια, δηλαδή από το 2014 και μετά.

Ουσιαστικά οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να έχουν προωθηθεί και ψηφιστεί στη Βουλή μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ώστε να ισχύσουν από τον Απρίλιο.
Πηγή: newsit.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *